پیام‌نما

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا * * * از مؤمنان مردانی هستند که به آنچه با خدا بر آن پیمان بستند [و آن ثبات قدم و دفاع از حق تا نثار جان بود] صادقانه وفا کردند، برخی از آنان پیمانشان را به انجام رساندند [و به شرف شهادت نایل شدند] و برخی از آنان [شهادت را] انتظار می برند و هیچ تغییر و تبدیلی [در پیمانشان] نداده اند. * * * گرچه در سایه لطف تو پریشان هستیم / ما بر آن عهد که بستیم کماکان هستیم

۱۰ مهر ۱۳۸۴، ۱۸:۲۹

به همت فرهنگستان هنر برگزار شد

پيش همايش يك روزه "طبيعت در هنر شرق" در خرم آباد

پيش همايش يك روزه اي در استقبال از همايش "'طبيعت در هنر شرق" در خرم آباد لرستان برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر"، در ابتداي اين پيش همايش، نعمتي زاده، مدير كل ارشاد استان خرم آباد، طي سخناني ضمن خوشامد گويي به حضار و هيئت اعزامي فرهنگستان براي ادامه اين همكاري ابراز اميدواري كرد.

سپس دكتر سعيد فيروزآبادي، عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران، به اياد سخنراني پيرامون پژوهشي در صور خيال طبيعت ايراني و تاثير آن بر ادبيات آلمان ( گل هاي شرقي در بوستان هاي غربي) پرداخت.

وي طي اين سخنان آغاز آشنايي مردم آلمان با ادبيات فارسي و صور خيال آن  را از سال 1654 م و ترجمه گلستان سعدي توسط آدام اولناريوس دانست و گفت: بعدها در عصر روشنگري نيز بارها به شرق اسرار آميز و ادبيات آن توجه شاياني شد.

وي افزود: در سال 1818 م نيز براي نخستين بار ديوان حافظ به زبان آلماني ترجمه شد و اين ترجمه چنان بر نويسندگان و هنرمندان آن دوره آلمان تاثير گذاشت كه گوته به نگارش ديوان غربي - شرقي پرداخت و براي نخستين بار جلوه هايي از صور خيال فارسي را در اين مجموعه مطرح ساخت.

وي در ادامه سخنراني خود با نگاهي به سير تحول ايران پژوهشي در اروپا، در شعر شاعران آلماني زبان به جستجوي صور خيال طبيعت وام گرفته از ادبيات فارسي پرداخت.

بنا به اين گزارش به نقل از روابط عمومي فرهنگستان هنر، دومين سخنران اين همايش ميترا آزاد، استاديار مركز آموزش عالي ميراث فرهنگي ، بود كه با عنوان نيايش و كوه، پيرامون بررسي نمايشگاه هاي صخره اي ايران به ايراد سخنراني پرداخت.

وي در ابتدا ساخت نيايشگاههاي صخره اي در ايران را آغاز شده از دوران كهنه سنگي و نوشتگي دانست و اهميت ويژه آن را پس از ورود آريايي ها به ايران متذكر شد و افزود: در مذهب آريايي ها، كوه عنصري مقدس و قابل احترام بوده و نقش مهمي در آداب مذهبي داشته است. نيايش در دل غارهايي كه به صورت طبيعي وجود داشت و گاه در دل سنگ ها كنده مي شد، انجام مي گرفت. وي در ادامه كوه هاي مقدس ايران و نيايشگاههاي صخره اي ايران را بررسي كرد.

سومين و آخرين سخنران اين مراسم، دكتر بهمن نامور مطلق، دبير فرهنگستان هنر بود كه تحت عنوان « هنر در غار و غار در هنر » به ايراد سخنراني پرداخت.

وي در ابتدا رابطه غار و هنر را به آغاز اين روزهاي زندگي انسان در غارها نسبت داد و غار را به عنوان يك متن فرهنگي و هنري مرود توجه قرار داد.

وي سپس به بررسي خواستگاههاي فرهنگي و روايي جلوه هاي غار در نگارگري ايران پرداخت و اين خاستگاهها را به اسطوره اي ديني و عرفاني قابل تقسيم دانست.

وي سپس به تحليل نشانه شناختي غار در برخي از نگاره ها پرداخت و با يك رويكرد كاركردي، غار - زندانها، غار - پناهگاهها، غار - خلوتگاه ها ، غار - نيايشگاه ها و انواع ديگر كاركردهاي غار در نگارگري ايراني را بررسي كرد.

در ادامه اين همايش يك روزه، گروه موسيقي « زاگرس » به سرپرستي عبادي به اجراي موسيقي پرداخت و سپس نمايشگاه آثار نقاشي محمود سمندريان با حضور اين هنرمند، مسئولان شهرستان خرم آباد و هيئت اعزامي فرهنگستان در تالار مجتمع فرهنگي - هنري ارشاد افتتاح شد.

کد خبر 236669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha