به گزارش خبرنگار مهر، محمد سنجری ظهر یکشنبه در نهمین جشنواره کارآفرینان و تعاونیهای برتر خراسان جنوبی اظهار کرد: تعاون و کارآفرینی دو مقولهای است که ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته و به موضوعات اقتصادی کشور میپردازند.
وی با بیان اینکه امروز در جامعه توجه ویژهای به مسائل اقتصادی و معیشتی مردم صورت میگیرد، گفت: بحث تعاون و کارآفرینی میتوانند تاثیر بسزایی در تحقق اهداف اقتصادی دولت داشته باشد.
سنجری نبود فرهنگ تعاونی را یکی از خلاءهای حوزه تعاون در کشور دانست و افزود: ترویج فرهنگ تعاون و کارآفرینی یکی از برنامهها و رسالتهایی است که باید در این راستا انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه اصل 44 و 33 قانون اساسی، قانون برنامه چهارم و پنجم توسعه به عنوان اسناد بالا دستی کشور جایگاه بخش تعاون را در اقتصاد کشور مشخص و پیشبینی کردهاند، افزود: باید تمام تلاش خود را در راستای تحقق اهداف و برنامههای بخش تعاون به کار گیریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی به فعالیت دو هزارو 403 تعاونی در سطح استان اشاره و اظهار کرد: در این تعاونیها 766 هزار و 730 نفر عضو هستند که از این تعداد 300 هزار نفر را بانوان تشکیل میدهند.
سنجری با اشاره به اشتغال ایجاد شده در تعاونیهای سطح استان بیان کرد: در این تعاونیها برای 18 هزار نفر در سطح استان اشتغال ایجاد شده است.
تشکیل 107 تعاونی طی سال گذشته در استان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی از تشکیل 107 تعاونی در سال گذشته با جمعیت یکهزار و 600 نفر عضو در سطح استان خبر داد و تصریح کرد: با تشکیل این تعاونیها برای یکهزار و 46 نفر اشتغال ایجاد شده است.
سنجری با اشاره به سهم 25 درصدی بخش تعاون از اقتصاد کشور در برنامه پنجم توسعه گفت: تاکنون از این سهم حدود شش تا هفت درصد محقق شده که برای رسیدن به جایگاه قانونی رسالت خطیری بر عهده داریم.
وی ترویج فرهنگ تعاون را مهمترین و اولین محور در راستای توسعه بخش تعاون در استان دانست و اظهار کرد: ترویج فرهنگ تعاون نیازمند عزم ملی و تمامی آحاد جامعه اعم از مردم، مسئولان و نخبگان است.
سنجری افزود: در این راستا تاکنون بیش از 500 اقدام اجرایی اعم از کارگاه آموزشی در سطح مختلف برای تعاونیها، برنامههای تلویزیونی، رادیویی و اطلاعرسانی انجام گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی توسعه مدیریت و توانمندسازی بخش تعاون را دومین اولویت در توسعه بخش تعاون بیان کرد و گفت: بالاترین و ارزشمندترین سرمایه هر کشور نیروی انسانی آن است که باید از نیروهای انسانی متخصص در رشد و توسعه تعاونی استفاده شود.
انجام 11 هزار نفر ساعت آموزش برای اعضای تعاونیها در یک سال گذشته
سنجری ادامه داد: طی یک سال گذشته بیش از 11 هزار نفر ساعت آموزش برای اعضای تعاونیها انجام شده است.
وی تقویت تعاملات شبکه بین تعاونیها را سومین محور توسعه بخش تعاونیها بیان کرد و ادامه داد: در این راستا اتاق تعاون در استان راهاندازی شده تا مسائل و مشکلات بین تعاونیها و اعضا را برطرف کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی افزود: اتاق تعاون خراسان جنوبی در همایش ملی اتاقهای تعاون سراسر کشور به عنوان استان برتر انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفت.
سنجری تعمیم نظارت بر تعاونیها را چهارمین محور توسعه تعاونیها دانست و افزود: در این راستا طی یک سال گذشته و تاکنون سه هزار و 500 مورد بازرسی و نظارت از تعاونیهای سطح استان انجام گرفته است.
وی تقویت همکاری بینبخشی را پنجمین محور در توسعه بخش تعاون دانست و افزود: باید از ظرفیت بخش تعاون در این برهه از زمان استفاده کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی تامین مشوقها و نیازهای مالی را ششمین محور توسعه بخش تعاون و تعاونیها بیان کرد و گفت: در پنج ماه نخست سال جاری بیش از 80 درصد تسهیلات در اختیار تعاونیها قرار گرفته است.
سنجری توسعه بازار و برندهای تعاونیها را هفتمین محور و اولویت توسعه بخش تعاون بیان کرد و افزود: اولین محموله صادرات تعاونیها پس از سه سال توقف طی دو هفته گذشته در استان انجام گرفت که باید زمینه صادرات تعاونیها بیش از گذشته فراهم شود.
نظر شما