عماد افروغ در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه باید نظارت دقیق بر روی مسائل جامعه صورت بگیرد افزود: باید بر عملکرد صاحبان قدرت نظارت دقیق صورت بگیرد .
وی با اشاره به اینکه با نظارت دقیق می توان متوجه شد کسانی که شعار می دهند تا چه اندازه اهل عمل هم هستند ادامه داد: شعارها و عملکردها تا چه میزان باعث تراکم سرمایه های مالی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آنها شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس هفتم افزود: متاسفانه کسانی که هزینه می دهند آبرو می دهند و کسانی که هزینه نمی د هند آبرو هم بدست می آورند.
افروغ لزوم تعریف نگاه دولتی به فرهنگ را مورد تاکید قرار داد و با تحلیل اینکه نمی توان وظیفه دولت نسبت به فرهنگ را نفی کرد افزود: دولت در قبال فرهنگ وظایفی دارد ولی این به این معنا نیست که همه وظایف فرهنگی به عهده دولت است.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه سیاست گذاری حوزه فرهنگی باید تعامل با اصحاب فرهنگ داشته باشد پیشنهاد کرد حوزه نظارتی در بخش فرهنگ به مردم سپرده شود.
وی با انتقاد از وجود نگاه ابرازگرایانه به فرهنگ، این نوع نگاه را بدترین نگاه به فرهنگ در جامعه ایران عنوان کرد و در تحلیل این سخن خود گفت: متاسفانه در عرصه فرهنگی ضابطه مند عمل نمی کنیم و آنچه برای من خوب است برای دیگری بد است و آنچه برای من بد است برای دیگری خوب تلقی می شود، این نگاه ابزارگرایانه است.
افروغ با اشاره به دو نگرش در تحلیل خود در حوزه فرهنگ، داشتن نگاه مولفه ای و نگاه قاعده مند به فرهنگ را مورد تاکید قرار داد و افزود: هنوز تکلیف خودمان را در حوزه های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را مشخص نکرده ایم.
وی با یادآوری اینکه مهمترین مسئله فرهنگی جامعه نفاق است، منشأ این نفاق را در صاحبان قدرت دانست و افزود: شاید در بین مردم نفاق دیده شود ولی منشأ این نفاق صاحبان قدرت هستند.
وی متذکر شد: بافت ایدئولوژیک نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اگر مراقبت نشود تقویت کننده این رابطه است. عده ای تظاهر به دینداری می کنند و این مهمترین مسئله و چالش فرهنگی است.
نظر شما