به گزارش گروه دانشگاهي "مهر"، دكتر منتظري در اين مراسم طي سخناني، وفاداري به آرمان ها و ارزش هاي امام راحل (ره) انقلاب اسلامي و نهاد انقلابي جهاددانشگاهي را از خصوصيات برجسته مديرعامل ايسنا دانست و گفت: وي با تكيه به نام خود(ابوالفضل) كه يادآور وفاداري است، در طول سال هاي مسؤوليت خود حتي براي يكبار هم از اصول و قوانين تخطي نكرد و اميدوارم بتواند در آينده نيز با حفظ همين ويژگي ها به خدمت گذاري بپردازد.
وي افزود: اعتقاد راسخ به خط امام و رهبري نظام، پيروي راه شهدا، حمايت از مستضعفان و مظلومان و پايبندي به اصول اساسي و بنيادين انقلاب اسلامي كه تبلور آن در قانون اساسي است، از مهمترين ويژگي هاي دكتر فاتح است.
دكتر منتظري يادآور شد: رويكرد جهاددانشگاهي نسبت به ايسنا تغيير نخواهد كرد زيرا مباني معرفتي ايسنا كه همان پيروي از خط امام و رهبر معظم انقلاب اسلامي و حمايت از دولت جمهوي اسلامي است، تغييري نكرده است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطر نشان كرد: ايسنا در فضاي رسانه اي آينده كشور نقش مهمي را ايفا خواهد كرد همچنانكه تا به امروز نيز نقش برجسته اي در تحولات فضاي رسانه اي كشور داشته است.
همچنين در اين مراسم پيام حجت الاسلام والمسلمين خاتمي كه به منظور تقدير از زحمات دكتر فاتح صادر شده توسط دكتر منتظري قرائت شد.
در اين مراسم همچنين دكتر ابوالفضل فاتح مديرعامل سابق خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در سخناني گفت: خداوند را سپاسگزارم كه توانستم در طول اين سال ها به عنوان عضوي از جهاددانشگاهي در خبرگزاري ايسنا به انجام وظيفه بپردازم .
وي افزود: در حال حاضر دو رويكرد نسبت به رسانه ها وجود دارد كه يكي رويكرد محدودكننده از سوي نظام هاي اقتدارگرا و ديگري رويكردي به منظور انفعال ذهن مخاطب با بمباران اطلاعاتي نسبت به مقوله اطلاع رساني است و برخي از دولت ها از اين موضوع در جهت خواسته هاي خود استفاده مي كنند .
فاتح گفت: با توجه به اين دو رويكرد يافتن راهي براي اطلاع رساني همراه با معرفت و پرهيز از انفعال ذهن مخاطب و با در نظر گرفتن چارچوب هاي منطقي و جلوگيري از محدوديت ها كاري بسيار دشوار است .
وي با اشاره به برهه زماني كه ايسنا در آن شكل گرفت، يادآور شد: زمانيكه ايسنا در دل جهاددانشگاهي شكل گرفت عطش اطلاع رساني صادقانه به شدت احساس مي شد و رسانه ها نيز نمي توانستند اين خواسته جامعه را برطرف سازند. با تشكيل ايسنا توجه به گفتمان هاي غيررسمي در جامعه مدنظر قرار گرفت و اين وجه تمايز ايسنا نسبت به ساير رسانههاي كشور است.
مدير عامل سابق خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطر نشان كرد: ايسنا در كنار گفتمان رسمي رايج در كشور تلاش كرد تا به شكل مشروع و در چارچوب باورهاي بنيادين جامعه به گفتمان هاي غيررسمي بپردازد و موفقيت اين خبرگزاري حاصل گفتمان فرهنگي رايج در جامعه، تلاش خالصانه نسل جوان دانشجو، جهاددانشگاهي به عنوان بستري مناسب براي تولد ايسنا ومباني معرفتي مدنظر بوده است .
وي افزود: ايسنا در كنار توجه به مسايل سياسي نگاه ويژه اي به حوزه هاي اقتصادي، اجتماعي و ساير حوزه ها داشت و همواره تلاش كرد تا بسياري از حدودي كه به شكل سليقه اي به رسانه ها اعمال شده بود ، در قالب قانون اساسي توسعه دهد و از همين رو با مقاومت هايي نيز روبرو شد .
مديرعامل سابق خبرگزاري ايسنا در ادامه تصريح كرد : هدف ايسنا اطلاع رساني صادقانه دركنار حفظ ارزشهاي بنيادين و ميثاق هاي اوليه و توجه به مشكلات جامعه در حوزه اطلاع رساني بود و به لطف خدا در افكار عمومي نخبگان جامعه و مسؤولان نظام جايگاه مناسبي را پيدا كرد.
فاتح اظهار داشت: به رغم اينكه برخي ايسنا را به راست گرايي و چپ گرايي متهم مي كردند ، اما انعكاس واقعيت هاي جامعه ، در كنار وفاداري به گفتمان دانشگاه كه خاستگاه اين خبرگزاري بود مهمترين مسأله اي بودكه به آن توجه داشتيم .
وي يادآور شد: در حوزه حرفه اي سعي شد رسانه اي بومي با مختصات بومي در كشور شكل بگيرد و خلاقيت و ابتكار نيروهاي جوان اين مجموعه در موفقيت ما بسيار تاثيرگذار بود .
وي ادامه داد: بسياري از اولين ها در حوزه رسانه اي كشور توسط ايسنا بوجود آمد و در حقيقت راه اندازي اين خبرگزاري آغاز يك دوره جديد در حوزه اطلاع رساني كشور بود ،به عنوان مثال براي اولين بار با قراردادن اخبار بر روي سايت خبرگزاري ، ايسنا به يك رسانه گروهي در ميان ساير خبرگزاري تبديل شد ، به علاوه انعكاس نظريات نخبگان و ترويج شعار «يك انديشه ، يك خبر » از ديگر ابتكارات ايسنا بود .
مديرعامل سابق خبرگزاري دانشجويان ايران ادامه داد: در حال حاضر روزانه قريب به 500 خبر بر روي سايت ملي و 200 الي 300 خبر نيز بر روي سايت هاي 12 منطقه خبري ايسنا قرار مي گيرد، علاوه بر اين، بر طبق تحقيقات انجام شده در حال حاضر ايسنا به عنوان مرجع اول خبري كشور محسوب مي شود و نيمي از اخبار مطبوعات كه از خبرگزاري ها دريافت مي شود، محصول ايسنا است .
وي خاطر نشان ساخت: در سال هاي اخير هرجا مقايسه و سنجشي در اين حوزه صورت گرفت اعضاي ايسنا رتبه هاي برتر را به خود اختصاص دادند.
دكتر فاتح گفت: در دنياي امروز تا زمانيكه موازنه رسانه اي صورت نگيرد، موازنه ملت ها نيز صورت نخواهد گرفت و ما بايد با تقويت خود در حوزه اطلاع رساني بتوانيم فرهنگ غني ملت ايران را به جهانيان معرفي كنيم.
وي يادآور شد: من در ايسنا با بهترين نسل رسانه اي ايران افتحار همكاري داشتم و توانمندي، صداقت ، شرف ،علم و معرفت نسل جوان دانشجوي كشور بار ديگر در ايسنا تجلي يافت .
وي با بيان اينكه بزرگترين معضل كشور در عرصه اطلاع رساني پايين بودن سطح معرفت رسانه اي است، افزود: امروز جامعه به نقش برجسته و استراتژيك رسانه ها پي برده و بايد بكوشيم تا طي چند سال آينده به قطب رسانه اي كشور تبديل شويم و در اين رابطه وظيفه ايسنا ارتقاء معرفت رسانه اي در كشور است .
دكتر فاتح در ادامه اظهار كرد: جهاددانشگاهي به ايسنا همچون سرمايه اي ملي نگاه كرد و در رشد اين مجموعه بسيار نقش آفرين بود، در حقيقت جهاددانشگاهي پس از ايجاد ايسنا، آنرا حمايت كرد و پرورش داد و نگرش ابزاري به آن نداشت .
وي تاكيد كرد: مجموعه مديريت جهاددانشگاهي به ويژه شخص آقاي دكتر منتظري با همراهي ، همدلي ، سعه صدر و وسعت نظر ايسنا را حمايت كردند و با توجه به ظرفيت هايي كه در اين نهاد انقلابي وجود دارد ، ايسنا مي تواند به ادامه مسيري كه آغاز كرده اميدوار باشد و ان شاء الله اين حركت را سرفرازانه ادامه خواهد داد.
دكتر فاتح گفت: در آينده اي نزديك جنبش رسانه اي در كشور ايجاد خواهد شد و هسته اين جنبش مي تواند جهاددانشگاهي و خبرگزاري ايسنا باشد، ايسنايي بودن يك فرهنگ است و بايد اين فرهنگ را در جامعه رسانه اي كشور ترويج كرد.
وي در پايان با اشاره به حمايت هاي مادي و معنوي رهبر معظم انقلاب اسلامي و حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي از جهاددانشگاهي و مجموعه ايسنا تصريح كرد: بايد در كشور استقلال رسانه اي حرفه اي بوجود بيايد و ترويج گفتمان فرهنگي ايسنا يكي از راه هاي نيل به اين مقصد است .
همچنين در اين مراسم دكتر كاظم معتمدنژاد استاد دانشگاه و پدر علم روزنامه نگاري ايران در سخناني با اشاره به اينكه ايسنا به عنوان يك خبرگزاري مولود نهاد انقلابي جهاددانشگاهي مي تواند در دنيا نمونه باشد، گفت: تأسيس ايسنا يك تجربه خوب درعرصه رسانه اي كشور بود و اين مجموعه آخرين مرحله رشد خبرگزاري ها در جهت تامين منافع ملي كشورهاي در حال توسعه محسوب مي شود .
دكترمعتمدنژاد در ادامه اظهار كرد: با تقويت رسانه هاي كشور مي توانيم ايران به روايت ايران را در جهان به تصوير بكشيم و اميدوارم ايسنا و جهاددانشگاهي به اين مهم كه از اهداف كشور و انقلاب اسلامي است دست يابند.
در اين مراسم همچنين محمد علي نادعلي زاده سرپرست خبرگزاري دانشجويان ايران ( ايسنا) كه خود از جانبازان دفاع مقدس است در سخناني ضمن گراميداشت ياد و نام امام راحل ( ره) و شهداي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس گفت: ايسنا حاصل تلاقي سه رويكرد اصلاحات در چارچوب قانون اساسي و آرمانهاي نظام ، بستر مناسبي بنام جهاددانشگاهي و تفكر و انديشه دانشگاهي است .
وي افزود: خبرگزاري دانشجويان ايران همواره در پي ترسيم فضايي براي رسيدن به حقايق بوده و بدون كوچكترين وابستگي به احزاب و گروه هاي سياسي نشان داد كه جوانان ما مي توانند پرچم پرافتخار اسلام ناب محمدي (ص) را درچارچوب انديشه هاي امام خميني (ره) به اهتزاز درآورند.
مديرعامل جديد خبرگزاري دانشجويان ايران با بيان اينكه امام خميني (ره) سياست را عين ديانت مي دانستند، به مقايسه تفكرات و انديشه هاي ايشان با متفكران غربي پرداخت و اظهار داشت : كاشتن بذر ايسنا بستري نياز داشت كه بتواند آنرا شكوفا كند و جهاددانشگاهي عرصه اي مناسب براي اين كار بود.
نادعلي زاده يادآور شد: ايسنا خانه دانشگاهيان و دانشجويان است و شخصيت دكتر فاتح شاخص دانشگاهي انديشيدن، همچنانكه شخصيت دكتر منتظري شاخص جهادي عمل كردن و شخصيت آقاي خاتمي شاخص اصلاح طلبي در چارچوب قانون اساسي و نظام اسلامي است .
وي در پايان با اشاره به سخنان امام خميني كه فرمودند "امت ما از امت عصر رسول الله بهتر است"، خاطر نشان كرد: مجموعه جهاددانشگاهي و ايسنا در قالب يك پيكره واحد مشغول به انجام وظيفه هستند و به راهي كه تاكنون طي شده ، ادامه خواهند داد .
گفتني است در اين مراسم، هدايا و الواح يادبوي از سوي رييس جهاددانشگاهي، انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران، برخي از رؤساي واحدها و پژوهشكده هاي جهاددانشگاهي و مسؤولان مناطق خبري ايسنا به پاس زحمات دكتر فاتح به وي اعطا شد.
نظر شما