به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد نظری یکشنبه شب در همایش بزرگداشت روز همدان در بین تشکل های مردم نهاد همدان اظهار داشت: پدید آورندگان این سرزمین مردم هستند و عمیقا معتقدم که پاسدار کشور نیز مردم هستند.
مدیرکل دفتر ثبت اسناد و حفظ آثار تاریخی طبیعی سازمان میراث فرهنگی کشور با تاکید بر اینکه دولت نباید به فرهنگ نگاه قیم مآبانه داشته باشد و باید از تشکل ها نیز کمک بگیرد، بیان داشت: در این سال ها با تغییر رویکرد به میراث فرهنگی و گردشگری شنیده می شود که در آینده به ناگزیر صنایعی جایگزین صنعت نفت شود.
نظری اضافه کرد: امروزه با حجمی از آثار مواجهیم که اگر یاری مردم نبود این آثار باقی نمی ماندند.
مدیرکل دفتر ثبت اسناد و حفظ آثار تاریخی طبیعی سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه سابقه کارهای مدنی در ایران هم پای تاریخ و تمدن ایران است، عنوان داشت: تشکل ها مسئول بلوغ و دور اندیشی جامعه هستند.
وی در ادامه گفت: همواره در طول تاریخ شکل های مختلفی از تشکل ها را دیده ایم که به طور خود جوش و بدون اینکه دولت ها بخواهند در تمامی صحنه ها حاضر بوده اند.
نظری ابراز داشت: همچنین در ایران فکر پرداختن به میراث فرهنگی هم پای مدرن ترین کشورهای دنیا است.
مدیرکل دفتر ثبت اسناد و حفظ آثار تاریخی طبیعی سازمان میراث فرهنگی کشور اذعان داشت: پرداختن به فرهنگ و ساختن مقبره ها و آرامگاه ها، حرکتی توسط انجمن ها و تشکل ها بوده است.
وی با بیان اینکه تشکل ها در حفظ میراث فرهنگی و اشاعه آن موثر هستند، اظهار داشت: حفظ میراث فرهنگی تنها منوط به پرداخت پول نیست و باید ابتدا ارزش ها را برای خود یادآور شویم و آن را به رخ ملل دیگر نیز بکشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز با بیان اینکه همدان در سه روز تعطیلات بعد از ماه رمضان همدان پذیرای یک میلیون نفر گردشگر بود، افزود: این نشان از پتانسیل بالای همدان در راستای جذب گردشگر است.
وی بیان داشت: در سال های گذشته کارهای زیر بنایی و روبنایی بسیاری برگزار و باعث شد تا سه ضلع دولت، تشکل های دولتی و محلی کنار هم قرار گیرند.
سروش مقدم با اشاره به اینکه یکی از توصیه های مقام معظم رهبری تاکید بر اقتصاد مقاومتی است، اضافه کرد: یکی از مهمترین ظرفیت ها، ظرفیت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه هدف گذاری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان این است که تا سال 1404 جذب 20 میلیون نفر گردشگر خارجی را داشته باشد، عنوان داشت: صنعت گردشگری با سرعت زیادی در دنیا رو به افزایش است و جای صنعت نفت و خودرو را خواهد گرفت و اگر موفق عمل نکنیم از جهان عقب می مانیم.
وی در ادامه گفت: استان همدان نیز قصد دارد با برنامه ریزی و فراهم کردن زیر ساخت ها از جذب 20 میلیون نفر گردشگر خارجی در کشور 20 درصد جذب آن را داشته باشد.
سروش مقدم ابراز داشت: مهمترین راه رسیدن به این هدف حمایت تشکل های اجتماعی و غیر دولتی است که رکن اصلی محسوب می شوند و می توانند با حمایت، نقد و مشاوره ما را یاری دهند تا جایگاه اصلی خود را در منطقه و جهان به دست آوریم.
نظر شما