به گزارش خبرگزاری مهر، سید جعفر تشکری هاشمی با اشاره به اینکه خیابان مسیر تردد خودرو است و اینکه حاشیه تمامی خیابان های شهر را به پارک حاشیه ای اختصاص دهیم منطقی نیست، گفت : از سوی دیگر هم با توجه به کمبود پارکینگ در شهر و مراکز تجاری، نیاز به پارک حاشیه ای نیز وجود دارد، لذا به رغم اینکه توسعه فضای پارک حاشیه ای را کاری مبنایی نمی دانیم ساماندهی فضاهای پارک در دستور کار قرار دارد .
به گفته معاون شهردار تهران به منظور دسترسی عادلانه پارک حاشیه ای استفاده از پارکومترها و پارکبان ها مورد توجه قرار گرفت این در حالیست که براساس برنامه پنج ساله دوم شهرداری رویکردها در مورد پارک حاشیهای و پارکینگ های عمومی تغییراتی داشته و کاهش پارک حاشیه ای در معابر پرتردد و محدوده مرکزی شهر در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه اکنون 15هزار فضای پارک حاشیه ای در شهر تهران با تجهیز پارکومتر در حال استفاده است، تصریح کرد: در عین حال بسیاری از معابر نیز توسط پارکبان ها اداره می شود و بخشی نیز به صورت رایگان و ساماندهی نشده مورد استفاده به عنوان فضای پارک قرار می گیرد .
تشکری هاشمی ادامه داد: ایجاد پارکینگ یعنی تشویق آوردن خودرو بیشتر. به همین دلیل در مناطق پرتردد به ویژه محدوده مرکزی شهر که فشردگی ترددها زیاد است، لذا بنا نیست معبری را با سیاست تشویقی به فضای پارک حاشیه ای اختصاص دهیم و تنها معابری که بنا به اضطرار شهروندان نیاز به ساماندهی پارک حاشیه ای داشته باشد در دستور کار قرار می گیرد .
معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه از ابتدا نیز هدف ساماندهی پارک حاشیه ای بوده گفت: دستگاه های پارکومتر برای 15هزار فضای پارک نصب شدند اما با توجه به اینکه نظام کنترلی قانونمندی بر انها حاکم نبود، اثر بخشی لازم را نداشت چرا که به دلیل محدودیت های نیروهای پلیس راهور، اعمال صددرصدی قانون امکان پذیر نشد و دستگاه ها کمتر کارایی مطلوب را داشتند. لذا تلاش می شود با سیاست های دیگر این موضوع را ساماندهی کرد.
به گفته تشکری هاشمی با استفاده از تبصره 3 ماده 2 قانون اخذ جرایم رانندگی می توان به شکل مطلوب با هماهنگی پلیس در این زمینه فضای پارک حاشیه ای را کنترل و ساماندهی کرد .
وی همچنین درخصوص کمبود پارکینگ های عمومی در سطح شهر گفت: کمبود پارکینگ های عمومی در سطح شهر معضلی قدیمی است چنانچه در طرح جامع کمبود 140 هزار فضای پارک عمومی اعلام شده است اما اینکه فکر کنیم شهرداری می تواند این تعداد پارکینگ را با سرمایه خود ایجاد کند امکان پذیر نیست و باید کار را به مردم و بخش خصوصی بسپاریم.
معاون شهردار تهران با اشاره به ارایه برخی تسهیلات برای تشویق به ساخت پارکینگ های عمومی بیان کرد: برخی تسهیلات برای ساخت پارکینگ های عمومی به سازندگان داده شد مانند امکان ساخت دوطبقه تجاری با ساخت هر پارکینگ اما این تسهیلات نتوانست راهگشا باشد و تنها چند پارکینگ در شهر احداث شد.
نظر شما