سعید صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر 120 هزار معلول تحت پوشش بهزیستی هستند که از این تعداد یک هزار و 400 مورد آسیب نخاعی هستند.
وی با اشاره به اینکه آمار ابتلا آسیب نخاعی ها به زخم بستر در ایران چهار برابر آمار دنیا است، ادامه داد: در سطح دنیا 10 درصد آسیب نخاعی ها به زخم بستر مبتلا می شوند و این در حالی است که در ایران این رقم به 40 درصد می رسد.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه وظیفه بهزیستی حمایت از این بیماران است و مسئله درمان به دانشگاه علوم پزشکی بر می گردد، خاطرنشان کرد: زمانی که متولیان و مسئولان دخیل در امر رسیدگی به بیماران آسیب نخاعی به این امر رسیدند که برای آنها به عنوان یک شهروند احترام قائل شوند و به عنوان یک حقیقت اجتماعی آن را بپذیرند.
آسیب دیدگان نخاعی سخت ترین و مظلومترین نوع معلولین هستند
وی با اشاره به اینکه زخم بستر سبب مرگ زودرس و نقص عضو بیماران آسیب نخاعی می شوند، خاطرنشان کرد: مجبور به خریداری و استفاده از تشک مواج، ویلچر، پانسمان و امکانات درمانی ایرانی به منظور حمایت از تولید داخلی برای بیماران هستیم هر چند لازم است گفته شود که این یک فرهنگ جا افتاده در بین مردم ایران است که جنس خارجی بهتر از ایرانی است.
صادقی بیان داشت: اگر آمار زخم بستر در معلولان آسیب نخاعی زیاد است تنها به دلیل غیر استاندارد بودن تخت های بیمارستانی یا ویلچرها و تشک مواج نیست بلکه در ابتدا مراقبت های کافی و لازم به هنگام مواجه به این بیماران در مراکز فوریت پزشکی بیمارستان ها وجود ندارد و از ابتدا به ساکن با قید بیماری آنها در پرونده پزشکی بهزیستی را مطلع تا مداخله به هنگام انجام گیرد.
وی گفت: بیماران آسیب نخاعی به دلیل اینکه آموزش های خود مراقبتی ندیدند همین زودتر در معرض زخم بستر قرار می گیرند.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان اعلام داشت: طی 3 ماه گذشته اقدامات خوبی در جهت بیماران آسیب نخاعی اصفهان صورت دادیم و تعداد تحت پوشش این بیماران را برای دریافت حق پرستاری در منازل از 389 نفر به 900 نفر افزایش دادیم.
وی با اعلام اینکه حق پرستاری برای هر آسیب نخاعی برابر با 105 هزار تومان در نظر گرفته شده است ،گفت: با پیگیری های صورت گرفته این رقم را به 120 هزار تومان ارتقا دادیم.
صادقی با بیان اینکه آسیب دیدگان نخاعی سخت ترین و مظلومترین نوع معلولین هستند، گفت: لازم است برای این قشر از بیماران نیاز شناسی شود و نیازهای اجتماعی ،روانشناسی، اجتماعی ،خانوادگی و معیشتی آنها را فراهم کنیم.
نظر شما