فرهاد شهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: به دلیل کاهش سطح آب رود ارس به یک چهارم و نبود منابع آبی زیر زمینی بحران خشکسالی طی سال جاری در منطقه مغان حادث شد.
وی افزود: در طول این بحران فعالیت های مختلفی از جمله استفاده بهینه از منابع آبی در دسترس انجام شد تا حداقل کشت اول کشاورزی انجام شود.
شهبازی تاکید کرد: در طول اجرای این طرح اولویت بندی محصولات، تحویل ساعتی آب، کنترل و کاهش خروجی ها، کاهش ساعات آبرای مرسوم و الزام به کم آبیاری در دستور کار قرار گرفت.
مدیر امور منابع آب مغان با بیان اینکه در برخی موارد کارشکنی و حتی مقاومتی از سوی کشاورزان و زارعان دیده می شد، اضافه کرد: علاوه بر این تلاش کردیم مطالعه و بهره برداری سریع از منابع آب جایگزین، توزیع عدلانه، فرهنگ سازی و آگاه سازی و برخورد با برهم زنندگان نظام بهره برداری را اعمال کنیم.
وی تصریح کرد: در طول مدیریت این بحران آب منطقه ای خسارتی بالغ بر 25 میلیارد ریال را تحمل کرد تا از بروز خسارت بزرگ تر جلوگیری کند.
شهبازی آگاه سازی کشاورز و ترغیب در استفاده بهینه از منابع آبی را ضروری خواند و ادامه داد: در حال حاضر بخش کشاورزی بیشترین مصرف کننده آب است و مراقبت در این بخش ضروری است.
وی تاکید کرد: تلاش بر این است با مدیریت بهینه برای کشت دوم برنامه ریزی شود اما منابع آبی با محدودیت جدی مواجه است.
نظر شما