۱۲ شهریور ۱۳۹۳، ۱۴:۴۸

چند خبر از هشتمین جشنواره موسیقی جوان

آماده شدن تهران برای یک رویداد هنری/ طنین موسیقی لری و لکی در پایتخت

آماده شدن تهران برای یک رویداد هنری/ طنین موسیقی لری و لکی در پایتخت

هشتمین جشنواره موسیقی جوان از 15 تا 20 شهریور ماه سال جاری در تالارهای وحدت و رودکی میزبان علاقه مندان موسیقی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر ، هشتمین جشنواره موسیقی جوان به دبيري هومان اسعدي از 15 تا 20 شهریور ماه سال جاری با حضور 246 نوازنده و خواننده از 26 استان كشور در تالار وحدت ، تالار رودكي و خانه هنرمندان برگزار می شود.

در اين دوره از جشنواره مجموعا 253 نوازنده و خواننده برنامه های خود را اجرا می کنند که از اين تعداد 152 نوازنده و خواننده موسيقي دستگاهي ايران و 94 نوازنده موسيقي كلاسيك در بخش رقابتي و 2 نوازنده عود، 3 نوازنده كلارينت و 2 نوازنده ابوا در بخش غير رقابتي آثار خود را ارائه می دهند.

در طول برگزاري جشنواره نوازنده سازهايي چون پيانو، ويلنسل، سه تار، تار، سنتور، ويلن،ابوا، كلارينت،‌ فلوت، عود و ني و نيز خوانندگان آواز سنتي در تالار رودكي و نوازنده سازهاي كمانچه، قانون و گيتار در تالار شهناز خانه هنرمندان ايران در حضور هيات داوران روي صحنه مي روند.

«سیمره» موسیقی لری و لکی را به تالار وحدت می آورد

گروه موسیقی «سیمره» به خوانندگی مهران غضنفری با اجرای قطعات لری و لکی در تالار وحدت به روی صحنه می‌رود.

در این کنسرت قطعات محلی و فولکلور توسط اعضای گروه اجرا می شود  ضمن اینکه بخشی دیگر از این کنسرت به اجرای قطعات لری و لکی اختصاص دارد.

همچنین داوود رضایی کمانچه، اکبر خسروی تار باس، محسن کیهان نژاد سرنا، مجید دولتشاهی تار، امیر رضا ابرهیمی سنتور، بابک پیمانی تنبک، مختار زند سلیمی دف، علی رضا کاظمی سنتور باس از اعضا و نوازندگان این گروه هستند.

کنسرت گروه سیمره  روز جمعه 14 شهریورماه ، ساعت 22 در تالار وحدت برگزار می شود و علاقه مندان برای تهیه بلیت می توانند به سایت ایران کنسرت مراجعه کنند.

قطعات اجرايي جشنواره با مهمترين فستيوالهاي موسيقي دنيا برابري مي كند

عضو شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره موسیقی جوان معتقد است ما براي اين جشنواره سطح هاي مختلفي براي طيف هاي گسترده در نظر گرفتيم و بر اين اساس قطعاتي را براي اجراي جوانان انتخاب كرديم كه از قطعات اجرايي مهمترين فسيتوالهاي مراكز موسيقي شهرهاي بزرگ دنيا دور نباشد.

شاهين فرهت درباره اين دوره از جشنواره گفت: ما براي اين جشنواره سطح هاي مختلفي براي طيفهاي گسترده و نيز رده هاي سني متفاوت كه تمايل به شركت در جشنواره را داشتند، در نظر گرفتيم بر اين اساس قطعاتي را براي اجراي جوانان انتخاب كرديم كه از قطعات اجرايي مهمترين فسيتوالهاي مراكز شهرهاي بزرگ دنيا دور نباشد.

وي ادامه داد: چنين جشنواره اي در اين ابعاد كه بتواند كليت موسيقي كلاسيك را هم در بر گيرد،  تا به حال برگزار نشده و اين خود مي تواند در جوانان شوق و انگيزه ايجاد كند كه در اين ژانر از موسيقي نيز فعاليت كنند. ضمن اینکه اثرگذاري اين جشنواره بسيار بالاست و ميزان شركت كنندگان آن نشان از ميزان سطح فرهنگي جامعه دارد.

فرهت افزود: برگزاري جشنواره جوان در اين اندازه براي جامعه هنري ايران يك جايگاه خوب است كه هومان اسعدي در مقام دبير جشنواره به خوبي توانسته اين جايگاه را براي اين جشنواره بدست آورد. البته سنجش ميزان توجه نسل جديد به موسيقي ايراني و كلاسيك و نيز تشويق و ايجاد انگيزه از اهداف برگزار كنندگان اين جشنواره است.

