به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازخبرنگار واحد مركزي خبر، اين درحالي بود كه علي اكبر صالحي نماينده ايران بر اعتراض به اين نوع شيوه اجراي كار جلسه را ترك و اعلام كرد مخالفت جمهوري اسلامي ايران با صدور چنين قطعنامه اي بايد در اسناد آژانس بين المللي انرژي اتمي ثبت شود .
در اين قطعنامه به ايران فرصت داده شده است كه تا پايان اكتبر تمام مباحثش را با آژانس بين المللي انرژي اتمي حل كند و هر چه را كه آژانس بين المللي انرژي اتمي نيازدارد بصورت فوري و سريع دراختيار آژانس قرار دهد كه اين بر خلاف تمامي معاهدات بين المللي است و گروه كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد نيز گنجاندن چنين ضرب الاجلي را خلاف قرار داد هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي و پروتكل الحاقي اعلام كردند .
كشورهاي غربي همچنين از آژانس بين المللي انرژي اتمي خواستند كه درنشست ماه نوامبر شورا گزارشي را از چگونگي اجراي قطعنامه ارائه دهد.
قطعنامه كشورهاي غربي از ايران خواسته است كه غني سازي اورانيوم را معلق كند و درمورد چگونگي تهيه تجهيزات و مواد براي غني سازي اورانيوم ، منشا واردات و محل هاي مصرف و ذخيره سازي اطلاعات لازم را ارائه دهد و اجازه دهد تاآژانس از هر مكان از ايران كه ضروري مي داند بازرسي و نمونه برداري كند. اين ماده در قطعنامه به اين معناست كه بدون امضاي پروتكل الحاقي آژانس اجازه دارد مفاد پروتكل را در ايران اجرا كند و اين كاملامغايربا قوانين بين المللي است.
مخالفان فعاليتهاي هسته اي صلح آميز هسته اي ايران از جمهوري اسلامي خواسته اند تا پروتكل الحاقي را بدون قيد و شرط امضا و تصويب و اجرا كند .
به گفته يكي از كارشناسان متخصص پروتكل الحاقي اين پروتكل يك پروتكل اختياري است اما دراين قطعنامه جمهوري اسلامي ايران موظف شده كه آن را حتما امضا كند .
كشورهاي عضو جنبش غير متعهد ها در نشست شوراي حكام دربيانيه اي ضمن مخالفت با ضرب الاجل تعيين شده تصريح كردنند كه اين ضرب الاجل به معناي بسته شدن دست آژانس است وپس از پايان اكتبر ديگر لازم نيست جمهوري اسلامي ايران با آژانس همكاري كند.
غيرمتعهد ها دسترسي نامحدود مورد نظر كشورهاي غربي در قطعنامه را به منابع و تاسيسات ايران خلاف پروتكل الحاقي و پادمان آژانس دانسته و تاكيد كرده اند كه موضوع فعاليتهاي هسته اي ايران بايد درچارچوب وظايف آژانس و بصورت صلح آميز حل و فصل شود .
امروز آخرين روز حضور جمهوري اسلامي ايران به عنوان عضو شوراي حكام در شورا است و در نشست بعدي حضور ندارد بلكه فقط ميتواند به صورت عضو ناظر در جلسات شوراي حكام حضور داشته باشد .
واشنگتن و لندن درسه روز گذشته فشارهاي بيش از حدي را به مقامات دولتي درپايتخت كشورهاي عضو شوراي حكام وارد كردند تا اين قطعنامه به تصويب برسد . فشار آمريكا براي تصويب اين قطعنامه به طوري بود كه جلسه امروز با چهار ساعت تاخير انجام شد چون آمريكا پافشاري مي كرد كه بايد آنچه را در نظر دارد درقطعنامه گنجانده شود.
خبرنگار واحد مركزي خبر در وين تاكيد كرد: اين قطعنامه باقطعنامه اي كه مسائل هسته اي ايران را به شوراي امنيت ارجاع ميدهد فرق دارد و به اندازه قطعنامه قبلي بار حقوقي ندارد و در مجموع نشان ميدهد كه كشورهاي غربي به هيچ وجه نپذيرفته اند كه جمهوري اسلامي ايران واقعا فعاليتهاي صلح آميز هسته اي دارد و اين درحالي است كه هم آژانس بين المللي انرژي هسته اي و هم شوراي حكام و هم تمام سازمانهاي جهاني نسبت به فعاليتهاي هسته اي رژيم صهيونيستي سكوت كرده اند و اگرچه قرار است در نشست هفته آينده آژانس كه از دوشنبه شروع خواهد شد در مورد خاورميانه عاري از سلاح هاي هسته اي صحبت شود اما كارشناسان پيش بيني ميكنند كه بدليل نفوذ بيش از حد اسرائيل و به خواست آمريكا و انگليس قطعا دراين مورد آژانس تصميم گيري عاجل نخواهد كرد و اگر هم تصميم گيري كند اسرائيل به آن توجه نخواهد كرد .
با فشارهاي فراوان و بيش از اندازه آمريكا و انگليس كشورهاي عضو شوراي حكام تصميم گرفتند تا بدون راي گيري قطعنامه سه كشور استراليا كانادا و ژاپن را تصويب كنند.
کد خبر 23587
نظر شما