۷ شهریور ۱۳۹۳، ۱۲:۳۸

افصلی فرد مطرح کرد؛

30 درصد معوقات بانکی امسال وصول می شود/ تضعیف نهادهای نظارتی شایسته نیست

30 درصد معوقات بانکی امسال وصول می شود/ تضعیف نهادهای نظارتی شایسته نیست

اردبیل – خبرگزاری مهر: سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت و تعیین تکلیف معوقات بدهکاران بزرگ و بالای 100 میلیارد تومان بانکی کشور گفت: براساس پیگیری های صورت گرفته تا پایان امسال 30 درصد این معوقات وصول خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی افضلی فرد پیش از ظهر جمعه در نشست با خبرنگاران و نمایندگان خبرگزاری های استان اردبیل افزود: تامین 25 هزار میلیارد از مجموع 80 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی هدف گذاری شده که از این رقم تاکنون چهار هزار و 500 میلیارد تومان تعیین تکلیف شده است.

وی با بیان اینکه از این رقم نیز سه هزار میلیارد تومان وصل شده و 1.5 میلیارد تومان هنوز وصول نشده است، ادامه داد: برای دستیابی به هدف گذاری صورت گرفته نیز کمیسیون اصل نود مجلس در حال بررسی و پیگیری است.

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تلاش می شود این هدف گذاری و وصول 25 هزار میلیارد تومان امسال محقق شود، یادآور شد: چراکه کمیسیون و بانکها مشتاق هستند که بدون قضایی شدن پرونده ها به نتیجه برسند.

وی در عین حال از نحوه فعالیت بانکها در خصوص اعتبارات و تسهیلات ارائه شده انتقاد کرد و متذکرشد: اگر طرز کار بانکها درست بود کار به اینجا نمی کشید، امروز شاهدیم که بانکها بنگاه داری می کنند، به عنوان مثال با 27 درصد که نمی شود از صنعت و تولید کننده حمایت کرد.

افضلی فرد در خصوص رسیدگی به پرونده رانت 650 میلیون یورویی از سوی کمیسیون اصل نود مجلس نیز تصریح کرد: این پرونده در قالب شکایت توکلی و گزارشات سازمانهای بازرسی و دیوان محاسبات به کمیسیون اصل نود وارد شده و مستندات دو کمیسیون اقتصادی و اصل نود مجلس نشان می دهد که این تخلف صورت گرفته است.

کمیسیون اصل 90 در هر دولتی به وظیفه قانونی خود عمل می کند

وی با بیان اینکه در این پرونده امتیازات خاصی به یک شرکت داده است که برخلاف بند سوم قانون اساسی و سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبری است، بیان داشت: در این زمینه کمیسیون به وظیفه قانونی خود عمل می کند و به جنجال سازی ها و اتهاماتی که برخی وارد می کنند کاری ندارد، هر دولتی باشد کمیسیون وظیفه خود را عمل خواهد کرد.

این نماینده مجلس با طرح این پرسش که چرا از مجموع 120 شرکتی که روی آب و در این حوزه فعالیت می کنند تنها یک شرکت حمایت ویژه شده است، عنوان کرد: اگر بجای یک شرکت 10 شرکت را حمایت می کردیم این انحصار باعث خلاف بودن نمی شد.

وی درباره شائبات مطرح شده در زمینه این پرونده یادآور شد: کمیسیون اصل نود با این ترکیب فعلی موارد تخلفات دولت قبلی را نیز اعلام و پیگیری می کرد تا جاییکه از سوی دولت دهم هم متهم شدیم، به نظر می رسد در این پرونده برخی از مشاوران رئیس جمهور اطلاعات درستی به وی نداده اند.

افضلی فرد با تاکید بر اینکه نهادهای نظارتی را باید دولت حمایت و تقویت کند، گفت: اگر نهادهایی که به دنبال تخلفات هستند تضعیف شوند، مردم متضرر خواهند شد و این شایسته نیست.

وی همچنین با اشاره به سرنوشت پرونده فساد فوتبال در کمیسیون اصل نود، به اظهارات اخیر کفاشیان و تاج که فوتبال ایران را پاک عنوان کرده بودند، واکنش نشان داد و افزود: حرف های گفته شده درست نیست و اصولا در هر مورد و موضوعی باید اظهارات منطقی باشد، خودشان بارها گفته اند که تبانی در فوتبال وجود دارد اما در کیفیت و چگونگی این فساد اختلاف نظر است.

سه درصد ناپاکی چطور 97 درصد فوتبال پاک را متاثر کرده است

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ورود این کمیسیون به فساد فوتبال نیز در پی گزارش های سازمانها، مردم و اشخاص حقیقی و حقوقی بوده است، ادامه داد: از یک طرف می گوییم فوتبال پاک است از طرفی بیان می شود که خیلی کم است و مثلا سه درصد ناپاک است، پس چطور امروز این سه درصد 97 درصد فوتبال پاک را تحت پوشش قرار داده است.

وی یکی از دلایل تاخیر در اعلام گزارش نهایی کمیسیون را ورود پرونده های جدید برشمرد و تاکیدکرد که کمیسیون در این خصوص نمی تواند بی تفاوت باشد، چراکه اگر مورد اشاره قرار بگیرد مثل الان زمان رسیدگی طولانی می شود و اگر نشود پرونده ناقص شده و با مشکل مواجه می شویم.

افضلی فرد اضافه کرد: البته این انتقاد هم به کمیسیون اصل نود وارد است که باید بخش اول گزارش فساد در فوتبال تاکنون آماده و ارائه می شد، با این وجود طی آخرین صحبت های صورت گرفته امیدواریم بخش اول این پرونده تا پایان شهریور ماه آماده ارائه شود.

وی در زمینه مباحث مطرح در زمینه اعزام تماشاگران و هنرمندان به جام جهانی نیز متذکر شد: ما در خصوص اعزام هنرمندان اعتقاد داریم که نباید مچ گیری و تخلف باشد، البته معتقدیم که باید در این اعزام ها یکی از شهود نظارتی نیز حضور داشت، چراکه وظیفه مجلس نظارت بر عملکرد دستگاه های نظارتی است.

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با تاکید بر اینکه دو نفر از این کمیسیون با هزینه شخصی به جام جهانی رفتند که فضا سیاسی شده بود، عنوان کرد: اگر نمایندگان می رفتند و گزارشی از عملکرد دستگاه های اچرایی و روند کار ارائه می کردند، خوب بود و می توانست کمک کند.

دولت موظف است طرح بیمه بیکاری را اجرا کند

وی همچنین در زمینه اجرای طرح بیمه بیکاری و اختلاف نظرهای ایجاد شده در بین دولت و مجلس افزود: دولت اعتقاد دارد که از اعتبار کافی برای اجرای کامل طرح بیمه بیکاری برخوردار نیست، این حرف درست نیست چراکه مجلس با تصویب اعتبار دو هزار میلیارد تومانی در بودجه سال جاری و موافقت آن در شورای نگهبان دست دولت را باز گذاشته است.

افصلی فرد با تاکید بر اینکه اگر هم دست دولت در این زمینه باز نیست، باید این خلاء را با ارائه مصوبات جدید پر کرد تا نسبت به اجرای این طرح اقدام شود، یادآور شد: براساس قانون دولت موظف است که برای اشتغال آحاد مردم تسهیلات و شرایط لازم را ایجاد کند، اگر نتوانست در قالب بیمه بیکاری حمایت کند.

وی با انتقاد از برخی نمایندگان ادامه داد: برخی از نمایندگان که شاید در بین آنها نمایندگان استان نیز باشد، تلاش می کنند که حرف دولت را در عدم اجرای این طرح پیگیری و تصویب کنند، اما باید بدانند که مجلس مطالبات مردم را پیگیری کرده و در راستای دفاع از حقوق مردم تلاش می کند، باید از ظرفیت های دولت برای تامین بخشی از حقوق و مطالبات استفاده کنیم.

این نماینده مجلس با اشاره به بیکاری 12.8 درصدی در استان اردبیل اجرای این طرح را بسیار مهم و در راستای مطلبات مردمی برشمرد و یادآور شد: امیدواریم هرچه زودتر این طرح در استانهایی نظیر اردبیل که با رشد فزاینده بیکاری روبرو هستند، عملیاتی شود.

کد خبر 2359741

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha