دكتر عابد فتاحي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: نزديك به 23 ميليون نفر روستايي در 68 هزار و 80 روستاي كشور به صورت پراكنده با جمعيت 500 تا يكهزار نفر وجود دارند كه تاكنون صدور دفترچه بيمه براي مردم استان سيستان و بلوچستان به عنوان نخستين استان آغاز كننده اين طرح با يك ميليون جمعيت به پايان رسيده و در مجموع براي 5 ميليون نفر دفترچه بيمه صادر شده است .
وي اظهار داشت : مشكلات موجود در اين طرح بسيار زياد است بنابراين با توجه به وضعيت اقتصادي و سرانه فعلي درمان، اين طرح نمي تواند به طور 100 درصد ظرفيت را پوشش دهد اما چون براي اين طرح جانشين يا طرح بهتري وجود ندارد ، بنابراين مجلس و دولت بايد با قدرت بيشتري اجراي اين طرح ملي را ادامه دهند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت : هدف از اجراي طرح هاي مربوط به سلامت جامعه ارائه خدمات درماني و كاهش سهم پرداختي درمان توسط مردم به 30 درصد است كه اين امر فقط با افزايش بودجه بهداشت در زمان تعيين بودجه بهداشت و درمان كشور براي سال آينده به طوري كه به واقعيت نزديك تر باشد ، امكان پذير است.
وي ادامه داد: به هر حال طرح پزشك خانواده طرحي بود كه به صورت عجولانه به اجرا درآمد چون هنوز در كشور پزشك خانواده تربيت نشده و همچنين هنوز تعريف درستي از پزشك عمومي در كشور وجود ندارد ، در صورتي كه پزشك عمومي بدنه سلامت كشور است بنابراين بايد به پزشك عمومي به ميزان بيشتري اهميت داده شود .
فتاحي تصريح كرد : در اغلب كشورهايي كه پزشك خانواده موفق بوده است به پزشكان عمومي توجه بيشتري شده اما پزشك عمومي در كشور مورد توجه قرار نمي گيرد ، بنابراين پزشك عمومي در فرهنگ كلان كشور حذف مي شود و اين جريان مي تواند براي سلامت جامعه بسيار خطرناك باشد .
نظر شما