به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد صادق صالحی منش شامگاه دوشنبه در سومین جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران که در تالار امام رضا(ع) ساختمان استانداری سابق برگزار شد، گفت: از بهمن ماه سال گذشته هیچ روزی نبوده است که استان قم هوایی مناسب داشته باشد و همواره با مسئله ریزگرد مواجه بوده است.
استاندار قم با بیان اینکه کمبود آب مهاجرت از روستاها را به دنبال داشته و این امر منجر به تخلیه روستاها شده است، اذعان کرد: قادر به جلوگیری از مهاجرت به شهر نیستیم چرا که توان تامین آب را نداریم.
به گفته وی، قم در هفت ماه گشته دچار بحران کم آبی و بی آبی و وضعیت بد هوا بوده است که نیاز است با تمهیدات ویژه مشکلات را پشت سر بگذاریم و زمینه پیشگیری از بروز یک بحران جدید را فراهم کنیم.
حجت الاسلام صالحی منش تصریح کرد: امید است که وزارت کشور در این زمینه با تخصیص اعتبارات لازم یاری رسان استان قم باشد تا با ایجاد فضای سبز و مدیریت در مصرف آب از بروز مشکلات بسیار جلوگیری کنیم.
آموزش ضروری ترین اقدام
مهمان ویژه این مراسم اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بود که به عنوان آخرین سخنران شروع به صحبت کرد و قم را استانی خواند که تمام دنیا به آن چشم دوختهاند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان هر اندازه که میتوانند باید برای آبادانی و ارتقا قم تلاش کنند چرا که ارتقا قم ارتقا نظام و کشور است.
از 49 حادثه ای که در جهان اتفاق می افتد، 35 اتفاق در کشور و از این تعداد 18 حادثه نیز د قم رخ می دهد که به زبان نجار دو حادثه نیز بر این تعداد افزوده شده است. فرونشست زمینها و ساختمان و حفر چاههایی که به لولههای گازی از جنگ جهانی دوم منتهی شده است.
به گفته وی، مهمترین حوادث پس از شناسایی باید مدیریت شوند تا خطرات و آسیب های کمتری مورد توجه مردم و شهرها باشد.
نجار تصریح کرد: برخی حوادث در طول سال رخ میدهد و تعداد مجروحین و آسیب دیدگان آن کم است که با تامل و مدیریت صحیح می توان این تعداد را نیز به صفر رساند.
مهمترین بحث در کشور زلزله است که رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر آن تأکید داشت و افزود: ایران جزو 10 کشور حادثه خیز در این زمینه است و زلزله در برخی استانها امنیت ملی را به مخاطره میاندازد.
ایران در آسیا مقام چهارم کشور زلزله خیز و در دنیا مقام ششم را دارد
وی با بیان اینکه ایران در آسیا مقام چهارم کشور زلزله خیز و در دنیا مقام ششم را دارد ، بحث پیش بینی و پیشگیری را در اولویت خوانده و سخنان خود را به این سوال میرساند که تا چه اندازه در مسئله ساخت و ساز دقت و توجه صورت می گیرد؟
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: استان تهران اوایل انقلاب اسلامی سه و نیم میلیون جمعیت داشت و این آمار امروز 10 میلیون نفر گزارش میشود و در واقع دو سوم ساخت و سازها بعد از انقلاب انجام شده است و عمر ساختمان ها زیر 35 سال است.
نجار از حاضران در جلسه که مدیران و مسئولان دستگاههای شهری و استانی بودند سئوال کرد که متولی و مسئول این موضوع کیست و تا کی باید نگران باشیم با بروز حادثه مردم زیر آوار خواهند ماند.
وی با بیان اینکه کشور ژاپن امروز علم را به خدمت گرفته است و ساکنان جزیرهای که دائم الرزش است به راحتی زندگی می کنند، گفت: شاید سخت باشد اما باید به این سمت و سو حرکت کنیم.
اینکه بیمارستان ساخته شود اما در زمان زلزله و رخداد این حادثه نتوان از آن بهره گرفت چه فایده ای دارد نجار با بیان این سخن از طرحی نو در مسائل پیشگیری و آموزشی برای مدیریت بحران گفت.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر ضرورت ارایه آموزش های لازم به همه مردم و مسئولان تاکید کرد و گفت: نخستین و بهترین کسانی که میتوانند در هنگام بروز حوادث غیرمترقبه کمک رسان بوده و در مدیریت بحران مشارکت داشته باشند، خود مردم بوده و باید آموزش های لازم به آنها ارائه شود.
نظر شما