"عليرضا اميني"، نويسنده و كارگردان در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر"، با بيان مطلب فوق افزود: فكر مي كنم بي توجهي و بي مهري به سينماي فرهنگي و ارزشي در معاونت سينمايي قبلي و بنياد فارابي شروع شد. درست در همين سالها، توليدات فيلمهاي مبتذل و بي ارزش آغاز شد و كم كم اين فيلمسازان جاي فيلمسازان فرهنگي را گرفتند.
وي در ادامه افزود: من فكر مي كنم اين روندي كه در حال حاضر در سياستهاي پشت پرده سينماي ايران شكل گرفته است، خارج كردن فيلمسازان فرهنگي از عرصه سينما است. البته شايد اين دست اندركاران شعار حمايت از سينماي معناگرا، فرهنگي و ارزشي را بدهند، ولي در عمل اينگونه نيست.
وي افزود: فيلم "دانه هاي زير برف" من در سال 82 طبق آمار بنياد سينمايي فارابي، به عنوان يكي از بهترين فيلم ها معرفي شد، ولي هيچ وقت در زمان اكران از آن حمايت نشد، پس ادعاي حمايت از فيلم هاي فرهنگي فقط يك شعار است.
اميني بيان كرد: شايد مي خواهند فيلمسازاني كه در عرصه سينماي فرهنگي فعاليت مي كنند، از رده خارج شوند و چه بسا از ايران رفته و در كشورهاي ديگر به فعاليت خود ادامه دهند و شروع اين اتفاق براي سينماي ايران تاسف بار است.
كارگردان "نامه هاي باد" بهبود وضعيت فعلي سينماي ايران را منوط به بازگشت به گذشته دانست و گفت: اگر كمي به گذشته بر گرديم ، يعني قبل از ديوره معاونت سينمايي قبل، مي توانيم به راحتي رشد فيلم هاي ارزشي را در آن سينما ديد و فكر مي كنم به نگاهي به آن زمان و تدوين درباره آن قانون (حمايت از فيلمسازان فرهنگي) بتوانيم جلوي اين اتفاق كه شروع سينماي مبتذل يا "فيلمفارسي" است را بگيريم.
وي در پايان خاطر نشان كرد: وقتي فيلمهايي با معيارهاي ارزشي سطح پايين توليد شوند و به راحتي ، مدت زمان طولاني اكران شوند، در نتيجه، تماشاگر فيلم را در فضاي سينماي كشور، نابود خواهيم كرد.
نظر شما