دکتر احمد عریان در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: مرکز ازدیاد برداشت نفت، گاز و فرآورده های نفتی با هدف افزایش راندمان تولید و برداشت نفت و کلیه مسائل مربوط به ازدیاد برداشت نفت با همکاری وزارت نفت در راستای نیازهای این وزارت در دانشگاه شیراز راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه شیراز توانسته در منطقه جنوب پروژه های قابل ملاحظه ای در زمینه نفت و فرآورده های نفت را در اختیار بگیرد، افزود: از لحاظ پروژه های واگذاری شده از نفت جنوب به دانشگاه ها، دانشگاه شیراز جزو برترین های این عرصه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه پژوهشکده حمل و نقل دانشگاه شیراز اولین پژوهشکده استان فارس در این زمینه است، اظهار کرد: این پژوهشکده با همکاری شهرداری شیراز و با هدف حل مشکلات ترافیکی و کار روی پروژه های مختلف مرتبط با حمل و نقل ریلی، اتوبوسی، تاکسیرانی و برون شهری راه اندازی شده است.
دکتر عریان تاکید کرد: درست است که تعداد زیادی که طرح مرتبط با رفع مشکلات جامعه در دانشگاه شیراز در حال اجراست که برای بخش خصوصی، جامعه، سازمان ها و نهادهای مختلف انجام می شود اما هم پتانسیل کشور، هم استان و هم دانشگاه شیراز بیشتر از اینهاست.
وی گفت: ما برای اساتیدی که روی پروژه های به خصوص کاربردی کار می کنند یا پروژه های ارتباط با صنعت را انجام می دهند جوایز تشویقی را در نظر گرفته ایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با بیان اینکه فقط 20 درصد از اساتید دانشگاه شیراز قراردادهای کاربردی و ارتباط با صنعت را با بیرون از دانشگاه انجام می دهند، گفت: 80 درصد بدنه دانشگاه در این قراردادها فعال نیستند.
دکتر عریان با عنوان اینکه نمی توان دلیل خاصی را به خاطر وجود چنین مسئله ای بیان کرد، گفت: ممکن است به این دلیل باشد که مدیران ما هنوز نیاز به کار دانش بنیان را احساس نمی کنند، یا بروکراسی های اداری باعث سرخوردگی اساتید مجری شده است، یا اینکه برای بعضی رشته ها اعتبارات مالی در سازمان های کارفرما در نظر گرفته نشده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون 50 تا 60 درصد پایان نامه های دانشگاه کاربردی و تعدادی نیز توسعه ای و یا بنیادی می باشند و امید است که در آینده کلیه پایان نامه ها بنیادی، توسعه ای و کاربردی باشند و اجرای پایان نامه هایی که کم تر نافع به حال جامعه بوده و مشکلی را در امروز و یا آینده مملکت حل نمی کنند به حداقل برسد.
نظر شما