پاپ بنديكت و هانس كونگ ديدار كردند
پاپ بنديكت شانزدهم با "هانس كونگ" متأله سوئيسي كه يكي از منتقدان اصلي كليساي كاتوليك روم به شمار مي رود ملاقات كرد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، پاپ كه يكي مدافعان سرسخت تعاليم و آموزه هاي سنيت كليسا است در اقامتگاه تابستاني خود با هانس كونگ ملاقات كرد ."جاكوئين ناوارو وال" سخنگوي واتيكان گفت : ديدار با كونگ، كه يكي از پيشگامان گفتگوي ديني با اديان غيرمسيحي است و از سوي واتيكان در سال 1979 از آموزش تعاليم الهي كاتوليك منع شد در فضايي دوستانه برگزار شد.
پاپ بنديكت شانزدهم و هانس كونگ، متأله مسيحي كه پيشتر در دانشگاه در كنار هم فعاليت مي كردند توافق كردند در اين ديدار درباره پرسشهاي مربوط به آموزه ها و تعاليم كاتوليك مسيحي با يكديگر وارد بحث نشوند، چرا كه اين متأله سوئيس با مقامات كليسا دراين رابطه اختلاف نظراساسي و بنيادين دارد.
يوزف راتزينگر، 78 ساله كه در ماه آوريل به عنوان پاپ انتخاب شد توجه ويژه اي به تلاشهاي كونگ در راستاي ترويج و انعكاس ارزشهاي اخلاقي مشترك براي تمام انسانهاي و گفتگوي بين دين و علم مبذول داشت. كونگ 76 ساله، هم تلاشهاي پاپ را براي حمايت از گفتگوي بين اديان و آشتي دادن كليسا با گروههاي مختلف اجتماعي مدرن در دنيا مورد توجه قرار داد.
اين دو متأله كاتوليك برجسته در اروپا در دانشگاه توبينگن آلمان در كنار هم كار كرده بودند و ولي رابطه فكري - ديني آنها در شوراي دوم واتيكان در دهه 1960 قطع شده بود. كونگ هنوز هم در اين دانشگاه، اقتصاد الهي تدريس مي كند.
كنگره تعاليم و ايمان در سال 1979 مجوز تدريس كونگ را لغو كرد. در آن زمان راتزينگر يكي از اعضاي اين كنگره محسوب مي شد و دوسال پس از آن به عنوان رئيس كنگره تعاليم و ايمان منصوب شد. اين متأله برجسته سوئيسي از سوي كنگره تعاليم و ايمان به انحراف از حقيقت مذهب كاتوليك متهم شد.
كونگ از حاميان گفتگوي علم و دين و مدافع نقش برجسته زنان در كليسا در سال 2003 ، پاپ ژان پل دوم را به دليل "كشتن زندگي در كليسا" مورد انتقاد قرارداد.
اگرچه پاپ و گونگ اختلاف نظرات بسياري با يكدگير دارند، اما كونگ دراين ديدار اظهار داشت: درانتخاب راتزينگر به عنوان پاپ مي توان برخي از نشانه هاي اميدواري را مشاهده كرد.
پانزده سال جاسوسي پاپ
هفته گذشته خبر ملاقات هانس كونگ و پاپ بنديكت در ميان اخبار بسياري مهمي جاي گرفت كه انعكاس گسترده اي داشت، اما خبري جاسوسي پاپ توسط پليس مخفي آلمان شرقي نيز از اهميت بسياري برخوردار است.
هفته نامه بيلدام سانتگ گزارش داد: فردي كه با استاسي شهرت دارد از سال 1974 تا سقوط ديوار برلين درسال 1989 به مدت 15 سال بنديكت شانزدهم را به دليل اينكه يكي از مخالفان سرسخت كمونيست در واتيكان محسوب مي شود تحت نظر قرار داده است.
استاسي در يادداشتهاي خود زماني كه پاپ فقيد ژان پل دوم راتزينگر را به عنوان رئيس كنگره ايمان وتعاليم منصوب كرد نوشت: راتزينگر به عنوان يكي از ثابت قدمترين مخالفان كمونيست محسوب مي شود.
اين مجله در ادامه گزارش خود اشاره كرده است كه پاپ شخصاً اجازه انتشار يادداشتهاي استاسي را صادر كرده است. يوزف راتزينگر در سال 1927 در شهر ماركتل، جنوب آلمان به دنيا آمد.
پاپ براي قربانيان طوفانهاي ايالات متحده دعا كرد
پاپ بنديكت شانزدهم براي قربانيان طوفانهاي اخير ايالات متحده و همچنين براي تيمهاي امدادي اين وقايع، دعا كرد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، بنديكت هنگام ارائه دعاي خير خود از پنجره بالكن اقامت تابستاني پاپي در جنوب رم براي كاتوليكها گفت: افكار ما متوجه كساني است كه در ايالات متحده و ديگر نقاط جهان از فجايع طبيعي دررنج هستند. از همه شما دعوت مي كنم همراه من به درگاه خداوند براي كساني كه در رنج هستند، براي قربانيان ،عزيزان آنها و تيمهاي نجات دعا كنيد.
طوفان ريتا تنها چند هفته پس از طوفان كاترينا رخ داد كه در لوئيزيانا و مي سي سي پي خسارات و تلفات بسياري برجاي گذاشت، طوفان ريتا درختها را از ريشه بركنده، باعث آتش سوزي شده و شهر لوئيزيانا را در طوفاني 5 متري گرفتار كرده است.
اين مراسم نيايش، آخرين مراسم روز يكشنبه اي بود كه بنديكت در اقامتگاه تابستاني پاپ پيش از بازگشت به واتيكان پس از دوماه تعطيلات برگزار كرد. پاپ اكنون چند هفته پر مشغله را از جمله نشست حائز اهميت اسقفهاي دنيا را پيش روي دارد.
جلسه كلي اسقفهاي كاتوليك با محوريت عشاي رباني برگزار مي شود
يازدهمين جلسه اسقفهاي كاتوليك جهان از 10 مهر با حضور رهبر كاتوليكهاي جهان در واتيكان برگزار شد و تا اول آبان ماه ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، جلسه اسقفهاي كاتوليك جهان، يك مؤسسه دائمي است كه در سال 1965 از سوي پاپ پل ششم به منظور اتحاد و بحث درميان شبانان كليسا در سراسر جهان راه اندازي شد.
اين اسقفها به صورت دوره اي براي مشورت با پاپ و بحث درباره نيازهاي سمت كشيشي در كليساي كاتوليك و بهترين راه اشاعه پيام انجيل در دنياي متغير، با يكديگر اجتماع مي كنند .
جلسه عمومي اسقفها داراي اعتبار شوراي اسقفهاي كليسا نيست، در شوراي اسقفهاي كليسا مشكلات در حضور پاپ مطرح مي شوند اما الزاماً اين جلسه در راستاي حل كردن مشكلات و مسائل نيست. براساس قوانين كليسا قدرت خاصي به اين جلسه عمومي اعطاء نشده است. در اين جلسه پاپ بايد تصميمي را كه از سوي گروهها اتخاذ مي شود تصويب كند.
همايش اسقفهاي كاتوليكهاي جهان در سال جاري براي بررسي مشكلات پيش روي كليساي كاتوليك روم در آغاز دوران پاپي بنديكت شانزدهم برگزار شده است. اين اولين حضور بنديكت شانزدهم به عنوان پاپ در جلسه كلي كليسا است كه به نحوي گسترده بر موضوعات الهياتي مرتبط با مراسم عشاي رباني تمركز دارد.
اما مسئله اي كه در نظر اين همايش بيش از ديگر موضوعات حائز اهميت است مشكلات اجتماعي چون: طلاق، سقط جنين و حضور كاتوليكها در مراسم ديني روز يكشنبه و مراسم عشاي رباني است.
به گزارش "مهر"، در جلسه كلي كليسا 252 نفر از اسقفهاي كاتوليك از 118 كشور جهاني شركت كرده اند. پاپ بنديكت شانزدهم از چهار اسقف كاتوليك چيني نيز براي شركت در اين همايش دعوت به عمل آورده بود كه بنا بر مشكلاتي كه گروههاي ديني از جمله مسلمانان، بوداييان و مسيحيان بويژه كاتوليكها در كشور چين با آن رو به رو هستند، اين چهار اسقف در همايش اسقفهاي كاتوليك شركت نكردند. از چهار اسقف مدعو چيني سه نفر از كليساي كاتوليك دولتي اين كشور بوده كه از سوي واتيكان به رسميت شناخته نمي شود و يك نفراز كليساهاي زيرزميني چين بوده كه از سوي پكن به رسميت شناخته نشده است.
اسقفها دراين همايش به كاهش حضور مسيحيان اروپا، آمريكا و اقيانوسيه در كليسا اشاره كرده و به وظيفه كاتوليكها براي دريافت آب و نان متبرك شده در مراسم عشاي رباني يادآوري و تصريح خواهند كرد كاتوليكهايي كه از انتخابهاي غير اخلاقي چون سقط جنين حمايت مي كنند نمي توانند در مراسم عشاي رباني شركت كنند.
در روز آخر اين همايش پاپ بنديكت اسامي 5 قديس جديد را اعلام خواهد كرد. پاپ پل ششم در سال 1965 ايده گردهمايي اسقفها را مطرح كرد تا دشورايها و مشكلات كليسا را به بحث وبررسي بگذارد.
همايش بين اديان تركيه در فضايي ديني و اخلاقي پايان يافت
همايش بين اديان تركيه كه توسط نخست وزير تركيه برگزار شده بود به كار خود پايان داد. در حدود 2000 نفر از هيئتهاي نمايندگان مسلمان، مسيحي و يهودي در همايش رويارويي تمدنها در فضايي ديني و اخلاقي در شهر انطاكيه در جنوب تركيه شركت كردند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، رجب طيب اردغان روز يكشنبه هفته گذشته در روز افتتاحيه اين همايش با مخاطب قرار دادن هيئتهاي غيرمسلمانان حاضر در اين همايش گفت : تفاوتهاي ديني ما را به طور ناخواسته به برخورد سوق نمي دهد. بايد براي افرادي كه در انتظار برخورد تمدنهاي هستند بگويم برخوردي در كار نخواهد بود بلكه جهان بايد سعي كند اتحاد تمدنها را به وجود آورد.
اردغان همچنين اظهار داشت كه تركيه كشوري سكولار با جمعيت 99 درصد مسلمان نقش حائز اهميتي در گفتگوي ديني برعهده دارد.
علي برداكوغلو، رئيس هيئت مديره امور ديني؛ ميوتيفيان، رهبر روحاني ارمنستان؛ ايزاك هاليوا، خاخام ارشد يهوديان تركيه؛ يوسف ستين، رهبر روهاني ارتدكس سرياني در تركيه؛ پل يازيگي، رهبر روحاني ارتدكس قطبي يونان ؛ سفيران و نمايندگان 45 كشور جهان از افراد شركت كننده در اين همايش بودند. رهبر كاتوليكهاي جهان نيز دعوت اين همايش را نپذيرفت؛ اما رسماً براي اين همايش پيام فرستاد.
پاپ در پيام خود به شأن انسان اشاره كرده كه همواره بايد در قلب هر تمدن حقيقي جاي گيرد. وي همچنين مخاطبان را به يافتن راهها و ساختارهايي ترغيب كرده است كه احترام بي قيد و شرط را به زندگي و آسايش انسان تضمين مي كنند.
اين همايش يك هفته اي كه از روز يكشنبه هفته گذشته آغاز شده بود دو روز پيش از مذاكرات تركيه در زمينه عضويت اتحاديه اروپا خاتمه يافت.
همايش روز جهاني بيمار در شهر آدلايد برگزار مي شود
پاپ بنديكت شانزدهم شهر آدلايد استراليا را به عنوان ميزبان همايش بين المللي مراقبت بهداشتي و شأن بيمار اعلام كرد كه 22 بهمن ماه (11 فوريه) امسال به مناسبت روز جهاني بيمار برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، بنديكت شانزدهم آدلايد استراليا را به عنوان ميزبان همايش روز جهاني بيمار اعلام كرد ؛ اما خود در اين همايش حضور نخواهد داشت.
پاپ در مرداد ماه (ژوئيه) سال 2008 ميلادي شخصاً براي شركت در مراسم روزجهاني جوانان كاتوليك در استراليا شركت مي كند. روز جهاني بيمار صدها نفر از رهبران ديني و كارشناسان بهداشتي را به شهر آدلايد در جنوب استراليا جمع مي كند.
كاردينال ژاوير لوزانو براگان، كه رياست شوراي پاپي را براي همياري كشيشي به كارگزاران مراقبتهاي بهداشتي برعهده دارد چندي پيش براي فراهم كردن تداراك اين همايش به آدلايد سفر كرده است. كاردينال براگان گفت: روز جهاني بيمار بخشي از اين همايش سه روزه است كه موضوعات بهداشتي و شأن انسان را بدقت مورد بررسي قرار مي دهد.
يكي از نمايندگان ويژه پاپ براي اين همايش در آدلايد حضور خواهد يافت تا پيام پاپ بنديكت را قرائت كند.
براساس گزارش آسوشيتدپرس استراليا، اسقف اعظم آدلايد گفت: اين همايش بهداشت و شأني را كه در خور بيماران است بررسي كرده و موضوعات مربوط به افرادي را كه از شدت بيماري در حال مرگ قرار دارند مورد توجه قرار مي دهند.
وي افزود: موضوعات بهداشتي چون: سلامت رواني، مراقبتهاي سنين كهولت برتمام كشورها تأثير مي گذارد و پاسخ كليسا در اين راستا مراقبت از كساني است كه نياز به كمك دارند و اين امر نشانه شاخص وجود شفقت در جامعه است.
سال گذشته پاپ ژان پل دوم در روز جهاني بيمار كه اولين روز مرخص شدن وي از بيمارستان محسوب مي شد براي بيماران دعاي خيركرد و به آنها اطمينان داد رنجي كه تحمل مي كنند در نظرخداوند داراي هدف خاصي است. وي از بيماران خواست براي او دعا كنند تا بتواند خدمت خود را به كليسا ادامه دهد.
پاپ ژان پل دوم در پي مشكلات تنفسي و تورم دستگاه تنفسي ناشي از آنفولانزاي شديد و پس از دوبار بستري شدن در بيمارستان به علت نارسايي قلب و كليه و فشار خون نامتعادل در 84 سالگي درگذشت.
اسقف كاتوليك برزيل در اعتراض به طرح زيست محيطي اعتصاب غذا كرد
يك اسقف كاتوليك در برزيل به نشانه اعتراض به طرح دولت براي منحرف كردن آب رودخانه سائو فرانسيسكو، اعتصاب غذا كرده است.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، اوئيس فليو كاپيو، 59 ساله كه از ظهر روز دوشنبه از غذا خوردن امتناع كرده اظهار داشته است كه از لوئيس ايناكيو لولا دا سيلوا، رئيس جمهور برزيل مي خواهد اين طرح مبني بر منحرف كردن آب رودخانه سائو فرانسيسكو را لغو كند.
وي تاكنون تنها جرعه اي آب نوشيده و اظهار داشته است كه اگر تقاضاي وي برآورده نشود براي مرگ آماده است. اسقف كاپيو در يك بيانيه مكتوب حتي مكان تدفين خود را نيز مشخص كرده است.
اعتراض وي در مورد يكي از طرحهاي بحث برانگيز محيطي كه برزيل براي انجام آن اشتياق فراواني نشان داده صورت گرفته است.
آبي كه به واسطه اين طرح زيست محيطي از رودخانه سائو فرانسيسكو منحرف مي شود به چهار ايالت در دورترين نقطه شمال شرقي مي رسد.
مخالفان اين طرح كه بيش از 2 ميليارد دلار هزينه در برداشته، اظهار داشته اند نماي كلي اين طرح نشان مي دهد كه انحراف آب رودخانه تنها به زمينداران ثروتمند در ايالات شمال شرقي سود مي رساند و ظرفيت سد را در رودخانه سن فرانسيسكو براي توليد برق به وسيله آب كاهش مي دهد.
اسقف كاپيو از رئيس جمهور لولا خواسته است اين طرح را پيش ازاينكه سازمان محيط زيست اين كشور تصويب قطعي آن را به دست آوردد، متوقف كند.
روز چهارشنبه رئيس جمهور برزيل در خانه اسقف كاپيو با وي ديدار و گفتگو كرده است، وي تاكنون توضيح و تفسيري در اين رابطه ارائه نكرده، اما اين امر پيگيري دقيق رياست جمهوري را در رابطه با اين طرح نشان مي دهد.
يازده كشيش كاتوليك از سمت خود خلع شدند
واتيكان 11 كشيش را در منطقه سر اسقفي شيكاگو كه در طول چند دهه اخير متهم به سوء استفاده جنسي از كودكان بودند از سمت خود بركنار كرد.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "جيمي ام لاگو"، كشيش متصدي امور حقوقي در منطقه سر اسقفي شيكاگو در گفتگو با شيكاگو تريبون اظهار داشت: ما تصميم قطعي را در مورد بركناري اين يازده كشيش اتخاذ كرده ايم.
اين يازده نفر پس از اين كشيش محسوب مي شوند؛ اما نمي توانند مراسم عشاي رباني، ازدواج، يا هر نوع مراسم عبادي ديگري را برگزار كنند. پوشيدن لباس كشيشي و يا مورد خطاب قرار گرفتن به عنوان پدر نيز در مورد آنها ممنوع مي شود.
لاگو گفت: اين يازده نفر در يك مجتمع محدود شده اند.
منطقه سر اسقفي 14 نفر را در سال 2002 از سمت كشيشي خلع كرد كه دو نفر از آنها در دادگاه شرعي به سر مي برند و يك نفر از آنها درگذشته است.
باربارا بلين، مؤسس « شبكه نجات يافتگاني كه از سوي كشيشان مورد سوء استفاده قرار گرفته اند» گفت: اين يازده كشيش هنوز از سوي كليسا مورد حمايت هستند، شاهد اين امر كشيش باقي ماندن آنها در شرايطي است كه نمي توانند هيچكدام از كارهاي كشيشي را به انجام برسانند.
اين در شرايطي است كه لاگو اظهار داشت: اگر اين 11 نفر را از كليسا بيرون كنيم نمي توان آنها را تحت نظر گيريم.
اتهام سوء استفاده جنسي به اين يازده نفر از دهه 1950 تا دهه 1970 صورت گرفته است و كليساي كاتوليك اظهار داشته است كه براي احضار آنها در دادگاه زمان طولاني سپري شده است.
به گزارش "مهر"، پيش از اين اسقف اعظم سن فرانسيسكو كه به سمت پيش پاپ منصوب شده است براي پاسخ گويي به سوء استفاده هاي جنسي كشيشان از كودكان در منطقه سر اسفقي محل خدمت وي به دادگاه احضار شد.
از زماني كه رسوايي سوء استفاده هاي جنسي كشيشان در سال 2002 علني شد، صدها روحاني در اين شهر بركنار شده و رهبران كليسا راهبردهايي جديدي را براي گزارشها و برخورد با چنين مواردي در آينده ترتيب داده اند. كليساهاي ايالات متحده اظهار داشتند از سال 1950 تا كنون 840 ميلون دلار غرامت به قربانيان سوء استفاده پرداخته اند.
گفتگوي رهبران ديني و تقارن سه روز مقدس در سه دين توحيدي
رهبران مسلمان، مسيحي و يهودي شهر ديترويت روز گذشته درهاي مسجد، كليسا و كنيسه را به مناسبت تقارن روزهاي مقدس سه دين و در تلاش براي ارائه درك بهتر از اين سه دين ابراهيمي بر روي عموم مردم بازكردند.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، غروب امروز، دوشنبه 11 مهر ماه (3 اكتبر) يهوديان سال نو يهودي را جشن مي گيرند و ده روزه پس آن را به عنوان يوم كيپور پيش روي دارند.
"رُوش هَشانا" سال نوي يهودي است كه برطبق عقيده يهود، خداوند در اين روز، اعمال يك سال گذشته افراد جهان را مورد بررسي قرار مي دهد و سرنوشت سال آينده را بر اساس آن تعيين مي كند.
روز سه شنبه بسياري از مسيحيان جشن فرانسيس قديس از شهر آسيسي را برگزار مي كند كه ازقديسان حامي حيوانات و محيط زيست تلقي مي شود.
مسلمانان روز چهارشنبه را به عنوان آغاز ماه رمضان روزه مي گيرند و به دنبال آن يك ماه تمام روزهاي مقدس اسلامي را پيش روي دارند. ماه رمضان، نهمين ماه تقويم اسلامي محسوب مي شود و در نظر مسلمانان از اهميت بسياري برخوردار است، چرا كه رمضان، ماه نزول قرآن و فيض و بركت آسماني است.
"عيد الاوان"، متصدي امور بين اديان مركز اسلامي آمريكا در رابطه با گرهمايي رهبران سه ديني ابراهيمي دركليساي كاتوليك ديربورن گفت: رهبران مسلمان، مسيحي و يهودي گردهم آمده تا به واسطه آموختن درباره شباهتهاي سه دين توحيدي اسلام، مسيحيت و يهوديان چون روزه داري و احترام، جامعه اي بهتر ايجاد كنند.
كشيش ويليام گپفورد، از كليساي پروتستان مشايخي در ديربورن ضمن تصديق اظهارات الاوان گفت: اين سه دين با رعايت آداب مختلف، صلح، قداست و معنويت را ترويج مي كنند.
شري شيف يكي از فعالان يهودي در عرصه بين اديان تصريح كرد: جامعه اي كه در آن زندگي مي كنيم تك قطبي شده است. گذراندن ساعاتي از وقت خود در مكانهاي عبادي ديگر اديان براي درك شفقت، تفاهم و گفتگو درباره موضوعات پيش روي حائز اهميت بسياري است. اگر گفتگو با يكديگر را بياموزيم مي توانيم تفاوتهاي را درك كرده و خصومت آميز رفتار نكنيم.
الاوان افزود: برگزاري مراسمهايي ديني در حضور مؤمنان به ديگر اديان اين فرصت را در اختيار آنها قرار مي دهد تا با حقيقت ديني ديگر اديان آشنا و معنويت را با آنها سهيم شوند.
جوزف كلين خاخام يهودي از معبد امانوئل ضمن اشاره به ضرورت احترام به ديگر اديان اظهار داشت: تقارن سه روز مقدس اين سه دين بزرگ قابل توجه است.
امام حسين قزويني از مركز اسلامي آمريكا گفت: درك و آموزش درباره ديگر اديان بسيار ضروري است. وي اشاره كرد: جامعه آمريكا مسلمانان را با ديد ظن و شك در نظر مي گيرد. ما بايد اين درك نادرست از مسلمانان را از اذهان مردم دور كنيم. در چنين شرايطي از بين بردن باورهاي نادرست عليه اسلام و مسلمانان وظيفه ما تلقي مي شود.
نظر شما