به گزارش خبرنگار مهر، ششمین کنگره بین المللی و هجدهمین کنگره ملی زیست شناسی ایران به میزبانی دانشگاه خوارزمی شامگاه چهارشنبه به مدت چهار روز آغاز به کار کرد.
در این کنگره یک هزار و 101 مقاله در قالب 346 مقاله در حوزه علوم سلولی، 277 مقاله در حوزه علوم جانوری، 358 مقاله در حوزه علوم گیاهی . 120 مقاله در حوزه اکولوژی و محیط زیست ارائه شد که در حوزه محیط زیست دو مقاله تخصصی در حوزه استان البرز نیز ارائه شده است.
محمدعلی سبحاناللهی، در مراسم افتتاحیه این کنگره نقش مراکز علمی را در توسعه کمی و کیفی بسیار تاثیر گذار عنوان کرد و گفت: دردنیای امروز دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی به هویتی انسانساز و ارزشمحور دست یافتهاند نقش به سزایی در تحولات جوامع وجهان دارند.
وی افزود: امروز مؤسسات علمی برای شناساندن جهان پیرامون به مردم تلاش زیادی میکنند و سعی دارند با دستاوردهای خود سبک و شیوه زندگی مردم را آسان نمایند.
رئیس دانشگاه خوارزمی با بیات اینکه دانشگاهها و مراکز علمی مرکز پرورش و تجلی افکار انسانی هستند، شرایط بقای آنها زمانی مهیا میشود که بتوانند مسیر توسعه علمی را هموار کنند، اظهار داشت: علم و دانش بزرگترین انقلاب را در دنیای حاضر به وجود آورده؛ چرا که توانسته با روشهای قابل اثبات ذهن انسان را از اوهام و خرافات برهاند و به آن قالبی منطقی ببخشد.
سبحاناللهی با اشاره به نقش پژوهشگران در دنیای امروز، افزود: پژهشگران به عنوان افرادی خلاق مهمترین نقش را در توسعه علمی کشورها ایفا میکنند.
وی بر لزوم افزایش ظرفیتهای پژوهشی در دانشگاهها تأکید کرد و گفت: با افزایش ظرفیتهای پژوهشی دانشگاهها بدون شک سرعت تولید علم و دستیابی به دانش بومی در بسیاری از حوزهها با سرعت بیشتری انجام میشود.
رئیس دانشگاه خوارزمی کرج اظهار داشت: باید زمینه اشتراکگذاری و تبادل دستاوردهای علمی کشور با سایر کشورها فراهم شود؛ چراکه همین امر باعث ارتقای ارتباطات ایران در صحنه های بینالمللی خواهد شد.
سبحان اللهی تصریح کرد: برای توسعه بخش پژوهشی رشتههای مختلف در این دانشگاه برنامهریزیهای زیادی انجام شده است و بنا شده پژوهش به اندازه آموزش مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان گفت: امید است این کنگره به اهداف از پیش تعیین شده خود دست یابد و مقالات آن تأثیر مثبتی در ارتقای علوم زیستی کشور داشته باشد.
نظر شما