۱۸ شهریور ۱۳۹۳، ۱۴:۵۷

برنامه انتشارات علمی و فرهنگی برای انتشار 150 عنوان کتاب کودک

برنامه انتشارات علمی و فرهنگی برای انتشار 150 عنوان کتاب کودک

مدیرعامل موسسه انتشارات علمی و فرهنگی از بنرامه ریزی برای انتشار یکصد تا یکصد و پنجاه کتاب کودک و نوجوان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست صمیمی مسئولان انتشارات علمی و فرهنگی با نویسندگان جوان حوزۀ ادبیات کودک و نوجوان در این انتشارات برگزار شد .

در این مراسم که  جمعی از نویسندگان جوان و تازه نفس و علاقه‌مند به فعالیت و نوآوری در ادبیات کودک و نوجوان و تنی چند از مسئولین انتشارات علمی و فرهنگی در آن حضور داشتند، مسعود کوثری مدیر عامل این انتشارات در سخنانی اظهار داشت: اعتقاد شخصی من این است که ادبیات کودک و نوجوان در کشور ما یک جریان نوپا است و هنوز جای زیادی برای فعالیت و رشد و تحول دارد، خوشبختانه این حیطه برخی از گرفتاری‌های نشر بزرگسال را نیز ندارد. نکتۀ دیگر اینکه در انتشارات علمی و فرهنگی آثار بسیاری در زمینه‌های تاریخ و ادبیات وجود دارد که می‌تواند دستمایۀ خوبی جهت خلق داستان برای مخاطبین این گروه سنی باشد.

کوثری در ادامه افزود: ادبیات کودک و نوجوان باید متناسب با تحولات زندگی کودکان این مرز و بوم متحول شود و نسل جوان نویسندگان که با این تحولات ارتباط نزدیکتری دارند، بهتر می‌توانند آن را در نوشته هایشان منعکس کنند.

 روزگاری قصه‌های مجید نوشته شد و ارتباط خوبی با مخاطب خود برقرار کرد، اما نیاز کودک و نوجوان امروز با آن زمان بسیار متفاوت است، بنابراین امروز باید قصه‌های مجید دیگری نوشته شود، چون پدیده‌هایی مثل تکنولوژی‌های جدید ارتباطی و عناصر دیگری از زندگی مدرن، رفتار و تفکر کودک امروز را تغییر داده است و من علاقه دارم که این موضع در این انتشارات فعال شود.

کوثری ضمن دعوت از نویسندگان جوان برای ارسال کارهای خوب شان ، اظهار امیدواری کرد که این ناشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب سال 1394 بتواند صد تا صدو پنجاه کار جدید و ارزشمند کودک و نوجوان را چاپ و منتشر کند.

دیگر مهمان این نشست، علی اصغر سیدآبادی نویسنده و شاعر و عضو شورای کتاب کودک و نوجوان انتشارات علمی و فرهنگی بود که ضمن تحسین آثار نویسندگان جوان این حوزه خاطر نشان کرد: نسل جوان با حضور خود، ارزش‌هایش را هم به ادبیات کودک و نوجوان آورده است، در حالی که ادبیات قبلی ما به همان ارزش‌های اولیۀ این حوزه وفادار مانده و این نکتۀ بسیار مهمی است.

سیدآبادی اضافه کرد: دانشجویان دانشگاه شیراز در یک پایان‌نامه، بسامد مکان‌های اجتماعی را در رمان‌های کودک و نوجوان بررسی کرده‌اند و متاسفانه کلمۀ قبرستان هفده برابر اسباب بازی فروشی در رمان‌ها تکرار شده که تازه آوردن عبارت اسباب‌بازی فروشی همراه با حسرت و دریغ بوده است، مثل کودکی که از پشت شیشه به اسباب بازی‌ها می‌نگرد، نه اینکه بتواند با آنها بازی کند. اگر تنها یک دلیل بخواهیم برای اینکه چرا کودکان و نوجوانان ما رمان‌های ایرانی را نمی‌خوانند، فکر میکنم همین دلیل کافی باشد.

فریدون عموزاده خلیلی، نویسنده و رئیس هیئت مدیرۀ انجمن نویسندگان  کودک و نوجوان و مشاور  مدیر عامل انتشارات علمی و فرهنگی در ادبیات کودک و نوجوان  نیز در ادامه این نشست خطاب به حاضران گفت: شما نویسندگان جوان جسارت و خلاقیت دارید و هنوز کلیشه نشده‌اید ودر واقع خودتان را می‌نویسید، یعنی آن چه را که فکر می‌کنید جذاب است یا نیاز است که نوشته شود، می‌نگارید، به همین دلیل سوژه‌ها و فرم‌های شما بکر است و این همان چیزی است که ادبیات کودک و نوجوان ما امروز به آن احتیاج دارد .

وی ضمن اشاره به مولفه های جذابیت بیشتر رمان های موفق برای مخاطبین این حوزه از ادبیات گفت: یک نکته قابل توجه این است که پدیده‌های مدرن در داستان‌ها و رمان‌های ما منعکس نشده و ما فضاهای نوجوانان امروز را نمی‌شناسیم . مثلا نوع رابطه آنها با فضای مجازی و استفاده‌شان از تکنولوژی مدرن و چیزهایی مثل فوتبال ، موسیقی ، سینما، بحث محیط زیست، بحث شهروندی و امثال اینها مسائلی هستند که قبلا در زندگی نوجوانان ما پررنگ نبوده و یا وجود نداشته و در حال حاضر جزء دغدغه‌های اصلی این نسل است.

خلیلی هم چنین اظهار داشت: با همه احترامی که برای هم نسلان خود قائلم ، اما این را نیز می‌دانم که اگر قرار باشد اتفاقی در حیطه ادبیات کودک و نوجوان بیفتد از طرف نسل شماست و نه همسالان من.

وی در انتها با برشمردن عناصری که وارد کردن آنها به داستان‌های کودک و نوجوان ضروری بوده و باعث رشد ادبیات این حوزه می‌شود، بر عناوینی همچون مدرن سازی اسطوره‌های ما  و پیوند آن ها با پدیده‌های مدرن، طنز و فانتزی اشاره کرد .

درانتها برگزارکنندگان نشست به سوالات حاضران پاسخ دادند و قرار شد انتشارات علمی و فرهنگی در زمینه‌های گفته شده، نشست‌ها و پروژه‌های علمی را آغاز کند.

کد خبر 2367242

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha