به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حاجي غلامي، پيش از ظهر دوشنبه در مراسم رونمايي از تنديس و پوستر جشنواره فيلم كوتاه و مستند رضوي اظهار داشت: از امروز تا پنجشنبه، 13 شهريورماه، 21 فيلم مستند و 38 فيلم داستاني در بخشهاي ويژه و اصلي جشنواره در سينما تك يزد به نمايش درخواهد آمد.
وي خاطرنشان كرد: با انتشار فراخوان جشنواره بيش از 308 اثر شامل 174 فيلم كوتاه داستاني و 133 مستند از سراسر كشور به دبيرخانه اين جشنواره رسيد كه پس از داوري اوليه، 59 اثر به بخش مسابقه راه يافتند.
حاجي غلامي بيان كرد: تهران، يزد و خراسان رضوي بيشترين تعداد آثار ارسالي را به دبيرخانه جشنواره فيلم كوتاه و مستند رضوي داشتند.
وي از عموم علاقمندان به سينما دعوت كرد تا به تماشاي فيلم هاي راه يافته به بخش داوري اين جشنواره در سينما تك يزد بنشينند.
كيومرث پوراحمد و محمدرضا فروتن چهرههاي نام آشناي جشنواره فيلم كوتاه رضوي
دبير اجرايي نهمين جشنواره ملي مستند و فيلم كوتاه رضوي با معرفي داوران اين جشنواره بيان كرد: محمدرضا فروتن، افشين يداللهي و پوريا آذربايجاني داوران بخش ويژه اين جشنواره هستند و آثار راه يافته را طي سه روز در كنار علاقمندان به سينما در سينما تك يزد به داوري خواهند نشست.
وي، از کیانوش عياري، كيومرث پوراحمد و اکبر عالمي به عنوان داوران بخش داستاني و آزاده بيزار گيتي، ارد عطارپور و محمدرضا اصلاني به عنوان داوران بخش مستند اين جشنواره ياد كرد.
حاجي غلامي از برگزاري مراسم اختتاميه جشنواره در روز پنج شنبه، 13 شهريورماه خبر داد و اظهار داشت: مراسم اختتاميه اين جشنواره در ساعت 20:30 در سالن همايش هاي هلال احمر يزد برگزار مي شود.
وي از حضور مهمانان كشوري در اين جشنواره خبر داد و اظهار اميدواري كرد: اين جشنواره سال آينده در قالب بين المللي برگزار شود.
برخي آثار جشنواره تكان دهنده بود
اكبر عالمي، از داوران بخش داستاني اين جشنواره نيز با اشاره به اينكه برخي از آثار رسيده به جشنواره، به لحاظ محتوا به رغم امكانات و بودجه هاي محدود، تكان دهنده است، گفت: برخي فيلم ها هيچگاه از ذهن انسان بيرون نمي رود.
وي همچنين با اشاره به برپايي كارگاههاي آموزشي در قالب اين جشنواره خاطرنشان كرد: در اين كارگاهها يك سينه سخن براي فيلمسازان و كارگردانان جوان دارم.
عالمي با اشاره به اينكه در پنج دهه پيش، ديدگاه نسبت به سينما، كاري بيمحتوا و بي ارزش بود، تصريح كرد: متاسفم از اينكه هنوز اين ديدگاه در جامعه ما وجود دارد و هنوز خانواده ها سينما را جدي نمي گيرند و حضور فرزندانشان در سينما را وقت گذراني ميدانند.
وي تصريح كرد: امروز سينما شانه به شانه فلسفه گام بر ميدارد و به همه بخشهاي جامعه شناسي، روانشناسي، سياست و... طعنه ميزند و در عوض خرد را به انسان هديه ميدهد.
عالمي ادامه داد: امروز هنر از راه دل وارد ميشود نه از راه در و هنر مانند علم و جهل است و مي تواند آبي بر آتش مشكلات جامعه باشد.
وي خاطرنشان كرد: اگر انديشه به وسيله ابزار هنر توسط انسانهاي خلاق پرورانده شود، دنيا به سمتي ميرود كه از آلودگيها بري شود.
هميشه ته ماندههاي بودجه به هنر اختصاص مييابد
عالمي با انتقاد از اينكه هميشه ته مانده هاي بودجهها را به هنر ميدهند، تصريح كرد: اين اقدام در حالي رخ ميدهد كه هنر اثرگذارترين بخش براي فرهنگ سازي و رفع برخي مشكلات جامعه است.
در اين مراسم از پوستر و نماد جشنواره رونمايي شد. نماد جشنواره از سوي محيط زيست استان يزد، دو نماد در معرض خطر انقراض يعني هوبره و يوزپلنگ آسيايي انتخاب شدند.
نظر شما