به گزارش خبرنگار كتاب مهر ، نشر روح القلم قم قصد دارد تا پايان سال جاري سه عنوان كتاب در حوزه تاريخ حكومت مسلمين در آندلس ، مراكش و سيسيل ، به چاپ برساند .
نخستين كتاب از اين مجموعه پژوهشي است به قلم دكتر شريف رمضاني ، استاد تاريخ دانشگاه سوربن پاريس كه « تاريخ امويان غربي » نام دارد .
اين پژوهشگر تاريخ در كتاب « تاريخ امويان غربي » به بررسي 700 سال حكومت مسلمانان در آندلس ( اسپانياي كنوني ) ، پرداخته و ادوار مختلف فرمانروايي مسلمانان در اين خطه را مورد بررسي قرار داده است .
به گزارش مهر ، اين كتاب بيش از 500 صفحه دارد و در سه بخش به روايت كردن تاريخ مسلمانان در اين كشور ها مي پردازد ، بخش اول از اين كتاب از زمان ورود اولين جنگجويان مسلمان تا صد سال پس از استقرار اولين حكومت فراگير در اسپانيا ( از غرطبه تا والنسيا ) ،مي پردازد ، در بخش بعد دوران تحت الحمايگي حكومت اندلس به سلسله امويان و پس از آن تا پايان حكمراني سلطان ايوب ، مورد بررسي قرار گرفته است .
بر اساس آنچه در اين كتاب نوشته شده ، مهمترين دوران حكومت مسلمين در اندلس ، دوراني است كه اين حكومت ها وابسته به امويان بودند و براساس ديدگاه هاي ديني آنها به اداره حكومت مي پرداختند ؛ پس از اين دوران به مرور از قدرت و سيطره اين حكومت ها كاسته شد و در نهايت به سقوط اين سلسله انجاميد .
به گزارش مهر ، دومين كتاب از اين مجموعه كه توسط انشارات روح القلم به چاپ خواهد رسيد به دوران حكمراني مسلمين در سيسيل ( ايتاليا ) مي پردازد و يوسف حسن لو ، آنرا در 300 صفحه به رشته حرير در آورده است .
سومين كتاب از اين مجموعه نيز به بررسي دوران بنيانگذاري نخستين حكومتهاي اسلامي درشمال آفريقا از زمان تاسيس شهر القيروان به بعد مي پردازد .
نويسنده اين كتاب نيز يوسف حسن لو - پژوهشگر و دانش آموخته دانشگاه تربيت مدرس است كه اين كتاب را در 500 صفحه تاليف كرده و قرار است به زودي آنرا منتشر كند .
نظر شما