۱۲ مهر ۱۳۸۴، ۱۷:۲۱

مسلمانان جهان و انعكاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاري "مهر" در هفته گذشته

مسلمانان جهان و انعكاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاري "مهر"  در هفته گذشته

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : در هفته اي كه گذشت - چهارم تا يازدهم مهر ماه- مسلمانان جهان با تعصبات ديني و حملات ناشي از نژاد پرستي رو به رو بودند كه اقدامات بهنگام سازمانهاي اسلامي، عذرخواهي از مسلمانان را به همراه داشت. جامعه مسلماناني كه در غرب زندگي مي كنند طي درخواستهايي از مقامات رسمي كشورها خواستار به دست آوردن حقوق خود و عدم نقض آن شدند.

مسلمانان جهان همواره به واسطه انجام اقدامات ويژه كه نشان دهنده جدا بودن مسلمانان از تروريستها است تلاش كرده اند تا مقامات كشورهاي غربي نيز آنان را همچون تروريستها در نظر نگيرند تا در جامعه نگاهي ناشي از ترديد و ظن از آنها دور شود، متأسفانه بسياري از مقامات رسمي كشورهاي غربي تلاشهاي مسلمانان را در اين راستا ناديده گرفته اند و با تصويب قوانيني كه تنها در ظاهر به مبارزه عليه ترور مي پردازد، مسلمانان را تحت فشارهاي شديد قرار داده اند.

مسلمانان استراليا در اعتراض به قوانين ضد ترور تظاهرات كردند

به دنبال تصويب قوانين ضد ترور در استراليا، مسلمانان اين كشور در سيدني استراليا تظاهراتي را با هدف ارسال پيام مخالفت اسلام با خشونت و تروربراي تمام استراليائي ها  صورت داده و از دولت فدرال خواستند قوانين ضد ترور را، كه به طور كامل در راستاي نقض آشكار حقوق مسلمانان عمل كرده  لغو كند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "چابن عمران" ، رئيس فدراسيون ملي دانشجويان و جوانان مسلمان استراليا ضمن انتقاد از رسانه هاي كه همواره ارائه كننده تصوير منفي از اسلام است، اظهار داشت: "جان هاوارد" نخست وزير استراليا در تعهد به وعده هاي خود مبني بر متوقف كردن اظهارات و اقدامات ضد مسلمانان ناكام مانده است. وي همچنين قوانين ضد تروري را كه دولت استراليا به تازگي تصويب كرده است  بزرگترين نقض حقوق مسلمانان استراليا توصيف كرد.

"هاوارد" اوايل ماه جاري چند قانون مربوط به اقدامات امنيتي را به تصويب رساند. اين قوانين دربرگيرنده نظارت دقيق و محدود كننده به درخواست تبعيت در استراليا، حكمهاي زندان براي اظهارات ناشي از انزجار و خشونت، ارائه قدرت دستگيري مظنونين به پليس و بازداشت بدون اتهام بيش از دو هفته هستند.

"عمران" اين نتيجه قوانين را تنها ايجاد فضاي عدم تساهل نسبت به مسلمانان  توصيف كرد و تصريح كرد: در تعاليم دين اسلام هيچ جايي براي اغماض در مورد كساني كه غير نظاميان بيگناه را به قتل مي رسانند وجود ندارد. نخست وزير اين كشور بايد اين امر را در قانون به طور صريح اعمال كند و از رسانه ها بخواهد تا اقدام رويكردهاي دين اسلام را در اين موارد انعكاس دهند، اما آنها به جاي چنين اقداماتي تنها به اشاعه اين باور پرداخته اند كه هر مسلماني تروريست است و دين اسلام باني شكل گيري تروريسم محسوب مي شود.

رئيس فدراسيون ملي دانشجويان و جوانان مسلمان استراليا ياد آور شد: چنين اظهار نظر كوتاهي از سوي دولت مي تواند به ترويج فضاي تساهل كمك كند.

علاوه بر درخواست مسلمانان استراليا از مقامات رسمي كشور، مسلمانان كرواسي نيز از مقامات اين كشور خواستند اجازه دهند عكس زنان مسلمان در گذرنامه محجبه باشد.

مسلمانان كروواسي خواستار حجاب در عكس گذرنامه شدند

رهبران اقليت مسلمانان در كروواسي ، از مقامات رسمي درخواست كرده اند تا قانون ممنوعيت حجاب در عكس گذرنامه را براي زنان مسلمان لغو كنند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه"مهر"، "سوكو امربيسك" ابراز اميدواري كرد اروپاييها اين امر را درك كنند كه فرانسه با ممنوع كردن حجاب در مكانهاي عمومي خاص، اشتباه بزرگي انجام داده است.

فرانسه قانوني را در ماه مارس سال 2004 تصويب كرد كه به موجب آن حجاب زنان مسلمان يك نماد ديني توصيف و در مدارس دولتي و مؤسسه هاي عمومي ممنوع شد. ناظران حقوق بين المللي اين اقدام فرانسه را تبعيض ديني توصيف كردند.

مقامات كرواسي اظهار داشته اند: ممنوعيت روسري در عكس گذرنامه با هدف تضمين اين امر صورت گرفته كه مردم به سرعت شناسايي شوند و كار مقامات مرزي تسريع شود.

"وسنا اسكير اوبلت" وزير داد گستري كروواسي گفت: ممنوعيت روسري در عكس گذرنامه ارتباطي با آزادي ديني ندارد. علت وضع چنين قوانيني مشخص است.

پليس چنين قانوني را در مورد راهبه هاي كاتوليك نيز اعمال كرده است. اين در شرايطي است كه اسلام حجاب را به عنوان نماد ديني در نظر نگرفته و آن را بر زنان مسلمان واجب كرده است.

اين دومين باري است كه رهبران ديني مسلمان در اين كشور كه اكثريت جمعيت آنرا كاتوليك روم تشكيل مي دهد مسئله حجاب را مطرح كرده اند.

در سال 2002 مسلمانان اين موضوع را در پارلمان مطرح كردند اما در به دست آوردن حمايت احزاب سياسي اين كشور ناكام ماندند. جمعيت كشور كروواسي 4/4 ميليون نفر برآورد شده است كه 60 هزار نفر آن را مسلمانان تشكيل داده اند.

اقليت مسلماناني كه غرب زندگي مي كنند به واسطه  انجام اقداماتي از قبيل بازگشايي درهاي مساجد،  و انتشار مقاله هايي  در رابطه با زندگي مسلمانان و صدور بيانيه هايي در جهت تقبيح كردن و محكوم كردن تروريسم تلاش كرده اند تا باورهاي نادرست را از ميان بردارند. مسلمانان انگلستان نيز با توجه به علاقه غير مسلمانان به نشريه خانوادگي مسلمانان تصميم گرفته اند اين مجله را به صورت ماهنامه منتشر كنند.

اولين مجله خانوادگي مسلمانان انگلستان به صورت ماهنامه منتشر مي شود

اولين مجله خانوادگي مسلمانان در انگلستان با توجه به علاقه درحال گسترش غير مسلمانان، پس از دو سال فعاليت به عنوان فصلنامه در قالب ماهنامه ميان ديگر رسانه هاي بريتانيا قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، مجله اسلامي " امِل " تا كنون  تنها در كتاب فروشي هاي اسلامي عرضه مي شد، اما از اين پس همراه ديگر مجلات خانوادگي در فروشگاهاي زنجيره اي بزرگي چون دبليو اچ اسميت، اسدا، بوردرز و واتر استونز به فروش مي رسد.

اين مجله قصد دارد تا تصوير صحيحي از زندگي مسلمانان ارائه كرده ، شكافهاي فرهنگي را از ميان ببرد، باورهاي نادرست و سوء تعابير موجود درباره اسلام را نيز اصلاح كند.

اين مجله كه عنوان انگليسي آن " Emel" است و تلفظ آن صداي ام و ال مي دهد نشانگر حرف اول واژه مسلمان و زندگي در زبان انگليسي است و از لحاظ ظاهر تا حدي به واژه اميد در زبان عربي ( اَمل) شباهت دارد. اين مجله اكنون اقدام به ارائه آگهي تبليغاتي خود از طريق تلويزيون كرده است و در نظر دارد براي تبليغ در تابلوهاي تبليغاتي خياباني نيز اقدام كند.

سارا جوزف، سردبير اين مجله است كه آن را همراه با همسر خود در سال 2003 تأسيس كرده اند . وي در سال گذشته به دليل خدمات خود در راستاي ترويج گفتگوي بين اديان جايزه "او بي اس" ( فرمان امپرواطوري بريتانيا) را از آن خود كرد.

به گزارش "مهر" ، جوزف كه در 16 سالگي از مذهب كاتوليك روم به اسلام روي آورد در اين مجله سعي دارد اسلام را براي غير مسلمانان تبيين نمايد. وي در اين رابطه اظهار داشت : توضيح ابعاد مثبت اسلام به غير مسلمانان بسيار حائز اهميت است.

در چنين موقعيتي كه جامعه اسلامي از زواياي منفي در مركز توجه قرار دارد، ارائه چگونه سبك و شيوه زندگي روزانه مسلمانان عادي بسيار حائز اهيمت تلقي مي شود. اگر مسلمانان احساس انزوا كنند براي جامعه مضر تلقي مي شود. ما قصد داريم وحشتها و تنشها را كاهش دهيم.

سارا جوزف، سردبير اين مجله در يك بيانيه مطبوعاتي تصريح كرد : ما به واسطه مجله امِل پنجره اي را به زندگي جامعه اسلامي به دور از كليشه و باورهاي ناردست باز كرده ايم. ما قصد داريم شكافهاي ناشي از عدم درك اسلام را از ميان برداريم.

فتواي ضد تروريسم علماي مسلمان در مساجد شمال آمريكا توزيع مي شود.

انجمن اسلامي شمال آمريكا فتوايي را كه مدتي پيش از سوي علماي مسلمان ايالات متحده عليه تروريسم صادر شده است  به صورت جزوه در مساجد و اماكن عبادي در شمال آمريكا توزيع مي كند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، چندي پيش علماي برجسته ايالات متحده،  فتوايي صادر كرده اند و طي آن  تمام فعاليتهاي تروريسم عليه غير نظاميان را ممنوع كرده و از مسلمانان خواستند در راستاي مبارزه با خشونت عليه غير نظاميان بي گناه، به مقامات رسمي كمك كنند.

شوراي فقه شمال آمريكا اعلام كرد، اسلام بشدت افراط گرايي ديني و استفاده از خشونت عليه انسانهاي بي گناه را محكوم مي كند. هيچ توجيهي در دين اسلام براي افراط گرايي يا تروريسم وجود ندارد.

اين فتوا همكاري با فرد يا افرادي را كه در اقدامات تروريستي درگيرهستند حرام اعلام كرده و همكاري مسلمانان، در راستاي حفظ جان تمام شهروندان را از وظايف هر مسلماني عنوان كرده است. روحانيون مسلمان طي اين فتوا تروريسم را به نام دين محكوم كرده و براي اثبات اظهارات خود آياتي از قرآن كريم و احاديث را به عنوان شاهد ارائه كرده اند.

اين فتوا عليه تروريسم از سوي نمايندگان بيش از 250 مركز اسلامي امضاء شده و از سوي 170 گروه و مؤسسه  اسلامي و رهبران مسلمان تصويب شده است.

اين فتوا به دنبال فتوايي صادر شده است كه كميسيون اسلامي اسپانيا در ماه مارس اعلام كرد بن لادن كافر است و از مسلمانان خواسته بود شبكه القاعده را محكوم كنند.

در اين جزوه كه از سوي انجمن اسلامي شمال آمريكا منتشر شده، آمده است: به عنوان مسلمان بايد اين حقيقت را بپذيريم كه مسئوليت ما تبيين و حمايت از دين اسلام است. بايد براي حل مشكلات پيش روي، بويژه اقدامات تروريستي كه به نام اسلام انجام مي شود جايگاه اخلاقي خود را حفظ كنيم.« انجمن اسلامي شمال آمريكا» كه بزرگترين گروه پوششي در اين منطقه محسوب مي شود، متشكل از سازمانها و افراد مسلمان است كه سكوي مشتركي را براي ارائه اسلام فراهم كرده است. از جوامع مسلمان حمايت كرده برنامه هاي آموزشي و اجتماعي آنها را توسعه مي دهد و رابطه مثبتي با ديگر جوامع ديني و سازمانهاي مدني برقرار كرده است.

مسلمانان اتريش حملات نژاد پرستانه عليه مساجد را محكوم كردند

اقليت مسلمان اتريش حملات نژاد پرستانه اي را كه اوايل هفته گذشته عليه مسجد شهر لينز صورت گرفت  محكوم كرده و از سياستمداران و رسانه ها خواستند تا قاطعانه با ستادهاي ضد اسلام برخورد كنند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، شوراي اعتبار ديني اسلام در اتريش در بيانيه اي اظهار داشت: حمله به مكانهاي عبادي مسلمانان درحاليكه آنها درحال نيايش و دعا هستند، بسيار نگران كننده است.

هينز فيشر، رئيس جمهور اتريش

مهاجمان به مسجد، كه تاكنون شناسايي نشده اند، دوم  مهر ماه در شهر لينز درحاليكه مسلمانان در حال اقامه نماز صبح بودند به سمت شيشه هاي اين مسجد سنگ پرتاب كردند. اين حمله كسي را زخمي نكرده تنها به شيشه هاي مسجد صدمه وارد كرده است.
شوراي اعتبار ديني اسلام كه به عنوان نماينده مسلمانان در اتريش فعاليت مي كند، گفت: اين حادثه نشان دهنده انزجار ديني و آمادگي براي استفاده زور عليه اقليتهاي ديني محسوب مي شود و نه تنها مسلمانان و بلكه همه جامعه اتريش بايد با آن رو به رو شوند.

اين شورا همچنين اظهار داشته كه حملاتي از اين قبيل به دليل اشاعه باورهاي نادرست و سوء تعابير درباره مسلمانان و ديني آنها صورت مي گيرد.

مسلمانان اتريش 400 هزار نفر برآورد شده اند كه اين تعداد 4 درصد از جمعيت 8 ميليوني اتريش را تشكيل مي دهند. اسلام در سال 1912 در اين كشور به رسميت شناخته شد و پس از مذهب كاتوليك دومين دين بزرگ اين كشور به شمار مي رود.

در سال 2003 مهاجمان ناشناس بيش از 30 قبر را در گورستان مسلمانان در شهر لينز مورد حمله قرار دادند؛ اين گورستان چندي پيش به دنبال حملات يازدهم سپتامبر در آمريكا نيز مورد حمله قرار گرفت. اين در شرايطي است كه نوشتن اظهارات و شعارهاي ضد مسلمانان در ديوارهاي چندين مسجد در سراسر كشور اغلب مشاهده مي شود.

حزب ليبرال اتريش كه از احزاب سياسي جناح راستي اين كشور تلقي مي شود در رأس هدايت و سازمان دهي ستادهاي ضد خارجيان قرار دارد.

هينز فيشر"، رئيس جمهور اتريش به دنبال حملات انفجاري لندن گفت: اسلام دشمن غرب نيست، و به دولتهاي اروپايي هشدار داد كه عليه ترور با گامهاي كوركورانه اي كه توسط خشم و انزجار هدايت مي شوند، عليه اقليت مسلمان سراسر اروپا اقدام نكنند.

از سال 2004  فيشر اقدام مثبتي در راستاي وضعيت اقليت مسلمان اين كشور صورت داده است. وي در ماه رمضان گذشته نمايندگان مسلمان را به مهماني افطار دعوت و در بيست و پنجمين سالگرد تأسيس « شوراي اعتبار ديني اسلام» شركت كرد.

حملات خرابكارانه به مراكز اسلامي ناشي از تعصب و نژاد پرستي است

به دنبال افزايش نژاد پرستي، تبعيض ديني و نقض حقوق مسلماناني كه در اقليت به سر مي برند، مركز اسلامي "جامعه مسلمانان" در شهر سيلور اسپيرينگز مريلند، ايالات متحده مورد حملات خرابكارانه ناشي از اسلام هراسي قرار گرفت و پليس در حال بررسي اين حادثه است.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، شوراي روابط اسلامي - آمريكايي مريلند و ويرجينيا از مقامات پليس خواسته است در رابطه با اين موضوع تحقيق و بررسي كنند. براساس اظهارات مقامات مركز اسلامي جامعه مسلمانان و گزارش رسانه ها، خرابكاران روي ديوارهاي اين مسجد ستاره داوود را كشيده و روي واژه مسلمان را خط سياه كشيده اند.

شاما فاروق، مدير حقوق مدني شوراي روابط اسلامي در مريلند - ويرجينيا گفت: با توجه به حوادث اخير كه عليه مسلمانان در سراسر ايالات متحده به وقوع پيوسته است ما از مقامات اجرايي قانون مي خواهيم تا با جديت انگيزه هاي نژاد پرستانه و تعصب را در اين موارد در نظر بگيرند.

فاروق افزود: اوايل ماه جاري شوراي روابط اسلامي - آمريكايي از مقامات رسمي اجراي قانون خواسته است تا درباره انگيزه هاي احتمالي نژادپرستانه و تعصب در رابطه با حملات تخريبي به مساجد كاليفرنيا، نبراسكا، ميشيگان و نيويورك تحقيق كنند.
شوراي روابط اسلامي - آمريكايي گزارشي را تحت عنوان امنيت جامعه مسلمان ارائه كرده است كه اين گزارش دربرگيرنده تصيه هايي در رابطه با بهبود امنيت مساجد با نصب دوربين، نور افكن و زنگ خطر است.

شوراي روابط اسلامي  بزرگترين گروه مدافع حقوق و آزاديهاي مدني مسلمانان در سراسر آمريكا به شمار مي رود و در راستاي ترويج چهره مثبت اسلام و مسلمانان در آمريكا فعاليت مي كند.

محكوميت اظهارات فرماندار ايالت ماساچوست از سوي مسلمانان

مسلمانان آمريكايي ايالت ماساچوست اظهارات ميت رومني فرماندار ماساچوست را مبني بر كنترل مساجد در راستاي مبارزه با تروريسم محكوم كرده و تأكيد كردند كه چنين اظهاراتي تنها به عنوان خصومت عليه اقليت مسلمان در اين كشور تلقي مي شوند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، انوار كاظمي، يكي از ساكنان شهر بروكلين در شرق ماساچوست در گفتگو با بوستون گلاب اظهار داشت: اين اظهارت به وحشت، ظن و انزجار عليه مسلمانان ايالات متحده و سراسر جهان مي افزايد.

"رومني" در سخنراني خود درباره امنيت كشور اظهار داشت: مساجدي كه متهم به اشاعه افكار و رفتار تروريستي هستند بايد تحت نظارت شديد قرار گيرند. وي اظهار داشت: در راستاي مبارزه با تروريسم بايد دانشجوياني را كه از كشورهاي حامي تروريسم در نظر ايالات متحده به اين كشور سفر مي كنند تحت نظارت قرار داد.

محمد شلابي، استاديار دانشگاه دندانپزشكي توفتس تأكيد كرد: مطرح كردن چنين عقايد و اظهاراتي تهديدي براي تخريب چهره مسلمانان درميان جامعه آمريكا محسوب مي شود. شلابي كه 7 سال پيش از مصر به ايالات متحده سفر كرده است اين اظهارات را نااميدانه و بي ملاحظه توصيف كرد كه به ساده ترين روش باعث اشاعه باورهاي نادرست درباره اسلام مي شوند.

محمد سالم باجوا، مدير اجرايي شوراي اسلامي نيوانگلند در هليوك نيز كه يك سازمان اسلامي پوششي محسوب مي شود اظهارات رومني را مورد انتقاد قرار داد و بر همكاري مسلمانان با مقامات امنيتي ايالات متحده در راستاي مبارزه با ترور تأكيد كرد.

وي گفت: جامعه اسلامي ماساچوست و سراسر ايالات متحده با سازمانهاي اجراي قانون همكاريهاي بسياري صورت داده است. مسلمانان همواره درهاي مساجد خود را به روي غير مسلمانان باز مي گذارند تا نشان دهند هيچ مورد منفي و مخفي ميان آنها در جريان نيست.

مسلمانان بوستون نيز از شنيدن چنين اظهارات از فردي در مقام رومني ابراز تعجب كردند و اظهار داشتند كه زماني كه مقامات مسئول در كشور چنين اظهاراتي را مطرح مي كنند، نمي توان انتظار داشت كه ميزان اسلام هراسي در جامعه كاهش پيدا كند.

براساس اظهارات بسياري از ناظران، مسلمانان ايالات متحده از زمان حملات تروريستي يازدهم سپتامبر به دلايل مختلفي از جمله عدم درك اسلام در غرب كه به واسطه پوششهاي خبري تحريف شده درباره اسلام در رسانه هاي غربي ارائه شده اند در معرض اسلام هراسي قرار گرفته و با شرايط دشواري رو به رو هستند.

اسلام در معرض مجوعه اي توهين و افترا به واسطه ساخت فيلم ها، آثار مكتوب، تفاسير تلويزيوني و حتي حملات نژاد پرستانه افسران ارتش و سياستمداران در سراسر اروپا و ايالات متحده قرار گرفته است، اما در سايه اقدامات دقيق و بي درنگ رهبران اقليت اسلامي در جهان، بسياري از توهين كننده ها اظهارات ضد اسلامي خود را فروبرده و در برخي مواقع عذرخواهي كرده اند.
كمپاني بوينگ به دليل آگهي توهين آميز خود از مسلمانان عذرخواهي كرد

شركت بوينگ و شريك آن بل هليكوپتر به دنبال انتشار آگهي هواپيماي اوسپري V-22 خود كه سربازان را درحال فرود آمدن روي سقف يك مسجد نشان مي داد از مسلمانان عذرخواهي كردند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اين آگهي كه روز دوم مهر در نشريه "نشنال جورنال " مجله دولتي واشنگتن منتشر شد بلافاصله با شكايت شوراي روابط اسلامي - آمريكايي  رو به رو شد كه خواستار عذرخواهي و متوقف كردن انتشار اين آگهي بود.

اين آگهي شركت بوينگ سربازان را نشان مي داد كه با طناب از يك هواپيماي اوسپري روي سقف ساختماني فرود مي آيند كه به عربي روي آن نوشته شده است مسجد محمد و در كنار آن اتومبيلي در حال سوختن قرار دارد.

نوشته هايي كه اين محصول شركت بوينگ را تبليغ مي كند نيز به نوعي توهين تلقي مي شد.

نهاد اعود، مدير اجرايي شوراي روابط اسلامي آمريكايي گفت :  اين آگهي نيروهاي ويژه خود را در حال حمله به مسجد، ساختماني كه از آن در راستاي نيايش به درگاه خداوند استفاده مي شود نشان داده اند. وي افزود : اين آگهي القا كننده حمله به اماكن مقدس اسلامي است.

شركت  بوينگ پس از شكايت شوراي روابط اسلامي - آمريكايي اظهار داشت : اين آگهي از كانالهايي كه براي تصويب آن توسط اين شركت وجود دارد عبور نكرده و به صورت اشتباه منتشر شده است.

مري فوستر، نايب رئيس شركت بوينگ در قسمت دفاعي اظهار داشت : ما نيز اين آگهي را اهانت آميز تلقي كرده و از افرادي كه همچون ما محتويات آن را توهين آميز مي دانند عذرخواهي مي كنيم.

شركت بل هليكوپتر نيز ضمن ارائه عذرخواهي كمپاني متبوع خود اظهار داشت  به بررسي موضوع مي پردازد تا از اشتباه مجدد جلوگيري به عمل آورد.

براساس گزارش رويترز، مايكل كاكس، نايب رئيس شركت بل هليكوپتر دربيانيه اي اظهار داشت : يك ماه پيش اين آگهي از سوي دو كمپاني مورد تأييد قرار نگرفت و آگهي ديگري را براي تبليغ ارائه كرديم، اما نشريه "نشنال جورنال" اين دو آگهي را با يكديگر جا به جا كرده و آگهي تصويب نشده را كه توهين آميز تلقي مي شود منتشر كرده است.

نشريه نشنال جورنال نيز به اشتباه خود اقرار كرده و در بيانيه منتشر شده خود مسئوليت انتشار آن را پذيرفت.

شوراي روابط اسلامي واكنش سريع اين دو شركت را مورد قدرداني قرار داد، اما از آنها خواست چگونگي توليد اين آگهي را پيگيري كنند.

موزه تيت بريتانيا "خدا بزرگ است " را نمايش نمي دهد

موزه تيت بريتانيا يك اثر هنري كه از متون مقدس مسلمانان، مسيحيان و يهوديان تشكيل شده است را به علت اينكه ممكن است توهين به مسلمانان تلقي شود، از نمايشگاه خارج كرد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، موزه تيت در يك بيانيه اظهار داشت كه اين اثر تحت عنوان "خداوند بزرگ است" ممكن است در اين شرايط حساس، پس از انفجارهاي لندن اهانت به مسلمانان تلقي شود.

چيدمان "خداوند بزرگ است" يك اثر مفهومي است كه از يك شيشه بزرگ تشكيل شده و نسخه هايي از سه كتاب مقدس قرآن، انجيل و تلموذ را نشان مي دهد كه در ميان صفحه بزرگ شيشه اي جاسازي شده اند و صفحه شيشه اي، آنها را از ميان دو نيم كرده است.

اين موزه علت برداشتن اين اثر را از نمايش عمومي، در محل نمايش اثر "جان لاتام" نصب كرده و اعتراض "لاتام" را نيز در آن ذكر كرده است.

لاتام 84 ساله اين اثر را 10 سال پيش خلق كرده و درباره آن اظهار داشت : چيدمان "خداوند بزرگ است" نشان مي دهد همه اديان از يك منشاء سرچشمه گرفته اند.

وي همچنين از موزه تيت خواسته است اين اثر را كه يكي از اجزاء دائمي مجموعه به شمار مي رود به جاي خود بازگرداند و همچنين اظهار داشت : مسئولان موزه تيت دررابطه با اثر وي دچار سوء تفاهم شده اند.

شوراي مسلمانان انگلستان در گفتگو با بي بي سي گفت : تا كنون شكايتي عليه اين اثر هنري دريافت نكرده است.

اين شورا افزود: ما ترجيح مي دهيم پيش از اتخاذ هر گونه تصميمي از سوي موزه تيت با مقامات اين موزه گفتگو كنيم. گاهي  پيش فرضها به نحو نادرستي درباره اينكه مسلمانان چه مواردي را مي پذيرند و چه مواردي را نمي پذيرند بيان مي شوند.

موزه تيت بريتانيا روز 17 آبان ماه ( 8 نوامبر) در اين رابطه وارد بحث و گفتگوي علني مي شود.

فرانسه به دنبال همكاري با دانشگاه الازهر است

فيليپ داوست بلزي، وزير خارجه فرانسه پيرو سياستهاي كلان كشور خود به دنبال همكاري با الازهر، مهمترين حوزه آموزشي در ميان مسلمانان سني است تا اين مركز بتواند امامان جماعت كشور فرانسه را آموزش دهد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، داوست بلزي در گفتگو با محمد سيد طنطاوي، شيخ الازهر خواستار افزايش همكاري ميان الازهر و شوراي ديني مسلمانان فرانسه شد.

شوراي ديني مسلمانان فرانسه، سازمان رسمي و نماينده اقليت 6 ميليوني مسلمانان در فرانسه است كه آموزش  امامان از وظايف اين شورا محسوب مي شود. موضوع آموزش امامان همواره در اروپا از مسائل اصلي و بحث برانگيز بوده است.

پيش از اين دولت فرانسه اقدام به فعاليت در زمينه آموزش تاريخ سكولاريسم در فرانسه به  امامان جمعه نموده بود.
وزير اموز خارجه فرانسه در اين ديدار برضرورت گسترش همكاري بين سازمانهاي ديني در آموزش امامان براي كمك درراستاي مبارزه با ترور و گفتگو بين تمدنها تأكيد كرد.

دواست بلزي در ديدار يك روزه خود از قاهره براي گفتگو با مقامات مصري، نقش الازهر در ترويج گفتگوي بين تمدنها را مورد تجليل قرار داد.

فيليپ داوست بلزي اين امر را كه سكولاريسم فرانسه مانعي در راه مسلمانان براي انجام آداب ديني محسوب مي شود تكذيب كرد و گفت: اقليت مسلمانان فرانسه با آزادي كامل به انجام فرايض ديني خود مي پردازند.

وزير اموز خارجه فرانسه، ژاك شيراك، رئيس جمهوري اين كشور را به دليل همكاري با اقليت مسلمان به عنوان دوست اسلام توصيف كرد.

طنطاوي به نوبه خود حمايت خود را از نياز مقامات فرانسه براي پيشبرد گفتگوي تمدنها ابراز كرد و اظهار داشت: اسلام خواستار همكاري ميان مسلمانان و غير مسلمانان است تا مفاهيم صلح و تفاهم را گسترش دهد.

پيش از اين فرانسه اعلام كرده بود: امامان جماعت فرانسه به عنوان بخشي از طرح دولت براي كمك به آموزش آنان مجموعه اي از موضوعاتي را درباره اسلام و تاريخ سكولاريسم مطالعه مي كنند كه در آن ميان ميان توان به "، قرارداد اجتماعي(1762) اثر "ژان ژاك روسو، "ايده هاي مونتسكيو" و تعابير اثر "ابن خطير" از قرآن كريم اشاره كرد.

اظهارات وزير امور خارجه فرانسه در شرايطي مطرح شده است كه تحليلگران، فعالان حقوق بشر و بسياري از مسلمانان، فرانسه را به عنوان كشوري در نظر گرفته اند كه عليرغم اينكه دم از آزادي مي زند همواره حقوق بشر بويژه حقوق ديني را نقض كرده است.  مصداق اين امر را مي تواند در ممنوعيت حجاب مشاهده كرد. بسياري از فعالان حقوق بشر ممنوعيت حجاب را نقض آشكار حقوق بشر تلقي كرده  و آن را نشانه جهل فرهنگي توصيف كرده اند.

در ماه مارس سال 2004  قانون  ممنوعيت نمادهايي ديني مورد تصويب پارلمان فرانسه قرارگرفت. اين قانون كه گاهي از آن به عنوان قانون روسري فرانسه ياد مي شود پوشيدن يا همراه داشتن نمادهاي ديني را ممنوع كرده است. مواردي كه به واسطه اين قانون در مدارس دولتي ممنوع شده اند عبارت است از: حجاب، كلاه يهوديان يا صليبهاي بزرگ مسيحيان.

اين در شرايطي است كه اسلام حجاب را بر زنان واجب كرده و آن را به عنوان يك نماد ديني كه نشاندهنده تعلقات مذهبي فرد باشد در نظر نگرفته است.

درك تفاوتهاي اديان به واسطه گفتگوي ديني تسهيل مي شود

امام يحيي هندي، عالم مسلمان آمريكايي با اشاره به ضرورت گفتگوي ديني اظهار داشت: پيروان اديان مختلف به واسطه گفتگوي ديني مي توانند به مؤمنان اديان كمك كنند تفاوتهاي اديان را درك كرده و آنها را بنحوي مسالمت آميز بپذيرند.

به گزارش خبرنگارگروه دين و انديشه "مهر"، امام يحيي هندي كه به عنوان روحاني مسلمانان دانشگاه شيكاگو و سخنگوي شوراي فقه اسلامي در آمريكاي شمالي فعاليت مي كند اظهارات خود را در رابطه با تنوع و گفتگوي ديني در مركز اسلامي دانشگاه پيشاور مطرح كرد.

يحيي هندي پس از حملات يازدهم سپتامبر در راستاي ترويج گفتگوي ديني بسيار فعال بوده است. وي بشدت اعتقاد دارد كه هر فردي مي تواند بدون انزجار و تعصبات ديني نسبت به ديگران تساهل داشته باشد.

وي اكنون به پاكستان سفر كرده تا اهميت گفتگو ديني را ميان اديان مختلف ترويج نمايد. در طول ديدار روز گذشته  وي از شهر پيشاور سه سخنراني در جمع دانشجويان اديان در دانشكده هاي ديني و مركز اسلامي دانشگاه پيشاور ايراد كرده است.

امام يحيي هندي در سخنراني خود در مركز اسلامي دانشگاه پيشاور درباره نسبت پيشرفت اجتماعي و احساس انزجارو همچنين عدم تساهل عليه پيروان ديگر اديان سخنراني كرد. وي در رابطه با حادثه يازدهم سپتامبر اظهار داشت: اين اقدام تروريستي نه تنها مسيحيان و يهوديان را شگفت زده كرد، بلكه مسلمانان را در بهت و حيرت فرو برد.

در حدود 600 مسلمان نيز در مسجدي كه در طبقه چهل و پنجم يكي از دو برجهاي دوقلو نيويورك درحال نماز بودند  از دنيا رفتند.

وي در سخنراني خود برخي از ارزشهاي فرهنگي را در عدم معرفي صحيح اسلام مسئول دانست و گفت: برخي از مسلمانان، سنتهاي باستاني و ارزشهاي فرهنگي خود را به تعاليم حقيقي اسلام ترجيح مي دهند و در چنين شرايطي پيام حقيقي اسلام به غير مسلمانان منتقل نكرده و مسلمانان و غير مسلمانان نمي توانند به صورت مسالمت آميز در كنار يكديگر زندگي كنند.

کد خبر 237541

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha