۲۷ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۳۴

گزارش مهر/

مهار كم‌آبی با نصب حسگرهای هوشمند در فضای سبز مشهد/ چاره‌انديشی برای حفاظت از سنسورهای ميليونی

مهار كم‌آبی با نصب حسگرهای هوشمند در فضای سبز مشهد/ چاره‌انديشی برای حفاظت از سنسورهای ميليونی

مشهد - خبرگزاری مهر: شهرداری شهر هوشمند مشهد با آغاز مطالعات برای نصب حسگرهای هوشمند همگام با شهرهای پیشرفته جهان برای حل معضلات این كلان شهر از جمله كم آبی گام بر می دارد. در این خصوص مطالعاتی با اعتبار 100 میلیون تومان آغاز شده که نگهداری و حفاظت این سیستم ها پس از نصب، مهم ترین چالش این پروژه است.

به گزارش خبرنگار مهر، منظور از شهر هوشمند؛ الکترونیکی یا ماشینی كردن خدمات نیست بلکه در این شهر کاربران و شهروندان منبع و سرمایه ای هستند كه با تفكر هوشمند شهر را اداره می كنند و ابزارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات از جمله سنسورهای اطلاعاتی در کنار بهره گیری از منابع انسانی، شبکه ای گسترده از اطلاعات را فراهم می كنند تا این اطلاعات با تجزیه و تحلیل هوشمندانه تصمیم گیری را برای مدیریت شهری تسهیل كند.

راه اندازي شبكه حسگر در مشهد

كارشناس مطالعات شهر هوشمند از آغاز مطالعات شبكه حسگر در مشهد، با اعلام این خبر به خبرنگار مهر، افزود: در این مطالعات علاوه بر نحوه پیاده سازی این سیستم در مشهد بر مقرون به صرفه بودن از نظر اقتصادی نیز تاكید شده است.

رقيه حاجی زاده طوسی در خصوص تولید این سنسورها در كشور گفت: تعدادی از این سنسورها در ایران تولید می شود اما برخی از این حسگرها مانند صوتی در ایران تولید نمی شود یا به خاطر عدم حمایت به تولید انبوه نرسیده است.

طوسی بیان كرد: در مديريت شهري مشهد به شهر هوشمند اعتقاد واقعی داریم و مدیران نیز برای دستیابی به بهینه سازی مصرف انرژی و مقابله با بحران كم آبی باید در این راستا به ما كمك كنند.

وی گفت: هر چند حسگرهای هوشمند، محصولاتی گران قیمت محسوب مي شوند اما بازدهی و ثمرات استفاده از آنها در بلند مدت مشخص خواهد شد و در اين راستا براي كاهش هزینه ها و مقرون به صرفه كردن بهره برداری از آنها مطالعاتی آغاز شده است.

موفقیت نصب 12 هزار سنسور

كارشناس مطالعات شهرهوشمند اظهار داشت: در "سانتادر" از شهرهای اسپانیا 12 هزار سنسور در شهر برای آبیاری فضای سبز، روشنایی شهر و  سطل های زباله نصب شده است و این حسگرها در تصمیم گیری ها، مدیریت این شهری را كمك می کند.

به گفته حاجی زاده طوسی در دنیا به 3 موضوع خاص آلودگی محیط زیست، افزایش جمعیت در شهرها و پیری جمعیت؛ برای تحقق شهر هوشمند برنامه ریزی دارند.

وی مشهد را با افزایش روز افزون جمعیت شهری مستعد برای هوشمند سازی دانست و بر ضرورت بهینه سازی بكارگیری از این نوع منابع تاكید كرد.

تفكر هوشمند

طوسی با تاكید بر اینكه ناگزیر هستیم در مشهد برای هوشمند سازی هرچه زودتر برنامه ریزی داشته باشیم، افزود: هوشمند سازی به معنای الكترونیكی كردن یا ماشینی كردن نیست بلكه منظور این است كه بتوانیم مشكلات این شهر را با تفكر هوشمند حل خواهیم كرد.

وی مهم ترین مسئله در تحقق شهر هوشمند را مردم، مشاركت و آگاهی شهروندان دانست و گفت: مردم در این شهر باید ضرورت استفاده از منبع انرژی خورشید یا باد را دریابند تا به پایداری منابع سوخت كمك كنند.

كارشناس مطالعات شهر هوشمند معاونت برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد تصریح کرد: نصب حسگرهای هوشمند در مشهد می تواند مدیریت شهری مشهد را در تصمیم سازی ها كمك كند.

