به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم اختتامیه اولین جشنواره موسیقی معلولین "پرواز" که ظهر پنجشنبه در شهرستان خواف انجام شد استاد موسیقی مقامی کشور "عثمان محمدپرست" هنرمند و آهنگساز استان "یعقوب صحاف" و جمعی دیگر از کارشناسان موسیقی خراسان رضوی و 34 گروه شرکت کننده که 250 نفر آنها را معلولان تشکیل می دادند، حضور داشتند.
بعد از سال ها به عشق معلولان نوازندگی کردم
عثمان محمدپرست استاد موسیقی مقامی کشور در این مراسم گفت: امروز بعد از سال ها که سازم را کنار گذاشته بودم، به خاطر عشق و شوق دیدن این معلولین عزیز برایشان نوازندگی کردم تا آنها بیشتر به این سمت تشویق شده و به توانایی های خودشان واقف شوند.
وی از مسئولین خواست به معلولین توجه بیشتری داشته باشند و امکانات و اختیارات لازم برای رشد استعدادهای نهفته آنان را در اختیارشان قرار دهند.
حمیدرضا پوریوسف معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در این مراسم موسیقی را عبادت، تعالی بخش و راه اتصال به خدا دانست و گفت: ما در بهزیستی، آنچه از موسیقی و هنر اراده می کنیم و آن را ابزار مفیدی برای توانمندسازی و تعالی بخشی فرهنگی مددجویان می دانیم، این هنر است.
موسیقی و نقش آن در توانمند سازی اجتماعی معلولان
وی ابراز کرد: عده ای از کارشناسان اجتماعی، موسیقی و هنر را دست کم می گیرند در حالی که ابعاد مختلف فعالیت های هنری می تواند علاوه بر توانمندسازی روانی اجتماعی معلولان، آنها را به سوی حضور فعال در صحنه های مختلف زندگی ترغیب کند.
پوریوسف اضافه کرد: موسیقی اگر در بالا بردن اعتماد به نفس، ارتقای معرفت معنوی و بالا بردن سطح ارتباطات اجتماعی افراد عادی مؤثر است این تأثیر برای معلولین دو برابر است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی تأکید کرد: موسیقی اثر درمانی بر روی معلولین دارد و این گونه آثار مفید و مثبت موسیقی ما را بر آن داشت که جشنواره موسیقی معلولین را در خراسان برگزار کنیم که در استان و شاید کشور، کم نظیر بود.
تهمینه شکیب مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی هم در ادامه این مراسم با تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره گفت: پرواز به معنای واقعی کلمه در این همایش فرهنگی هنری اتفاق افتاد زیرا معلولین عزیزی که در این گروه ها هنرنمایی کردند پرواز به سمت عبودیت و تعالی معنوی را آموختند.
وی افزود: به اینجا آمده ایم تا توانمندی های معلولین را به جامعه نشان دهیم و بر حضور فعال آنها در همه صحنه های اجتماعی تأکید کنیم.
تشکیل گروه موسیقی معلولان خراسان رضوی
شکیب ادامه داد: از مجموع استعدادها و خلاقیت هایی که در این جشنواره به شکوفایی رسیدند یک گروه بزرگ موسیقی معلولین تشکیل می شود که نماینده هنرهای معلولین استان در سراسر کشور باشند.
وی هدف برگزاری این همایش را تغییر نگاه جامعه به معلولین عنوان کرد و گفت: جامعه باید نقص جسمی و ذهنی معلولین را از یاد ببرد و آنها را به عنوان اعضای فعال و توانمند جامعه بپذیرد زیرا در این همایش، توانایی ها و خلاقیت های این عزیزان به اثبات رسید.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری جشنواره های تئاتر و موسیقی معلولین در سال های آینده گفت: امروز آنقدر شور و شوق در معلولین دیدیم و آنقدر خلاقیت و ابتکار در اجرای آثار هنری مشاهده کردیم که زیبایی های آن سراسر وجود و روح انسان را متأثر می کند.
شکیب تأکید کرد: باید همه گروه های معلولین با هم ارتباط داشته و از توانایی ها و استعدادهای یکدیگر برای خلق آثار هنری در همه زمینه ها بهره مند شوند.
وی اظهار کرد: بهزیستی، شرایط و زمینه های لازم برای کار جمعی معلولین را فراهم می کند اما سایر دستگاه ها و مردم نیز باید احساس مسؤولیت بیشتری در این زمینه داشته باشند زیرا معلولین مربوط و متعلق به همه جامعه هستند.
برگزیدگان و برترین های جشنواره در گروه های هنری و در بخش های انفرادی در چهار قسمت تک خوانی، تک نوازی، همخوانی و هم نوازی معرفی شدند.
احمد بیان و کیوان علایی، اعضای هیأت مدیره انجمن موسیقی خراسان رضوی و حسین شریعتمدار، کارشناس موسیقی حوزه هنری خراسان رضوی اعضای هیأت دوران این جشنواره بودند.
همچنین نظارت فنی، ریاست هیأت بازبینی، نمایندگی هیأت داوران و کارشناسی هنری جشنواره را حسین انفرادی، رئیس انجمن موسیقی خراسان رضوی بر عهده داشت.
گفتنی است، در این جشنواره که به همت اداره کل بهزیستی خراسان رضوی و با همکاری انجمن موسیقی استان و نهادهای فرهنگی و اجرایی محلی شهرستان برگزار شده بود 34 گروه هنری از 14 شهرستان استان به اجرای آثار خود پرداختند.
نظر شما