به گزارش خبرنگار مهر، تماشاي فیلم و رفتن به سینما، یکی از وسایل ارتباط جمعی در زندگی روزمره افراد ، روشی برای داد و ستدهای اجتماعی و برقراری ارتباطات درون گروهی و برون گروهی و حتی اندیشه هر فرد برای چگونه زیستن است، به طوری که اندیشه ها، عقاید، نگرش ها در زندگی انسان ها با فیلم شکل می گیرد و تغییر می کند.
علی رغم نقش جدايي ناپذير فيلم و سينما از زندگي افراد، اين صنعت ارزشمند در کشور ما رو به ركود است و همین امر در مقیاس استان ها با شدت بیشتری جریان دارد.
استان گلستان نیز علی رغم سابقه ای که در عرصه نمایش دارد از این موضوع مستثنی نشده و سینماهای این استان دچار به دلایل مختلفی چون عدم استقبال مخاطبان از نمایش ها و همچنین حمایت نشدن توسط متولیان، فرسودگی شده اند.
در این رابطه، كارشناسان دلايلي چون هماهنگ نبودن فيلم مطابق با سليقه مخاطب، بي توجهي به تزئينات ساختماني سينما و كمبود فضاهاي فرهنگي با كاربري سينما در شهرهاي كوچك را از دلايل عدم رغبت تماشاچيان به سينما مي دانند.
سینما رفتن در بین افراد جامعه کم رنگ شده است
يك کارشناس ارشد مطالعاتی فرهنگی و رسانه در گفتگو با خبرنگار مهر دراين باره، گفت: متاسفانه سینما رفتن به علت های مختلفی در بین افراد جامعه کم رنگ شده است. در واقع لذت دیدن، خندیدن و گریستن جمعی را در سینما فراموش کرده ایم.
وحيد محمد نژاد با اعلام اين نكته كه ویژگی اصلی سینما، ایجاد خودباوری در جمع است، افزود: اين اتفاق به شرطي رخ می دهد كه به نگاه اصیل سینما اعتقاد داشته باشیم؛ توجه به بهسازي اين فضاهاي فرهنگي و جذب بخش خصوصي براي افزايش سينما در استان، نشان دهنده توجه متوليان به اين نوع نگاه خواهد بود.
به دلیل بی توجهی به زیر ساخت ها و امکان جذب نشدن سرمایه در بخش سینما، بسیاری از منابع و ذخایر فرهنگی، ادبی و تاریخی مان فراموش شده و بلااستفاده مانده است. موضوعی که محمد نژاد با تاکید بر آن، گفت: این در حالی است که برخی از کشورها دست به تولید آثاری غیراصیل و حتی مغرضانه علیه فرهنگ و تاریخ ایران، که سرآمد آنها فیلم «۳۰۰» است، زدند.
اين مدرس دانشگاه تصريح كرد: می توان به این نتیجه رسید که ضرورت توسعه سینمای ملی برای مقابله با ساخت این نوع تولیدات در شرایط فعلی بیش از پیش احساس می شود چرا که غفلت از آن تاثیر مخربی بر زیرساخت های فرهنگی و ادبی در بلند مدت خواهد گذاشت.
وي با بيان اين مطلب كه در واقع بهترین گزینه برای شکل دهی آرمانی جامعه، سینماست، افزود: به شرطی که بتوانیم ازظرفيت سينماها و فيلم هايي كه ساخته مي شود، براي هدايت افراد در جامعه به خوبی بهره ببریم.
ارائه يك اثر هنري قوي به مخاطب، نقش مهمي در جذب تماشاچي به سينما دارد
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي گلستان ارائه يك اثر هنري قوي به مخاطب را نقش مهمي براي جذب تماشاچي درسينما دانست و گفت: كارگردان و فيلم نامه نويس اگر مطابق با سليقه مخاطب و بدون عجله و با دقت زياد اثر هنري خود را بسازد توليدي قوي را به جامعه عرضه مي كند كه اين باعث استقبال مردم و حضور گسترده آنها در سينماهاي كشور خواهد شد.
