به گزارش خبرگزاری مهر، جمشید جعفرپور در سیزدهمین هم اندیشی کارشناسان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان "جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی در نظام قانونگذاری کشور"، گفت: هر ساله لایحه بودجه دولت در کمیسیون تلفیق دچار تغییر و نوسانات ناگهانی می شد که امسال به منظور جلوگیری از این نوسانات، در بودجه نویسی تغییراتی ایجاد شده و قبل از اینکه در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بررسی شود، مباحث آن در یک برنامه و چارچوبی مشخصي به تصویب برسد.
وی ادامه داد: بر همين مبنا در بودجه نویسی مقرر شده اين چارچوب ها هر 10 سال يكبار تغییر کند تا دچار نوسانات ناگهاني نشود و فقط هر ساله اعداد و ارقام آن تغییر پیدا کند به همين منظور تلاش مي كنيم 2 الي 3 بند از فرهنگ مان را که همان فرهنگ دینی است در آن بگنجانیم چرا که اگر این مسئله میسر نشود جای پایی برای فرهنگ باقی نمی ماند و باید تا 10 سال بعد با همان روال عادی و مریض همیشگی سپری کنیم و کاری هم نمی توانیم انجام بدهیم.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهم ترین بخش مشکلات در مسائل فرهنگی، افزود: بودجه بخش مهمی از مشکلات ما محسوب می شود به طوری که در حال حاضر 3/4 درصد از بودجه کشور به فرهنگ اختصاص دارد در حالی که میانگین جهانی 7 درصد است و این برای کشوری که ادعا می کند انقلاب و نظام آن فرهنگی است، فاجعه محسوب می شود.
وی همچنین در ادامه با اشاره به ارقام تأسف برانگیز ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: اگر بخواهیم جلوی آسیب های اجتماعي را در جامعه بگیریم بايد فرهنگ عمیق دینی که پاسخگوی شبهات است را تقویت كنيم.
نماینده مجلس افزود: متأسفانه به لحاظ قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی نیامده و خود نمایندگان مجلس هم غالباً با این نهاد بیگانه اند.
وی همچنین گفت: در حال حاضر شورای عالی انقلاب فرهنگی بنا به اختیارات رهبری و اصل 110 قانون اساسی و شورای نگهبان هم که مفسر قانون اساسی است و با نظر مبارک حضرت امام (ره) جایگاهی همانند جايگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد. شورای عالی علاوه بر اینکه نهاد قانونی است و بار قانونی دارد یک نهاد بسیار مفید در عرصه فرهنگ تلقی می شود.
جعفرپور ادامه داد: اگر شورای عالی انقلاب فرهنگي نبود در خصوص مسئله فرهنگ وضع اسف باری داشتیم اما در حال حاضر نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی و سند تحول آموزش و پرورش را داریم و تلاش مان این است که این نقشه های مصوب شورا را در نظام برنامه ریزی و بودجه کشور بگنجانيم.
وی با اشاره به پیوست فرهنگی، اظهار داشت: خوشبختانه در این خصوص دولت موظف شده نقشه مهندسی فرهنگی و پیوست فرهنگی را اجرا کند و در یک برنامه زمان بندی برای همه اقدامات مهم کشور پيوست فرهنگي را به رسمیت بشناسد.
نظر شما