به گزارش خبرنگار مهر، علی آشتاب ظهر پنج شنبه در دیدار مدیران شورای هماهنگی، رفاه اجتماعی و کارکنان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان با نماینده ولی فقیه در استان اظهار داشت: تعاون به معنای با هم بودن و باهم کار کردن برای ارائه خدمات متقابل افراد نسبت به همدیگر است.
وی بیان داشت: در طول عمر بابرکت انقلاب اسلامی نیز هرگاه مردم دور هم جمع شده و با هم اتحاد داشتند در همه امور موفق شده اند که نمونه های این امر را می توان در جنگ هشت ساله دفاع مقدس، مسائل اقتصادی و تحریم ها مشاهده کرد.
داشتن روحیه تعاون حلال مشکلات اقتصادی
وی بر ضرورت انجام کار جمعی و گروهی تاکید کرد و افزود: داشتن روحیه تعاون می تواند حلال مشکلات اقتصادی باشد و با بهره گیری از توان فکری، علمی و اقتصادی همدیگر می توانیم منشاء خیری برای خود و دیگران باشیم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان به بیان برخی ویژگی های تعاونی ها و تاثیرگذاری آنها در مسائل اقتصادی و اشتغال جامعه پرداخت و تصریح کرد: تعاونی ها شرکت های دسته جمعی هستند که برای رفع مشکلات اقتصادی تلاش می کنند و همچنین دموکراسی را ارتقاء می دهند و با کنار هم قرار گرفتن تعاونی ها دست دلالان و واسطه ها از بازار کوتاه می شود.
آشتاب اضافه کرد: تعاونی ها با ایجاد درآمد، کار، مسکن و ارائه خدمات در واقع وضعیت اقتصادی جامعه را ارتقاء می دهند و با ایجاد شبکه های محلی، منطقه ای و ناحیه ای نظام هایی برای توسعه هستند.
سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور بین پنج تا هفت درصد است
وی نقش تعاونی ها را علاوه بر تاثیرگذاری در مسائل اقتصادی در زمینه های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و تعاون نیز موثر دانست و عنوان کرد: یکی از اهداف اصلی تعاونی ها ایجاد و تامین شرایط لازم برای رسیدن به اشتغال است بنابراین توجه به گسترش و توسعه بخش تعاون می تواند یکی از راهکارهای غلبه بر بیکاری باشد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان بیان داشت: مطابق سیاستهایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ فرموده است در سند چشم انداز کشور سهم بخش تعاون از اقتصاد کشور بایستی 25 درصد باشد.
وی افزود: در حال حاضر مطابق ارزیابی های صورت گرفته در این خصوص سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور بین پنج تا هفت درصد است و رسیدن به سند چشم انداز تلاشی مضاعف و پیگیری و برنامه ریزی جدی را طلب می کند.
آشتاب در اینباره افزود: برای اینکه متوجه شویم سهم تعاونی های استان لرستان از اقتصاد کشور چه میزان است لازم است که بخش تعاون شناسنامه دار شود و برای این منظور ما بدنبال شناسنامه دار کردن این بخش هستیم تا از این طریق بتوانیم متناسب با سند چشم انداز برنامه ریزی هایی برای ارتقاء بخش تعاون استان انجام دهیم.
44 تعاونی لرستان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به بانک ها معرفی شدند
وی اظهار داشت: طی پنج ماهه سال جاری 225 تعاونی واجد شرایط در بخش های مختلف اقتصادی در استان شناسایی شد و 44 تعاونی با اعتبار 17 میلیارد و 530 میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به بانک ها معرفی شدند تا با بهره برداری از این تسهیلات زمینه اشتغال، درآمد و فعالیت آن ها فراهم شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان گفت: از محل تسهیلات ابلاغی مورد تفاهم نامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سیستم بانکی استان اعتباری معادل 176 میلیارد تومان به لرستان داده شد که تا کنون 62 واحد تعاونی با اشتغال 334 نفر و با اعتبار دو میلیارد و 500 میلون تومان به سیستم بانکی معرفی شده اند.
آشتاب تعداد تعاونی های استان را پنج هزار و 232 تعاونی برشمرد و اضافه کرد: اعضای این تعاونی ها یک میلیون و 334 هزار و 400 نفر هستند که تعاونی سهام عدالت بخش اعظم تعاونی های استان را تشکیل می دهد.
3400 تعاونی فعال در لرستان وجود دارد
وی با اشاره به اینکه تعداد تعاونی های فعال در استان حدود سه هزار و 400 تعاونی هستند ادامه داد: این تعاونی ها برای 45 هزار و 993 نفر در استان اشتغال ایجاد کرده اند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان بر فعال سازی تعاونی های غیر فعال لرستان تاکید کرد و بیان داشت: بسیاری از تعاونی های غیرفعال مربوط به بخش مسکن هستند که تمایلی برای ادامه کار ندارند بدین منظور این تعاونی ها را از چرخه کار خارج کرده و تعاونی های فعال را جایگزین آن ها خواهیم کرد.
آشتاب پرداختن به بخش مسکن مهر را از جمله مهمترین فعالیت های تعاونی های استان دانست و عنوان کرد: 80 تعاونی مسکن مهر در سطح استان فعال است.
وی یادآور شد: در هفته دولت 670 واحد مسکن مهر مربوط به تعاونیها در لرستان افتتاح شد و تلاش می کنیم حدود 90 درصد از پروژه های مسکن مهر این بخش در استان تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شوند.
نظر شما