حجت الاسلام علي اصغر فضيلت در گفتگو خبرنگار مهر، اذعان كرد: متاسفانه برخي از هنرمندان در عرصه سينما به جاي انجام كار هنري و پرداختن به رسالت خود، آن را به چشم شغل و كسب درآمد مي بينند كه همين امر باعث شده تا از فيلم ها استقبال چشمگيري نشود.
فضیلت که که معتقد است عوامل متعددی در جذب مخاطب به سینما موثر است، گفت: مديريت سينما، ساختار فيلم اعم از نويسنده، كارگردان و بازيگر، ساختمان سينما، تزئينات و حتي زمان اكران فيلم در استقبال مردم براي حضور در سينما تاثيرگذار است.
کمبود سینما در استان گلستان از دغدغه های این مسئول فرهنگی استان گلستان است. وی از دومنظوره كردن برخي سالن هاي شهرستان ها براي رفع اين خلا خبر داد و گفت: برخي سالن هاي اجتماعات در شهرستانها را مي توان به سيستم ديجيتال براي تماشاي فيلم مجهزكرد.
حجت الاسلام فضيلت ادامه داد: به دليل هزينه هاي بالايي كه ساخت سينما دارد در حال حاضر امكان احداث اين فضاي فرهنگي فراهم نيست به همين دليل بناست تا از بعضي سالن ها به عنوان سينما هم استفاده شود.
وي تصريح كرد: اگر سينماهاي استان از نظر نرم افزاري و سخت افزاري به اين شكل ادامه پيدا كنند تغييري را در اين بخش شاهد نخواهيم بود؛ تغييرات در سينماهاي استان مستلزم تغييرات در جنبه هاي سخت افزاري است.
وي با اعلام اين نكته كه تغييرات در بخش سخت افزاري نيازمند مطالعه است، افزود: عاقلانه اين است كه پس از انجام كارهاي مطالعاتي اوليه، نسبت به ايجاد تغييرات اقدام كنيم.
حجت الاسلام فضيلت به ايجاد رغبت در مردم تاكيد كرد و گفت: شهروندان بايد به خيلي چيزها تشويق شوند كه سينما يكي از آنهاست؛ مردم بايد به مطالعه، حضور در مسجد، نمايش هاي تئاتر، نمايشگاههاي مختلف تشويق شوند.
وي با بيان اين نكته كه فقط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي موظف به تشويق مردم براي حضور در بخش هاي مختلف فرهنگي، هنري و مذهبي نيست، افزود: حضور شهروندان در بخش هاي مختلف نياز به ايجاد باور در آنهاست كه بخشي از اين ايجاد باور به صنعت سينما مربوط مي شود.
6سينما در كل شهرستانهاي استان فعاليت مي كنند
در ادامه مدير امور سينمايي حوزه هنري استان گلستان از فعاليت 6 سينما در استان خبر داد و گفت: سالن يك و دو سينماعصر جديد گرگان، سالن يك و دو سينما بهمن گرگان، سينما هجرت گنبد و بهمن آزادشهر در حال حاضر فعال هستند.
محمد زمان كاشفي با اعلام اين نكته كه در حال حاضر سينماهاي ما به روز است، افزود: تمام سينماهاي تحت پوشش استان اكنون، مجهز به سرور ديجيتال شده اند.
وي از واگذاري سينماهاي در حال پوشش حوزه هنري به "موسسه فرهنگي تبليغاتي بهمن سبز" در شهريور سال گذشته خبر داد و گفت: خوشبختانه با حمايت "سينما شهر" و دوستانمان در حوزه هنري سينماهاي تحت پوشش "موسسه فرهنگي و تبليغاتي بهمن سبز" سينماها، مجهز به سيستم ديجيتال شدند.
وي در توضيح مكان هاي سينمايي كه اكنون قابل استفاده نيست، گفت: در گنبد يك فضاي سينمايي كه در حال حاضر مخروبه شده به همراه سينما قدس كه آن هم تعطيل شده، اكنون بدون استفاده رها شده است.
كاشفي با بيان اين نكته كه در بندرگز سه دانگ زمين با كاربري سينما و در بندرتركمن ملكي با همين كاربري بدون استفاده است، افزود: اگر سرمايه گذاري تمايل به ساخت در اين اراضي با فضاي سينمايي مانند مجتمع تجاري فرهنگي كاپري گرگان را داشته باشد، استقبال مي كنيم.
وي خواستار حمايت اداره كل فرهنگ و ارشاد استان شد و تصريح كرد: 50 درصد درآمد از پخش فيلم ها در سينما نصيب سينماداران دولتي يا خصوصي خواهد شد و ساير درآمدها از اين بخش از آن تهيه كنندگان مي شود؛ با توجه به هزينه هاي سينما، پرسنل و هزينه هاي جاري و حضور كمرنگ مردم در سينماها متاسفانه ما خيلي ضرردهي داريم.
مدير امور سينمايي حوزه هنري گلستان خواستار حمايت مسئولين گلستاني شد و اظهار كرد: به مديران ادارات دولتي و غير دولتي نامه زديم تا از محيط فرهنگي سينماهاي استان به صورت نيم بهااستفاده كنند؛ ما اين قابليت و توان را داريم تا با آنها عقد قرارداد داشته و بليط هاي نيم بها را در اختيار آنها بگذاريم.
كاشفي از انعقاد تفاهم نامه با اداره كار و امور اجتماعي خبر داد و تصريح كرد: با عقد اين تفاهم نامه كارگران و كارمندان تحت پوشش اين بخش بتوانند به صورت نيم بها از تماشاي فيلم هاي روز در سينما بهره مند شوند.
وي با بيان اين نكته كه به چند شركت و ارگان دولتي ديگر قرار بسته ايم تا كاركنان آنها براي تماشاي فيلم به اين فضاهاي فرهنگي مراجعه كنند، افزود: اين اقدام باعث مي شود تا فضاهاي فرهنگي باز بماند.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه هردستگاه اجرايي به خصوص مراكز آموزشي مانند دانشگاهها و مدارس، فيلم خاصي براي اكران مد نظرشان بود اين توان در "موسسه فرهنگي تبليغاتي بهمن سبز" وجود دارد تا فيلم مورد نظر را براي پخش بياورد.
كاشفي تاكيد كرد: بعد از بازشدن مدارس اولين پتانسيلي كه مي تواند سينماها را رشد داده و از اين وضعيت خارج كند آموزش و پرورش است كه مي تواند حمايت خوبي در اين بخش داشته باشد.
فيلم هاي روز پخش شده در تهران همزمان در استان ها اكران مي شود
وي با اعلام اينكه فيلم هاي روز پخش شده در تهران همزمان در استان ها اكران مي شود، افزود: در ساير استانها شهروندان از اين شرايط استقبال كرده و به سينماها روي آورده اند درحالي كه سينماي استان ما همچنان در ركود به سر مي برد.
محمدزمان كاشفي نبود امكانات خوب در سيستم گرمايشي و سرمايشي سينماهاي استان را يكي از مشكلات براي بي رغبتي تماشاچي دانست و گفت: نياز است كه دستگاههاي متولي در اين بخش مساعدتي داشته باشند.
وي با بيان اين نكته كه سينما بهمن آزادشهر از امكانات بسيار خوبي برخوردار است، افزود: متاسفانه مسئولين اين شهر هيچ گونه همكاري براي ايجاد رغبت در شهروندان نمي كنند؛ حداقل همكاري دستگاهاي اجرايي انعقاد قرار داد و ارائه بليط نيم بها به كاركنانشان است كه مسئولين شهرستان آزادشهر از اين اقدام نيز خودداري مي كنند.
ميانگين فروش بليط سينما بهمن شهرستان آزادشهر 10 نفر است
مدير امور سينمايي حوزه هنري گلستان فروش ميانگين سينما بهمن شهرستان آزادشهر را روزي 10 نفر اعلام كرد و افزود: با توجه به امكانات خوبي كه در اين سينما قرار گرفته استقبال اينچنيني قدري بي انصافي است.
كاشفي با بيان اين نكته كه خريد بليط سينما مي تواند در سبد كالاي كاركنان قرار بگيرد، گفت: دستگاههاي دولتي مي توانند در قالب امكانات فرهنگي و رفاهي خريد بليط نيم بها سينما را در سبد خانواده هاي مجموعه كاركنان قرار دهند بااين اقدام به اقتصاد سينماهاي استان كمك كرده و هم شرايطي را براي حضور خانواده ها در محيط هاي فرهنگي مهيا كرده اند.
معاون سینمایی حوزه هنری گلستان گفت: سینماهای گلستان در سه بخش طبقه بندي مي شوند، شهرهایی که اصلا سینما ندارند، سینماهایی که نیاز به بازسازی دارند وآنهایی که تعطیل شده اند.
اعتبار عمرانی سینماهای گلستان، بسیار ناچیز است
محمود خواجه نژاد با بيان اينكه اعتبار عمرانی که سالانه به سینماهای گلستان اختصاص می یابد، بسیار ناچیز است، افزود: کل اعتباراستانی و کشوری که برای بازسازی سینماهای گلستان اختصاص يافته حدود800 میلیون تومان است.
وي قدمت برخي سينماهاي استان را بالا دانست و اذعان كرد: اين سينماها نیاز به بازسازی اساسی دارد، با این اعتبار حتی یک سینما هم، کامل بازسازی نمی شود.
وي ادامه داد: در شماری از شهرستان ها هم مانند بندرترکمن ، گالیکش و مینودشت که از ابتدا سینما نبوده ، مشکل اعتباری موجب شده نتوانیم سینمای جدید ایجاد کنیم.
وي خاطر نشان كرد: به فرمانداران شهرهای شرق گلستان پیشنهاد کرده ایم در صورت خرید زمین برای ساخت اقداماتی انجام شود که با بی میلی آنان مواجه شدیم.
معاون سینمایی حوزه هنری گلستان ضمن اظهار امیدواري اين نكته كه مشارکت بخش خصوصی برای ایجاد سینماهای جدید مي تواند موثر باشد، افزود: ازحضور سرمايه گذار براي ساخت مكان هاي فرهنگي استقبال مي كنيم.
خواجه نژاد بيان كرد: پس از تامین اعتبار برای بهسازی و ایجاد سینماهای جدید در گلستان، باید برای نگهداری و تجهیز سینماها به امکانات روز دنیا و عواملی که در جذب مخاطب موثر است تلاش کرد تا سینماها به تعطیلی کشیده نشوند.
به گفته وي، کوچک سازی سالن های سینما، اختصاص برخی سالن ها برای پخش فیلم های گروه سنی دانش آموز و دانشجو، اختصاص سالن های سینما به برگزاری مراسم فرهنگی و پخش همزمان فیلم های مختلف با تهران از طرح هایی است که می تواند در افزایش مخاطب سینماها تاثیر داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، در اینکه هنر پدیدهای اجتماعی است و سینما اجتماعیترین هنرها ست، کسی تردیدی ندارد از اين رو تشويق مردم به حضور در سينما و جلوگيري از ركود پيش آمده، يك حركت فرهنگي به شمار مي رود.
فراهم كردن حداقل امكانات مانند تجهيز سالن به سيستم سرمايشي و گرمايشي در سينماهاي فعال استان و بهسازي ساختمان هاي فرسوده سينما از جمله اقداماتي است كه مي تواند به جذب تماشاچي در سينما كمك كند.
با توجه به كمبود بودجه و اجرايي شدن اصل 44قانون اساسي كه همان كوچك كردن بدنه دولت است، ورود بخش خصوصي براي احداث فضايي با كاربري سينمايي و توجيه اقتصادي آنها هم يكي از اقدامات مهمي است توسعه اقتصادي و گسترش فرهنگ سينمايي را به دنبال خواهد داشت به همين دليل انتظار مي رود تا مسئولين استاني براي رفع اين خلا در استان و توسعه فضاهاي سينمايي تدابير لازم را اتخاذ نمايند.
نظر شما