۱۸ شهریور ۱۳۹۳، ۹:۴۷

گلفشان:

اعتبارات قم استانی دیده نشود

اعتبارات قم استانی دیده نشود

قم - خبرگزاری مهر: مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم گفت: اعتباراتی که برای قم قلمداد می‌شود نباید استانی دیده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد گلفشان، شامگاه دوشنبه در سومین جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران که در تالار امام رضا(ع) ساختمان استانداری سابق برگزار شد، در سخنانی اظهار کرد: مهمترین هدف از تشکیل کارگروه تخصصی امداد و نجات و آموزش همگانی،  ایجاد بستری برای ارتقا سطح دانش نیروهای اجرایی دستگاه ها و ایجاد آمادگی در دستگاههای امدادرسان و برنامه ریزی هدفمند و دقیق برای برگزاری مانورها و بررسی ضعف های احتمالی است.

وی ادامه داد: این کارگروه از ابتدای سال تاکنون شش جلسه تشکیل داده است که تعداد مصوبات آن22 موضوع بوده است و دو بازدید میدانی در برنامه کاری قرار داشته است.

گلفشان گفت: یکی از موضوعاتی که با عنایت مسئولان استانی تحقق پیدا خواهد کرد برگزاری مانور آمادگی در برابر زلزله است که در مهرماه و در هفته کاهش بلایا و آثار طبیعی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در طول برگزاری این مانورها، توانمندی‌ها و مشکلات دستگاه‌ها بررسی می‌شود تا در حوادث دچار مشکل نشویم، یادآور شد: زمان برگزاری مانورها طولانی است، از این رو سیستم‌ها و تجهیزات کنترل نمی‌شود و در زمان حادثه دچار مشکل می‌شویم.

برنامه ریزی برای انجام به موقع مانورها یکی از موضوعاتی بود که مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم به آن تاکید کرد و از حضور مدیریت بحران شهرداری تهران به منظور ارزیابی و داوری در زمان انجام مانور در مهر ماه خبر داد.

وی عنوان کرد: با توجه به گسل‌های متعدد در تهران و احتمال فعال شدن آنها، باید مناطق همجوار با استان قم شناسایی شود تا در زمان بروز حادثه امدادرسانی موفقی صورت گیرد.

گلفشان با اشاره به خدمات صورت گرفته از سوی نهادهای امدادی قم برای دیگر استان‌ها گفت: اعتباراتی که برای قم قلمداد می‌شود نباید استانی دیده شود.

ساخت کنار گذر پل‌ها ضروری است

محسن بهشتی، مدیر کل راه و شهرسازی استان قم نیز سخنان خود در زمینه کارگروه زلزله را با توضیح در زمینه راه‌های استان آغاز کرد و گفت: راه‌های استان قم به دلیل موقعیت خاص علی رغم محدوده کم جغرافیایی، نقش بسیاری موثری در ارتباطات کشور به ویژه در شمال و جنوب و جنوب غرب ایفا می‌کند و راه‌های این استان محور عبور 17 استان است.

براساس سالنامه آماری سال 92، راه‌های قم دارای رتبه اول در بین استان‌های کشور و در زمینه حمل بیشترین میزان تناژ را دارد، این موضوعی بود که بهشتی به آن اشاره و خاطرنشان کرد: همین امر موجب استهلاک راه‌ها و پل‌های استان می‌شود.

وی با بیان اینکه در بحث راه‌ها بیشترین مشکل متوجه پل‌ها است، گفت: 66 پل در راه‌های مواصلاتی استان وجود دارد که فاقد کنار گذر هستند اگر اعتبارات به موقع تخصیص داده نشود و اتفاقی رخ دهد از آنجایی که پل‌ها راه دسترسی هستند، بخشی از راه کشور قطع خواهد شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان با اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری راه‌های استان خاطرنشان کرد: نباید به راه‌های استان، استانی نگاه شود، این راه‌ها نقش ملی دارند و در مواقع بحران و زلزله برای سایر استان های خدمات رسانی انجام می‌شود.

به گفته بهشتی، استان قم استان زلزله خیزی است و دو سه گسل فعال وجود دارد، اگر میزان زلزله سال 86 کمی بیشتر از آنچه اتفاق افتاد بود با بحرانی شبیه به زلزله بم مواجه بودیم.

وی ادامه داد: از 12 هزار و 700 هکتار محدوده شهر قم، هزار و 752 هکتار بافت فرسوده است که در دل این میزان 220 هکتار مربوط به سکونتگاه‌های غیر رسمی است که وضع بسیار نامناسبی دارد و 240 هزار از جمعیت قم در این بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی سکونت دارند که نیاز است دستگاه‌های مربوط باید نظارت بیشتری داشته باشند.

کد خبر 2366854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha