به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا طلایی قبل از ظهر یکشنبه در همایش توجیهی سرشماری عمومی کشاورزی که در تالار معصومیه قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، گفت: در استان قم نزدیک به 100 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که از این تعداد 72 هزار هکتار تا به امروز زیر کشت محصولات زراعی، باغی، دامی و صنایع تبدیلی است.
وی با بیان اینکه استان قم 46 صدم درصد اراضی قابل کشت کشور را دارا است، اظهار کرد: قم با تولید 746 هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی، 56 صدم درصد تولید محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم تصریح کرد: نسبت به اراضی کشاورزی که در استان در اختیار داریم تولید محصولات بالایی را داریم مانند تولید پنبه که رتبه پنجم و دانههای روغن کلزا که رتبه دوم کشور را دارا هستیم.
50 درصد تولید محصولات دامی مازاد مصرف استان است
وی به ظرفیت بالایی که در بحث دام و طیور در استان وجود دارد اشاره کرد و افزود: 50 درصد محصولات در این بخش مازاد مصرف استان است.
طلایی با اشاره به اینکه در محصولاتی که مربوط به مناطق گرمسیری و نیمه گرم سیری است از لحاظ عملکرد رتبههای خوبی داریم، گفت: در تولید پسته دو برابر میانگین کشوری عملکرد داشتیم و در تولید انار رتبه پنجم در کشور هستیم.
تولید 7 درصد تخم مرغ کشور در قم
وی عنوان کرد: 4.2 گوشت قرمز کشور در قم تولید میشود همچنین 7 درصد تخم مرغ کشور و 1.2 گوشت سفید کشور در قم تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم از 6 مجتمع دامپروری و 3 مجتمع گلخانهای در استان خبر داد و گفت: قم از اولین استانهایی است که مجتمع دامی در آن تأسیس شده است.
وجود 664 قنات در کشور
وی با بیان اینکه 664 قنات در کشور وجود دارد، افزود: این قناتها سرمایههای ملی هستند که باید بهترین بهره برداری را از آنها کرد.
طلایی با بیان اینکه تأمین و امنیت غذایی کشور بر عهده دولت است و تولید محصولات کشاورزی از عمدهترین مسائل است که در سند چشم انداز است برعهده وزارت کشاورزی قرار گرفته است، گفت: برای رسیدن به این سند و تدوین برنامه توسعه نیاز به یک آمار دقیق است تا به تولید پایدار در جهت خود کفایی محصولات استراتژیک، اصلاح الگوی مصرف و اصلاح الگوی کشت و بهینه سازی دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه هر برنامه ریزی نیاز به یک آمار دقیق دارد، افزود: اماری که برگزار میشود یک آمار فهرست برداری کشاورزی خواهد بود و هیچ گونه ارتباطی با درامد افراد ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم انجام الکترونیکی سرشماری را یک نقطه مثبت دانست و گفت: در این روش استخراج اطلاعات به سرعت صورت میگیرد و هزینه کمی دارد و اگر دادن اطلاعات صحیح به مأموران سرشماری به کشور و خود کشاورز کمک خواهد کرد.
نظر شما