به گزارش خبرنگار مهر، محمد ارسلان عصر دیروز در همایش ترویج آبیاری تحت در رفسنجان افزود: زمانی تفکرات مردم در استفاده از ابزار وتجهیزات مدرن و بهتر تغییرمی کند که فرهنگ سازی شود و مزیت های استفاده از ابزارهای جدید به مردم شناسانده شود.
وی تصریح کرد: آگاهی و اطلاع رسانی در این زمینه می تواند نقش موثری داشته باشد.
ارسلان خاطرنشان کرد: در زمان قدیم قناتها جوابگوی باغات کشاورزی بودند اما در حال حاضر اکثر قنوات خشک و بی آب شده اند و چاه موتورحفرشده است و نه تنها کیفیت آب در برخی مناطق به ویژه رفسنجان كم شده بلکه میزان آبدهي چاهها نیز کاهش یافته است.
وی اظهارداشت: یکی از راهکارهای مناسب جهت استفاده از منابع آبی موجود، استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار است.
در ادامه این نشست مدیرجهاد کشاورزی رفسنجان گفت:حیات هرچیزی به آب بستگی دارد و وضعیت آب در شهرستان ومیزان بارندگی در رفسنجان برهمگان آشکار است و همان طور که می دانید کشور ایران بر روی نوار خشکسالی قرار دارد.
رضا بمانی تصریح کرد: 250 حلقه چاه آب کشاورزی در رفسنجان وجود دارد که کمتراز 10 لیتر برثانیه آب دهی دارند.
وي اظهار داشتن: در دوسال گذشته بیش از 200 حلقه چاه آب کشاورزی جابجا شده ودر مجموع به میزان 50 کیلومتر حفاری شده است که بعضی از چاهها پس از حفر و تجهیز متاسفانه آبی از آنها بیرون نیامده است و مدیریت صحیح در هر کاری به ویژه امرکشاورزی در راستای افزایش بهره وری موثر است.
وی گفت: نزدیک به 3 هزار هکتار از اراضی کشاورزی رفسنجان خشک شده است و 7 هزارهکتار باغ پسته 2 تا 3 نوبت در سال آبیاری می شوند که این امر موجب كاهش عملكرد در واحد سطح می شود.
نظر شما