به گزارش خبرگزاری مهر، حسن پسندیده با بیان اینکه تشکیل کمیسیون تبصره ذیل ماده 5 آییننامه جلوگیری از آلودگی آب در سازمان حفاظت محیطزیست به تصویب هیأت وزیران رسیدگفت: در حال حاضر از جمله معضلات مهم مربوط به آلودگی محیطزیست و بالاخص منابع آب، تخلیه فاضلاب به محیط است.
وی ادامه داد: در این راستا درگذشته آئین نامه جلوگیری از آلودگی آب در سال 73 با هدف اقدام در جهت ممانعت از آلودگی منابع آب به اجرا در آمده است، بطوریکه در عمل مهمترین مواد قانونی در راستای مدیریت زیستمحیطی فاضلابها در این آئین نامه مد نظر قرار گرفته است.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متأسفانه طی سه دهه اخیر با تشدید فعالیتهای توسعه در کشور، مقادیر متنابهی فاضلاب به محیط زیست تخلیه می شود و می توان چنین اذعان کردکه یکی از مهمترین منابع آلاینده محیطزیست کشور و از جمله آلودگی منابع آب (سطحی و زیرزمینی)، تخلیه فاضلاب ها است.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای دهه 70 در تبصره ماده 5 آئیننامه جلوگیری از آلودگی آب بر تشکیل کمیسیون ویژه تأکید شد، گفت: در این تبصره مقررات مربوط به تخلیه هر نوع فاضلاب به شبکه عمومی فاضلاب شهر و جمعآوری، نگهداری و حمل و دفع مواد زاید جامد کمیسیون دائمی متشکل از نمایندگان تامالاختیار وزارتخانه های نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، صنایع ، معادن و فلزات و سازمان حفاظت محیط زیست و سایر سازمانهای مسوول آب و فاضلاب شهری در وزارت کشور تشکیل و تصمیمات اتخاذ شده به مرحله اجراء گذارده خواهد شد.
مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به اینکه کمیسیون دائمی مربوطه از جمله وظایف وزارت کشور پیشبینی شده بود، دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیطزیست از سال 1390 به منظور اصلاح این تبصره و به منظور انتقال و تفویض کمیسیون فوق به سازمان، موضوع را در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: بطوریکه این اقدامات با انجام مکاتبات با وزارت کشور و معاونت عمرانی آن وزارتخانه آغاز و با برگزاری جلسات کارشناسی مربوطه به منظور توجیه جزئیات موضوع و لزوم تفویض کمیسیون از حوزه اختیارات وزارت کشور به سازمان حفاظت محیطزیست و در نهایت موافقت رسمی آن وزارتخانه برگزار شد که در ادامه موضوع اصلاح تبصره از طریق کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیطزیست دولت مورد پیگیری قرار گرفت و در نهایت موضوع در کمیسیون فرعی و در کمیسیون اصلی هیأت محترم وزیران تصویب شد.
پسندیده تصریح کرد: با تفویض اختیار کمیسیون مربوطه از وزارت کشور به سازمان حفاظت محیطزیست اساسا موضوع مدیریت فاضلابها و پسابها با توجه به نقش و جایگاه سازمان برجسته تر شده و از طرفی با توجه به اینکه مصوبات کمیسیون مانند سایر مواد آئیننامه لازم الاجرا است، در نتیجه بسیاری از معضلات مربوطه در قالب مصوبات این کمیسیون قابل رفع خواهد بود.
وی در ادامه افزود: با تصویب تشکیل این کمیسیون در سازمان حفاظت محیط زیست ، نقش نظارتی و حاکمیتی بهینهای را در موارد مرتبط ایفا خواهد کرد.
پسندیده همچنین اذعان داشت: موضوعات مربوط به دستورالعملهای فنی و تخصصی که در حوزه مدیریت فاضلابها نقش مهمی داشته و تا کنون بلا تکلیف بود نیز، با اصلاح این تبصره جبران خواهد شد.
نظر شما