به گزارش خبرنگار مهر، نمايش "زمان بي سايه" از اول مهر ماه در همدان به اجرا در آمد و عوامل و بازيگران اين نمايش شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران همداني حاضر و به سئوالات آنان در بخشهای گوناگون پاسخ دادند.
فرزاد لباسي كه از كارگردانان و بازيگران با سابقه تئاتر همدان است از سال 71 وارد اين حرفه شده و با شركت در جشنواره هاي متعدد توانسته مقامهای مختلفي را در سطح كشور به خود اختصاص دهد بطوریکه تاكنون 27 نمايش را از زماني كه وارد اين حرفه شده بر پرده نمايش برده است.
وي در جمع خبرنگاران گفت: نمايش " من و كوزه نمايش " به عنوان يكي از سه اثر استان همدان در جشنواره تئاتر كودك ونوجوان پذيرفته شده و تلاشهای دوسويه براي برگزاري اين جشنواره از سوي همدانیها و متوليان آن در تهران را بايد به فال نيك گرفت چراکه جشنواره در سالهاي اخير در همدان به خوبي برگزار میشود و يكي از برندهاي جهاني تئاتر كودك است.
وي ادامه داد: نمايش "زمان بي سايه" روايت گر ندگي يك زوج است كه دچار بي هويتي شده ا ند و در بخشهایی از اين نمايش به وقايع 11 سپتامبر نيز پرداخته میشود و نمايش با خودكشي تهمينه به پايان میرسد.
كارگردان نمايش "زمان بي سايه" در خصوص تاثيرات اين گونه نمایشها بر نوجوانان گفت: در زماني زندگي میکنیم كه دركشورهاي اروپايي و آمريكايي بي هويتی به يك واقعيت تبديل شده است، پس اين رويداد واقعيتي در جهان است كه شايد در كشور ما كمتر روي میدهد و كمتر ملموس باشد.
لباسي در خصوص برگزاري جشنواره تئاتر در همدان بيان داشت: با آمدن جشنواره از سال 89 به همدان اتفافات خوبي را در بين گروهاي تئاتري استان همدان شاهد هستيم بطوریکه تئاتر در همدان روند رو به رشدي به خود گرفته و كارهاي مبتكارانه خوبي در سالهاي اخير اجرا شده و گروههاي تئاتري در همدان حرفهای زيادي براي گفتن در كشور دارند.
وي با تاكيد براينكه در شهرستانها بايد نگاه گروههاي تئاتري به يكديگر ارتقا يابد، عنوان كرد: وقتي از همكاري با يكديگر غافل شديم گروههاي همداني موفق نمیشوند کمااینکه 15 سال است تئاتري از همدان در جشنواراه تئاتر فجر موفق به حضور نشده است.
انگيزه حضور در جشنواره تئاتر استاني را از دست دادهام
اين كارگردان تئاتر با اشاره به برخي بي مهریها در استان در خصوص تئاتر بزرگسالان، گفت: انگيزه حضور در جشنواره تئاتر استاني را از دست دادهام چرا كه انگيزه از ما گرفته شد.
وي در خصوص نگرش خود به تئاتر بيان داشت: سعي میکنم آثاري را در همدان به نمايش بگذارم كه با نگاه مردم همدان هماهنگ باشد اما تئاتر در همدان از جايگاهش در كشور عقب تر است.
اين كارگردان همداني كه پيشنهاد میداد روند برگزاري جشنواره تئاتر در همدان به شكل فستيوالي بدون رقابت تبديل برگزارشود، ادامه داد: با آمدن مخاطب واقعي به تئاتر رقابت آغاز میشود و اين جشنواره بايد به سوي رقابت بخشي برود.
وي در خصوص به كار گرفتن عوامل تئاتري در برگزاري جشنواره تئاتر بيان داشت: اعتقاد دارم جايگاه هنرمندان تئاتر بسيار بالاست و آنان در اداره اين جشنواره دلسوز تر از همه هستند، اما اين روند استفاده از آنان به نگاه مسئولان وابسته است.
لباسي اذعان داشت: 80 درصد از برگزاري جشنواره تئاتر كودك و نوجوان در همدان به عهده خود اهالي اين حرفه است و حتي برگزاري مراسم افتتاحيه واختتاميه نيز برعهده ما قرار داده شده است.
نظر شما