به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار بعد ازظهر دوشنبه در نشست بررسی مسائل زیست محیطی خراسان جنوبی اظهارکرد: در دولت یازدهم رویکرد جامع نگر به مباحث زیست محیطی وجود دارد.
وی با بیان اینکه مسئله محیط زیست یک مسئله بخشی نیست، تصریح کرد: امروز محیط زیست همه بخش ها را شامل می شود و سیاست های آن باید در همه بخش ها جاری شود.
وی با اشاره به سرمایه های عظیم کشور در حوزه محیط زیست گفت: سرمایه های ارزشمند و شکننده ای داریم که باید به درستی از آنها استفاده کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه از محیط زیست نباید به هر نحوی استفاده کرد، ادامه داد: در اجرای برنامه ها باید سبک و سنگین شود که آسیب ها بیشتر از منافع در این حوزه نباشد و باید ظرفیت های زیستی مورد توجه قرار گیرد.
ابتکار با اشاره به برخی روشها و برنامه ریزی های اشتباه برای بهره برداری برخی طرح ها در کشور گفت: ممکن است برخی از این طرح ها در مقاطعی فوایدی نیز داشته اما برایند آن در آینده و مشکل زیستی آن مورد توجه قرار نگرفته است.
وی بیان داشت: در کشور جهت گیری و رشد اقتصادی را می خواهیم اما باید یک نگاه جامع و همه سو نگر برای توسعه را در پیش بگیریم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور تاکید کرد: مسائل محیط زیست باید در همه سیاست ها و به خصوص در مقطع برنامه ریزی مورد توجه قرار گیرد.
لزوم توجه به حفظ منابع آبی در خراسان جنوبی/ به دنبال سخت گیری در حوزه محیط زیست نیستیم
وی با اشاره به اینکه در مکان یابی باید از ظرفیت ها به درستی استفاده شود، ادامه داد:بیشترین محدودیت در خراسان جنوبی مسئله آب است و حفاظت از منابع آبی و جلوگیری از آلودگی این منابع باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در این استان باید حفاظت از قنات ها و اجرای طرح های آبخوان مورد توجه باشد، بیان کرد: این استان دارای ظرفیتهای زمینی، گیاهی، جانوری و بیابانزدایی زیادی بوده اما آنطور که باید معرفی نشده است.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست در اجرای پروژه های سرمایه گذاری به دنبال سخت گیری ها ی بی خود نیست، تصریح کرد: باید دنبال قوانین حرکت کنیم و از منابع موجود در کشور و استان حفاظت کرده و آن را به نسل آینده تحویل دهیم.
تعمیم پروژه ترسیب کربن در سایر استانهای کشور
ابتکار با بیان اینکه تنها مجوزی که باید بخش اقتصادی بگیرد از حوزه محیط زیست است چراکه در آن دخل و تصرف وجود دارد، بیان داشت: متاسفانه در این زمینه در کشور کارنامه خوبی نداریم و در برخی مقاطع زیاده رویی هایی شده است که امروز به سفره های آبی و محیط زیست ضربه وارد شده است.
وی با اشاره موفقیت پروژه بین المللی ترسیب کربن خراسان جنوبی گفت: این پروژه از لحاظ مشارکت های مردمی و ایجاد مشاغل سبز موفق عمل کرده است.
وی بر توسعه این پروژه در سایر نقاط استان خراسان جنوبی و کشور تاکید کرد و افزود: مباحث آبخوان داری در استان خراسان جنوبی گسترش یابد.
وی بیان داشت: امکان کار در زمینه گردشگری طبیعی در استان خراسان جنوبی فراهم است و این می تواند در جهت توسعه این استان ارزشمند و مفید باشد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه مسائل محیط زیست باید در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرد، بیان داشت: به دلیل عدم توجه به مسائل زیست محیطی در اجرای برخی پروژه ها امروز شاهد آسیب هایی در برخی استانها هستیم که باید در خراسان جنوبی در این زمینه پیشگیری شود.
وی بر اجرای طرح های مدیریت پسماند در استان خراسان جنوبی تاکید کرد و گفت: این طرح می تواند در زمینه اشتغال زایی در استان مفید واقع شود و باید با همکاری های شوراها مدیریت شود.
ابتکار با بیان اینکه طرح های مدیریت مناطق حفاظت شده در حال آماده شدن است، افزود: آمادگی داریم با همکاری استاندار طرح مدیریتی مناطق حفاظت شده در استان خراسان جنوبی را اجرایی کنیم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه در آینده نزدیک بازدید تیم کارشناسی از خراسان جنوبی در زمینه وجود ریز گردها انجام می شود، ادامه داد: این بازدید انجام خواهد شد تا در طرح ملی که قرار است تصویب شود نقاط گرد و غبار خراسان جنوبی نیز لحاظ و برای آن پیش بینی اعتبار شود.
نظر شما