به گزارش خبرگزاری مهر، فهیمه فیروزفر در نخستین گردهمایی مراکز دولتی، عمومی و مردم نهاد در حوزه زنان سرپرست خانوار که در تالار ایوان شمس برگزار شد، افزود: این گردهمایی به منظور برخورداری از عزم ملی برای خدمت رسانی به زنان سرپرست خانوار تشکیل شده است تا بتوانیم مشکلات این دسته از زنان و خانوادههای آنها را به کمک یکدیگر حل کنیم و از این طریق به نتایج بهتری دست یابیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در ستاد توانمندسازی شهرداری تهران برای زنان سرپرست خانوار گفت: هر یک از زنان تحت پوشش ما از شناسنامه الکترونیک برخوردار هستند و با تحلیل اطلاعات آن میتوانیم برنامه ریزیهای لازم را برای هر یک از زنان در زمینههایی مانند اشتغال و آموزش انجام دهیم.
مدیرستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران با بیان اینکه 17 هزار زن سرپرست خانوار تحت پشش شهرداری هستند، گفت: در کنار بانک اطلاعاتی سیستم نذر فرهنگی را راهاندازی کردهایم به گونهای که افراد خیر در تخصصهای مختلف میتوانند اعلام آمادگی کنند و ما افراد نیازمند را به آنان معرفی میکنیم. بنابراین بخشی از نیازهای خانوادههای زنان سرپرست خانوار را از طریق مشارکتهای مردمی حل میکنیم.
وی افزود: فرزندان زنان سرپرست خانوار میتوانند کارنامه خود را در اختیار ما قرار دهند و مدیر بانوان مشخص کند که آنان در کدام درس ضعف دارند و دانش آموزان را در سبد نذر قرار دهند. هر دانش آموز در کنار معلم داوطلب در سیستم نذر فرهنگی قرار میگیرد و در سرای محلات خدمات آموزشی دریافت میکند.
فیروزفر با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران نباید تحت حمایت هیچ ارگان دیگری باشند، تصریح کرد: برخی از زنان از چند خیریه کمک دریافت میکنند؛ اما برخی دیگر به خاطر کرامت ذاتی خود از این خدمات محروم میمانند. در این شرایط هر سازمانی که به زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران خدمات ارائه میدهد اطلاعات آن را در سیستم دادههای خود ثبت میکنیم و علاوه بر آن علت جدا شدن برخی از زنان سرپرست خانوار از شهرداری تهران نیز در سیستم به ثبت میرسد.
وی با اشاره به دلایل سرپرست خانوار شدن زنان در ایران اظهار کرد:علل زیادی برای این موضوع ذکر میشود که فوت همسر یکی از مهمترین آنهاست.
مدیر ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تحت پوشش شهرداری تهران افزود: ما قرار است زمینهای را فراهم کنیم که تمام مشکلات زنان سرپرست خانوار در یک سیستم و ظرفیت سازمانها در سیستم دیگری تعریف شود و امیدواریم با هم افزایی بتوانیم به زنان سرپرست خانوار خدمات ارائه دهیم و در حال حاضر این طرح در منطقه 20 تهران به صورت آزمایشی اشاره میشود.
فیروزفر در پایان با اشاره به برنامههای توسعهای کشور گفت: در برنامههای چهارم و پنجم توسعه به زنان سرپرست خانوار پرداخته شده است و امیدواریم در برنامه ششم توسعه نیز به این دسته از زنان توجه شود.
در این گردهمایی حجت الاسلام میثم امرودی نیز با بیان این که ستون وسط خیمه زندگی زن است و مطالعات نشان داده اگر به هر دلیلی پدر از دست رود امکان متلاشی شدن خانواده نسبت به زمانی که مادر در خانواده حضور ندارد کمتر است گفت: لازم است در توزیع امکانات عدالت وجود داشته باشد این در حالی است که بسیاری از امکانات فراهم شده مردانه است بنابراین لازم است امکاناتی ویژه بانوان فراهم آوریم و آنان حق دارند بدون حجاب در بوستانها قدم بزنند. بنابراین در شهر تهران پنج بوستان بانوان ایجاد شده است.
امرودی تاکید کرد: هنگام صحبت کردن با یک زن باید به هویت انسانی او توجه کنیم نه به جنسیتش چون هویت انسان مهم است.
وی با بیان اینکه لازم است نگاه مولد به زنان داشته باشیم، اظهار کرد: درصد زیادی از افراد فعال در سراهای محله را زنان تشکیل میدهند، آنان میتوانند بسیاری از مشکلات خود را حل کنند.
وی با اشاره به راهاندازی خانههای تسنیم، گفت: زمانی که زنان در مکانهایی مانند خانههای تسنیم مشارکت بیشتری داشته باشند طلاق کاهش و جلسات روضه افزایش مییابد و آنان با مشارکت میتوانند مشکلات یکدیگر را بهتر حل کنند. بنابراین نه تنها زندگی خود بلکه زندگی دیگران را اداره میکنند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به نقش سازمانهای مردم نهاد اشاره و اظهار کرد: باید دیدگاه خود را نسبت به مردم تغییر دهیم، اقدامات انجام شده از سوی آنان بسیار کم هزینه، گسترده و همراه با اعتقاد راسخ است بنابراین لازم است به مردم اعتماد کنیم و نهادهای خیریه تقویت شوند تا بتوانیم خدمت رسانی بهتری به مردم انجام دهیم.
وی با اشاره به طرح هبه در شهر تهران گفت: ممکن است یک وسیله به ظاهر غیراستفاده در شمال شهر تهران جهیزیه خوبی برای دختران محلهای مانند دروازه غار باشد.
امرودی در پایان با تاکید بر ضرورت تقسیم کار در امور اظهار کرد: مشکل ما این است که میخواهیم همه کارهای خود را به تنهایی انجام دهیم این در حالیست که تقسیم کار نتایج بهتری را به همراه دارد. بر اساس آیات قرآن کریم و قواعد تجربی دو ضرب در دو در امور انسانی چهار نمیشود بلکه حاصل آن 40 است. بنابراین باید در انجام کارها به این نکته توجه کنیم.
نظر شما