به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پرویز دریایی در آستانه برگزاری نهمین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران، اظهارداشت: به علت همین تعرفههای غیرواقعی در پرونده بیماری با مشکل کیسه صفرا چندین کد حاشیهای میخورد که هیچکدام واقعی نیستند. البته هیچکدام از آنها انجام نمیشود و فقط کد آن در شرح عمل زده میشود به عبارتی آنچه برای بیمار در عمل گزارش میشود، غیر حقیقی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برگزاری میزگردی با عنوان جراحیهای غیرواقعی و غیرمعمول در کنگره هلسینکی فنلاند، افزود: هدف از طرح این موضوع رسیدن به یک تفاهم برای دستیابی به یک درمان مناسب و ایدهآل است.
دریایی در خصوص دورههای آموزشی چون لیزر Skin Care، تزریق ژل چربی و بوتاکس، لیپولیز، لیپوساکشن ویژه پزشکان عمومی، گفت: هماکنون اکثر جراحان پلاستیک، پوست و پزشکان عمومی درگیر این قبیل مسائل زیبایی هستند و هر یک به نفع خود این جریانات را مصادره میکنند.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی افزود: به عنوان مثال یک رزیدنت جراحی باید برای فتق حداقل 15 عمل و برای کیسه صفرا 20 عمل را انجام دهد تا به تبحر لازم برسد.
دریایی با بیان اینکه پزشکان غیرمتبحر در یک نوع عمل باید بیمار را به مراکز معتبر ارجاع دهند، ادامه داد: واژه عدم تبحر یک اصطلاح فنی بیمعنایی است از اینرو برای اصلاح این موضوع باید در همه اتاقهای عمل دوربینهای فیلمبرداری کار گذاشته شود همه کدهای جراحی اعم از پلاستیک، ترمیمی صاحب کد مشخص شود. آموزشهای پس از فارغالتحصیلی نيز توسط انجمنهای علمی انجام شود در غیر این صورت پزشکان به اعمال درمانی زیرزمینی دست میزنند.
وی با بیان اینکه قانون نه بهدنبال خلافکار بلکه شاکی است، گفت: بسیاری از این تخلفات در مطبها انجام میشود که قانون از آن بیخبر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: برای خارج کردن بیماران از سرگردانی باید برنامه پزشک خانواده در کشور اجرا شود تا بیمار به متخصص مربوطه برای دریافت خدمات درمانی مراجعه کند.
نهمين كنگره ساليانه انجمن جراحان عمومي ايران با هدف نگرشي بر جراحي هاي كاربردي سرطانها و با حداكثر امتياز بازآموزي ويژه پزشكان عمومي و رشته هاي جراحي از دوم تا چهارم مهر ماه سال جاري در مركز همايشهاي بين المللي رازي برگزار خواهد شد.
نظر شما