این موزیسین بیان کرد: من به نتايج برگزاري جشنواره موسيقي جوان بسيار خوش بين هستم و معتقدم اهداف نهايي شوراي سياستگذاري با اجراهاي شركت كنندگان به ثمر خواهد رسيد.

سطح نوازندگان اين دوره از جشنواره موسيقي جوان بالاتر است

تا آنجا که من در جریان آثار رسیده از سوی متقاضیان شرکت در هشتمین جشنواره موسیقی جوان قرار گرفته ام سطح نوازندگان این دوره بالاتر از دوره گذشته است که این موضوع خود جای خوشحالی دارد.

مجید کیانی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی جوان گفت: سال گذشته هدف از برگزاری جشنواره موسیقی جوان بیشتر این بود که بخش موسیقی اصیل ما که مبتنی بر موسیقی ردیف دستگاهی است در جامعه و به خصوص در بین جوان ها معرفی شود.

وی افزود: به هر حال همانطور که می دانید انواع موسیقی در ایران به صورت گسترده وجود دارد اما شناخت گسترده ای از موسیقی ایرانی از طریق رسانه ها به جامعه داده نمی شود. ضرورت پرداختن به موسیقی ایرانی سال گذشته احساس شد و فراخوان جشنواره نیز از این رو به موسیقی ایران اختصاص پیدا کرد؛ استقبال خوبی نیز از این رویکرد اتفاق افتاد و در داوری های نهایی همه دیدند که چه استعدادهای جالبی ظهور کردند.

این نوازنده صاحب نام سنتور تصریح کرد: امسال البته تغییراتی در برگزار جشنواره موسیقی جوان شاهد بودیم؛ موسیقی کلاسیک موسیقی خوبی محسوب می شود و جایگاه خاص خودش را نیز در بین اهالی موسیقی ما دارد از این رو تصمیم گرفتیم شاخه«موسیقی کلاسیک» را به جشنواره موسیقی جوان اضافه کنیم و در برخی سازهای مربوط به ارکستر سمفونیک فراخوانی تنظیم شد.

کیانی توضیح داد: در بخش موسیقی ایرانی نیز داوطلبان ردیف موسیقی دستگاهی را که به نوعی رپرتوار فرهنگی ما ایرانی ها محسوب می شود را اجرا می کنند و با معیارهایی چون احساس نوازندگی، مهارت و موارد دیگری مورد ارزیابی قرار می گیرند.

این موسیقیدان گفت: شاید بارو نکنید اما برگزاری جشنواره موسیقی جوان تاثیر بسیار زیادی بر روی هنرجویان جوان ما داشته است. برای مثال من از سال گذشته شاهد انگیزه بیشتر شاگردانم برای تمرین موسیقی مشاهده می کنم که برایم بسیار جالب است. چرا که گویی فهمیده اند هر چه بیشتر زحمت بکشند می توانند امتیاز بیشتری در مسابقاتی که شرکت می کنند کسب کنند. هر چند هدف این جشنواره تنها مسابقه و ایجاد انگیزه نیست اما انگیزه فوق العاده ای را که میان هنرجویان موسیقی ایجاد شده نمی توان نادیده گرفت.

این هنرمند در ادامه صحبتهای خود بیان کرد: یک نکته نیز باید حتما از سوی جوان هایی که در این جشنواره شرکت می کنند مورد توجه قرار بگیرد؛ و آن این است که بنا به محدودیت هایی که وجود دارد تنها عده محدودی به بخش نهایی راه پیدا می کنند و آنهایی که موفق به راهیابی به مرحله نهایی نمی شوند دلیل بر ضعیف بودنشان نیست. در واقع آنهایی که به مرحله پایانی رسیده اند از نظر کیفی سطح بهتری داشته اند و این موضوع نباید خدای ناکرده باعث دلسردی سایر متقاضیان شود. البته  تا آنجا که من در جریان آثار رسیده از سوی متقاضیان شرکت در هشتمین جشنواره موسیقی جوان قرار گرفته ام سطح نوازندگان در این دوره بالاتر از دوره گذشته است که این خود جای خوشحالی دارد.

این جشنواره به دبيري هومان اسعدي از 15 تا 20 شهریور در خانه هنرمندان، تالار رودکی و تالار وحدت برگزار خواهد شد.

کد خبر 2363332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha