به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا برجی عصر شنبه در نشست بررسی مشکلات زیست محیطی استان افزود: همه مسئولان استانی در تمامی ردهها و حتی افکار عمومی و رسانه ها باید بصورت یک شبکه هماهنگ خواستار تزریق اعتبار ملی برای کاهش آلودگی رودخانه ها، دریایی خزر، تالاب بین المللی انزلی، ساماندهی انواع زباله و پسماندها در استان باشند.
وی همچنین اظهارداشت: با تخصیص اعتبارات ملی میتواند رودخانهها را از مرگ حتمی نجات داد و بحران آلودگی استان را مهار کرد.
مدیرکل خفاظت محیط زیست گیلان گفت: بحران آلودگی علاوهبر تخریب محیط زیست، سلامت انسانها را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
وی افزود: استاندار گیلان با حساسیت ویژه پیگیر موضوعات زیست محیطی بوده و هیچ روزی نیست که استاندار بطور مستقیم در خصوص مسائل زیست محیطی از مسئولان پاسخ نخواهد.
برجی با تصریح اینکه اجماع مدیریتی خوبی در زمینه مسائل زیست محیطی استان ایجاد شده است، اظهارداشت: این اجماع باید تداوم و استمرار داشته تا به یک نتیجه مقصود برسد.
وی در ادامه با اعلام اینکه دریای خزر به لحاظ تنوع زیستی منحصربهفرد است، گفت: این دریا از حیث درصد شوری 12 در هزار (آب لب شور) است و شرایط بسیار مناسبی برای زیست انواع موجودات جانوری و گیاهی فراهم کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: در حوزه دریای خزر 575 گونه گیاهی، هزار و 332 گونه جانوری و 850 نوع ماهی زیست می کند.
وی تصریح کرد: ساکنان حاشیه دریای خزر وابستگی مستقیم به گونه های ماهیان اقتصادی همچون ماهی سفید، کفال، خاویاری، سیم و غیره دارند.
برجی بیان داشت: در گذشته افزون بر 90 درصد خاویار دنیا از دریای خزر تامین می شد متاسفانه امروز ماهیان خاویاری شرایط مناسبی برای زیست و زادو ولد ندارند.
وی همچنین با بیان اینکه "فک" تنها پستاندار دریای خزر است، اشاره کرد: در دهههای گذشته جمعیت این پستاندار یک میلیون قلاده بوده که هم اکنون به 100 هزار قلاده رسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان یادآورشد: به شدت منابع و ذخایر آبزی دریای خزر با ورود انواع آلودگی ها، بهره برداری و صیدهای غیر مجاز، غیر اصولی و روشهای نادرست صید در معرض تهدید است.
وی در ادامه اذعان داشت: مشاغل سنتی و فصلی در استان وابستگی شدید به ذخایر دریای خزر است بنابراین می طلبد همگان برای حفظ اکوسیستم آبی این دریا از هیچ تلاشی فروگذار نباشند.
نظر شما