بهره برداری بهینه از آب

به گفته حاجی زاده طوسی نصب سیستم های آبیاری هوشمند، راه اندازی مركز كنترل ترافیك، مركز پایش آلاینده های هوا در این راستا محقق شده و بهره برداری بهینه از آب از اهداف این طرح است.

كارشناس شهر هوشمند معاونت برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد افزود: نصب حسگرهای هوشمند در پارك ها و فضای سبز مشهد می تواند راهكاری برای مدیریت منابع آب باشد.

وی در ادامه بیان داشت: شهر هوشمند مدتی است مورد توجه مدیران قرار گرفته اما برای مدیران هزینه های اجرای پروژه ها و همچنین هزینه نگهداری این حسگرها در شهر اهمیت دارد و باید این چالش برطرف شود.

پایش آلاینده ها ی هوا نمونه ای از نصب حسگرها

یك كارشناس فناوری اطلاعات شهرداری مشهد در این خصوص به مهر گفت: شهرداری مشهد به سمت كاربردی كردن استفاده از سنسورها یا همان حسگرهای هوشمند می رود و هم اكنون پایش آلاینده های هوا توسط معاونت خدمات شهری از این طریق انجام می شود.

فاطمه كاظمی عنوان كرد: آلودگی صوتی نیز یكی از مباحثی است كه با نصب حسگرهای هوشمند می توان مدیران شهر را در كنترل این پدیده یاری كرد و البته دستیابی به ابن پیشرفت نیز هزینه های را در بردارد و قیمت یك حسگر صوتی تا 70 میلیون تومان نیز می رسد.

وی گفت: از كاربردهای دیگر این حسگرها در شهر ها زلزله نگاری است.

كاظمی با یادآوری اینكه در 35 شهر جهان این موضوع در دست بررسی است بیان داشت: شبكه حسگر بی سیم باید در مشهد به نحوی راه اندازی شود كه خود بهینه ساز، خود سازمانده و خود درمان باشد.

وی گفت: كمبود آب و هدر رفت این منبع طبیعی در بوستان های شهر مشهد شهرداری را بر آن داشته تا با بررسی شبكه آبیاری، با همراهی فعالان در سازمان پارك ها به راه حل عملی برای نصب حسگرها و بهینه سازی مصرف آب در پارك های بزرگ مشهد برسیم.

فرهنگ سازی برای دستیابی به شهروند هوشمند

معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد نیز در این رابطه به مهر با تاكید بر ضرورت فرهنگ سازی برای ایجاد شهری هوشمند در كلانشهر مشهد گفت: شهرداری ها باید از موضوع شهرداری الکترونیک وارد شهر هوشمند شوند.

محمد مهدی برادران افزود: شهرداری های كشور به ویژه كلان شهر ها باید شهر الكترونیك را به فراموشی سپرده و برای تحقق شهر هوشمند تلاش كنند.

وی با تأکید بر اینکه ادبیات شهر هوشمند نخستین بار در مشهد تدوین شد عنوان داشت: این مفهوم از شهرداری الکترونیک جایگاه بالاتری دارد که پارادایم حاکم در نظامات برنامه ریزی شهرداری ها در كشورهای توسعه یافته جهان است.

مقابله با فساد اداری با تحقق شهر هوشمند

برادران دستیابی به شهر هوشمند را در تحقق عدالت اجتماعی در جامعه موثر خواند و گفت: مقابله با فساد اداری و نیز دستیابی به عدالت در توزیع خدمات به این شیوه دست یافتنی می شود.

وی با تكیه بر این مطلب كرد كهش هر هوشمند به شهروند هوشمند نیز نیازمند است عنوان كرد: فرهنگ سازی در این زمینه از سال گذشته در شهرداری آغاز شده است.

معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد توزیع من‌كارت، ایجاد من‌میل و بهره برداری از سامانه های الكترونیكی در شهرداری مشهد از جمله دستاوردهای شهر هوشمند عنوان كرد.

برادران تصریح کرد: شهر هوشمند و دانش محور شش معیار زندگی هوشمند شامل اقتصاد هوشمند، حمل نقل هوشمند، محیط هوشمند، شهروندان هوشمند، روش زندگی هوشمند و سرانجام مدیریت اداری هوشمند را باید دارا باشد و مشهد در راه تحقق این هدف گام های مطالعاتی را محكم بر می دارد.

------------------------------

گزارش: زهره رنگ آميز

 

کد خبر 2372649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha