به گزارش خبرگزاری مهر، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «حق سکوت» در قالب شصت و پنجمين برنامه خانه فیلم فرهنگسرای فردوس با حضور محمدهادی نائیجی نویسنده و کارگردان، حسام محمودی بازیگر، رضا مرتضوی آهنگساز ، محمود دهقانی طراح چهره پردازی و مجتبي راعي ميهمان ويژه به همراه محمدرضا لطفی مجری و منتقد برگزار شد.
در ابتدای این نشست هادی نائیجی کارگردان فیلم «حق سکوت» گفت: نام فيلم من حق السكوت نيست و «حق سكوت» است. ما همان قدر كه حق حرف زدن داريم حق سكوت هم داريم و اين نام از همين موضوع نشات گرفته است. اين نكته را دوست داشتم بگويم چون همه جا نام فيلم را به اشتباه حق السكوت به معناي باج گرفتن مطرح می كنند. اما پيرامون بحث مطرح شده بايد بگويم اگر با اين زاويه به فيلم ديده شود حق شماست، اما من در اين فيلم قصد داشتم چالش يك روحانی را به تصوير بكشم كه در شرايطی بحرانی كه دچار مشكل مالی شده مجبور می شود از منبر كه يك حركت مذهبي و دلی است به چشم يك گريزگاه برای كسب درآمد نگاه نكند و برای همين من نه از اتفاق به شخصيت رسيدم و نه از شخصيت به اتفاق رسيدم.
وی ادامه داد: من برای اين فيلم نه از جايی سفارش گرفتم و نه قصد باج دادن داشتم. حتي در ابتدا با سرمايه گذار بخش خصوصی وارد مذاكره شدم كه همه به من گفتند قصه بسيار زيبايی است اما مگر اين قصه اجازه پخش خواهد گرفت؟ و آن قدر گفتند كه ما به سمت سرمايه گذار دولتی رفتيم و حتي در اين جا هم باز دچار سانسور شديم و سكانس پايانی فيلم، صحنه پايانی ما نيست. من اين كار را دلی و بر اساس دغدغه های خودم ساختم.
این کارگردان هم چنين در مورد انتخاب بازيگران فيلم عنوان كرد: هدف ما به اتفاق آقای رضا ميركريمی تهيه كننده فيلم اين بود كه برای شخصيت اصلی فيلم يك بازيگر قوي و قدرتمند پيدا كنيم. حال چه از ميان بازيگران مطرح و شناخته شده و چه در ميان بازيگران كمتر ديده شده، برای ما مهم اين بود كه بازيگر اين نقش بتواند چيزی به فيلمنامه اضافه كند و وقتی كه به حسام محمودی رسيديم همه متفق القول به اين نظر دست پيدا كرديم كه اين فرد همان ميرهاشم فيلم است.برای همين او را انتخاب كرديم.
در بخشی دیگر از این نشست حسام محمودی بازيگر نقش اصلی درباره حضورش در اين فيلم گفت: «حق سكوت» چهارمين تجربه سينمايی من در عرصه بازيگری به حساب می آيد و پيش از اين در فيلم خسته نباشيد نقشی كاملا متفاوت را ايفا كرده بودم و بايد اعتراف كنم كه اين فيلمنامه و نقش برای هربازيگری وسوسه برانگيز بود و از آنجايی كه تاكنون بازيگرانی نقش روحانی را بازی كرده بودند سعی كردم تا به هر شكل ممكن متفاوت باشم.
محمودی در ادامه حرف هایش براي اين كار و رسيدن به اين شخصيت خيلي تلاش كردم و خيلي استرس داشتم، شايد خيلي ها به من بگويند كه شخصيت روحانی اين فيلم چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ بازی شبيه بهروز شعيبی در فیلم «طلا و مس» است، اما من خود فكر می كنم تفاوت هاي زيادب بين ميرهاشم فيلم «حق سكوت» با بهروز شعيبی «طلا و مس» وجود دارد و با تمام استرس و فشاری كه برای ايفای اين نقش تحمل كردم از نتيجه كار راضی هستم و خوشبختانه الان اگر كاستی هم وجود داشته باشد اين باور را دارم كه در آن زمان و مقطع چيزی بيشتر از اين نمی توانستم براي اين نقش بگذارم.
در پايان اين نشست مجتبی راعي كارگردان سينمای ايران كه به عنوان ميهمان ويژه در اين جلسه حضور داشت پيرامون فيلم «حق سكوت» گفت: اين فيلم به عنوان يك فيلم اول اثر قابل قبولی است. فيلمی كه يك تصوير ضد كليشه ای دارد و مخاطب با چيزی كه هميشه از روحانيت و طلبه تصور داشته فرق می كند. اما اين كه بگوييم چقدر مخاطب می تواند اين تصوير ضد كليشه ای را بپذيرد و باور كند، چيزي نيست كه بتوان با قاطعيت پاسخ داد و بايد ديد در اكران اين اتفاق می افتد يا خير. متاسفانه سيستم اكران در كشور ما قوانين خاص خود را دارد و اين نشات گرفته از محدوديت سالن است، اينكه بگوييم حق سكوت فيلم پر فروشي می شود، چنين نيست و به زعم من اينكه نائيجی توانسته با يك اثر آبرومند وارد عرصه و حيطه كارگردانی شود بسيار خوب و قابل تقدير است.اما برای اين كه بخواهد در سينما بماند و كارهاي بعدی هم بسازد با اين شيب به مشكل خواهد خورد.
در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایا از عوامل فیلم تقدیر شد.
نظر شما