۹ مهر ۱۳۸۴، ۱۷:۲۸

محسن رضايي در جمع خبرنگاران: مجمع تشخيص بر اجراي سياست هاي كلي نظام نظارت مي كند// خاتمي، رهبري را قانع كرد كه عضو مجمع نشود

محسن رضايي در جمع خبرنگاران: مجمع تشخيص بر اجراي سياست هاي كلي نظام نظارت مي كند// خاتمي، رهبري را قانع كرد كه عضو مجمع نشود

محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام از تصويب آئين نامه نظارت مجمع تشخيص مصلحت نظام بر اجراي سياست هاي كلي نظام خبر داد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، رضايي در پايان جلسه امروز مجمع تشخيص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران افزود بر اساس اين آئين نامه مجمع تحقق و پيگيري سياست هاي كلي نظام توسط قواي سه گانه را مورد ارزيابي قرار مي دهد.

وي افزود: مجمع تشخيص مصلحت نظام در هشت سال اخير فعاليتي در بعد نظارت در اجراي سياست هاي كلي نظام نداشته است اما با تصويب آئين نامه جديد فضايي بوجود مي آيد كه مجمع مي تواند در اجراي سياست هاي كلان نظام كه ابلاغ شده يا مي شود نظارت نموده و با تهيه گزارش آن را به تصويب مجمع رسانده يا به رهبري ارايه دهد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين از تصويب كليات سياست هاي وحدت و همبستگي ملي خبر داد و گفت كه كميسيون هاي مربوطه مجمع تشخيص مصلحت نظام در سالهاي اخير اين مجموعه سياست ها را مورد بررسي قرار داد و پس از جمع آوري مجموعه نظرات كميسيونها كليات اين سياست ها امروز تصويب شد.

رضايي اضافه كرد: جزئيات سياست هاي وحدت و همبستگي ملي در جلسات آينده مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.

وي در ادامه به ذكر برخي از مباحث مطرح شده در كليات اين سياست ها پرداخت و حفظ تاريخ و بخشي از فرهنگ ملي ايران لزوم توجه يكسان به اقوام مختلف ايراني و رفع تبعيض از نگرش به اقوام و همچنين توجه به زبان فارسي به عنوان يكي از اصلي ترين محورهاي وحدت و همبستگي را از جمله اين موارد دانست.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه متذكر شد در جلسه امروز تشخيص مصلحت نظام همچنين بحث اختلاف نظر مجلس و شوراي نگهبان درباره تصويب اساسنامه صنايع هوافضاي كشور مورد بررسي قرار گرفت.

رضايي گفت: شوراي نگهبان دو اشكال به اساسنامه صنايع هوا فضاي كشور وارد كرد كه يكي از آن مبهم بودن مواردي از اساسنامه بود و شورا از مجلس خواست كه اين موارد را شفاف كند تا بتواند نظر نهايي خود را اعلام كند.

رضايي ادامه داد ابهامات موجود در اساسنامه صنايع هوا فضاي كشور در مواردي فعاليتهاي اين نهاد را از سلسله مراتب فرماندهي كل قوا خارج كرده بود كه ما در جلسه امروز مجمع تصريح كرديم با قيد آن موارد زير نظر فرماندهي كل قوا اختلافات حل شود اما از آنجا كه ايراد نخست شورا مبني بر وجود ابهام در برخي مواد اساسنامه حل نشده بود و ما نيز بر اساس تصويب شورا مجاز به بررسي رسيدگي به موارد مبهم مورد اختلاف شورا و مجلس نيستيم تصويب كرديم كه اين اساسنامه به مجلس بازگردانده شود تا آنان نقاط مبهم را رفع كنند .

رضايي افزود: در صورتي كه پس از رفع موارد مبهم اساسنامه توسط مجلس، اختلافي باقي بماند، مجمع تشخيص مصلحت نظام براي حل نهايي همان اختلافات مشخصه اقدام خواهد كرد.

از دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام سوال شد آيا سيد محمد خاتمي خودش تمايلي به عضويت در تشخيص مصلحت نظام را نداشت يا مقام معظم رهبري ايشان را براي اين سمت انتخاب نكردند و رضايي پاسخ داد: نظر مقام معظم رهبري بر شركت آقاي خاتمي در جلسات مجمع بود اما آقاي خاتمي رهبري را قانع كردند كه در يك جايگاه ديگري فعاليت كنند و بر اساس يك توافقي رابطه خود را با نظام حفظ نمايد و اكنون بر اساس همان توافق عمل شده و ما از تجربيات ايشان استفاده مي نماييم.

رضايي همچنين در مورد عدم حضور كروبي در جلسات مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: آقاي كروبي خودشان مختارند كه در جلسات شركت كرده يا شركت نكنند.

وي افزود: آقاي كروبي از عضويت در مجمع استعفا داد اما از آنجا كه مقام معظم رهبري درباره اين مسئله سكوت كردند ايشان مي توانند در اين جلسات حضور يابند يا به ميل خودشان عمل كرده و در جلسات حضور نيابند.

او در عين حال تصريح كرد كه آقاي كروبي با مجمع تشخيص ارتباط دارد.

کد خبر 236219

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha