به گزارش خبرگزاری مهر، گردهمایی تخصصی، پیرامون بررسی نقش صدا و سیما در کاهش جرائم بویژه اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و ساخت سریال جاده تباهی با حضور فرمانده انتظامی استان، مدیر کل صدا و سیمای استان و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در محل صدا و سیمای استان برگزار شد.
فرمانده انتظامی استان در این گردهم آیی با اشاره به ویژگیهای مواد مخدر صنعتی گفت: مواد مخدر صنعتی دوره اعتیاد بسیار کوتاهی دارند و افراد با یکی دو بار مصرف گرفتار شده و اعتیاد پیدا میکنند و ترک و بازگشت نیز بسیار سخت و مشکل خواهد بود.
وی با اشاره به لزوم اقدام پیش گیرانه، بر افزایش آگاهی خانوادهها تاکید کرد و گفت: 90درصد اقدامات باید پیشگیرانه باشد، یعنی آثار و نشانههای مربوطه را آموزش بدهیم تا این آثار مشاهده شوند و اطرافیان متوجه بشوند که فرد معتاد شده است.
سردار مجتبایی با بیان اینکه ساخت سریال و مانند اینها میتواند باعث آگاهی بخشی به خانوادهها شوند گفت: سریال جاده تباهی در راستای همین اقدامات پیش گیرانه و برای افزایش دانش خانوادهها در امر اعتیاد و مواد مخدر و همچنین کاهش این گونه جرائم در جامعه است.
فرمانده انتظامی استان قم با اشاره به اینکه مسیر بیراهه اکثر اوقات به دلیل عدم آگاهی فرد انتخاب میشود اظهار کرد: محور اصلی این سریال مواد مخدر است، در حال حاضر مواد مخدر یکی از خطرناکترین و در حقیقت پر آسیبترین معضلی است که در سطح جوامع وجود دارد، بسیاری از جرائمی که در جامعه رخ میدهد، مانند سرقت، مسائل اخلاقی، ناهنجاریها و بیانظباطی، وقتی بررسی و تحلیل محتوا میشوند، ریشه در مواد مخدر دارند، بنابر این تولید و پخش این گونه سریالها میتواند از رفتن افراد به مسیرهای بیراهه جلوگیری کند.
مجتبایی افزود: اگر جلوی این آسیب را بگیریم میتوانیم در کاهش سایر جرائم نیز موفق عمل کنیم و باید این اهمیت را به خوبی در این سریال به مردم انتقال داده و القا کنیم، همه مسئولیم، درست است که معتاد خطاکرده ولی خانواده میتواند مراقبت کند، مسئولین امر میتوانند کمک کنند، بنابر این بایستی این سریال سهم معتاد، خانواده و مسئولان را مشخص کند، بطوری که همه احساس مسئولیت کنند و آماده مقابله با این پدیده شوم باشند.
وی با بیان اینکه اگر قرار است کاری انجام دهیم، باید قبل از شروع اعتیاد و به دام افتادن فرد باشد، گفت: در تولید این سریال باید سعی بر این باشد که مباحث قبل از اعتیاد بیشترمورد توجه قرار گیرد و حالت پیشگیرانه داشته باشد و این معضل به صورت منطقی و واقعی مورد کاوش قرار گیرد.
فرمانده انتظامی استان افزود: خدمتی که صداو سیما در حال انجام آن است، خدمتی زیربنایی و اساسی به جامعه است که باعث کاهش وقوع جرم میشود، خدمت اساسی به سرمایههای این کشور بنام جوانان است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات فرهنگی، اجتماعی و انتظامی نمیتوانند بدور از هم یا جدا از هم انجام شوند، گفت: در این امر حلقههای ارتباطی و اشتراکی وجود دارد دارد که به حمد الله در استان قم این اشتراکات پیدا شده و روی آنها کار میشود، این پیوستگیها حاصل شده و پیشرفتهای خوبی هم به دست آمده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با مثبت ارزیابی کردن عملکرد صدا و سیمای مرکز قم در زمینه مواد مخدر گفت: انتظارات از مسئولان استان قم بالاست، باید بقیه دستگاهها که مسئول مبارزه با مواد مخدر هستند مجدانه تلاش کنند.
احمد امیرآبادی فراهانی با اشاره به رقابت و مقابله رسانه ملی با غولهای رسانهای دنیا که بنیان خانوادهها را نشانه گرفتهاند، گفت: ساخت این سریال باید بر عهده سازمان صدا و سیما باشد، دشمنان برای اداره چند شبکه ماهوارهای سالیانه سه میلیارد دلار هزینه میکنند، آن هم برای چند نفر بیننده ولی رسانه ملی ما دارد تمام کشور و استانها را پوشش میدهد، این اصلا قابل مقایسه نیست، ارائه یک کار خوب هزینه میخواهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از معضلات مردم اعتیاد است، تمام دستگاهها باید به کمک صدا و سیما بیایند و بدانند چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز قم نیز طی سخنانی گفت: این مجموعه شامل 13 قسمت 40 دقیقهای بوده که قرار است ابتدا از شبکه استانی قم و سپس از شبکه سراسری شما پخش شود.
مهندس بهرام محمدی نیا ادامه داد: دو تله فیلم نیز قرار است آماده شود و تمام بودجه فیلم از سازمان صدا و سیما تأمین شده است، ولی دستگاههای دخیل در استان برای ارائه کارهای فاخر دیگر باید مشارکت داشته باشند.
نظر شما