به گزارش خبرنگار مهر، بهمن عرفانی پیش از ظهر امروز پنج شنبه در نخستین همایش نقش شوراهاي اسلامي شهر و روستا و شهرداريها و دهياريها در تحقق اهداف برنامه انسداد مبادی بيسوادي که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، گفت: در دین مبین اسلام به سوادآموزی و علم آموزی توجه ویژهای شده و در کشور ما هم در راستای این مهم آموزش و پرورش به عنوان نهادی رسمی به منظور تعلیم و تربیت مردم تشکیل شده است.
وی عنوان کرد: قطعا آموزش و پرورش به تنهایی قادر به دستیابی به اهداف تعیین شده در افق 1404 نیست و در این مسیر نیاز به حمایت و همکاری سایر ارگانها و نهادها دارد.
وی اظهارداشت: در سال 89 برنامه و سند انسداد بیسوادی ابلاغ شد و براساس این سند بایستی تا پایان برنامه پنجم توسعه مبادی بیسوادی در کشور مسدود شود.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج با اشاره به اینکه آموزش عمومی از اهمیت و جایگاه والایی برخوردار است، افزود: فرهنگیان به عنوان متصدیان آموزشی وظیفه و رسالت سنگینی برعهده دارند و خوشبختانه تاکنون نیز در انجام رسالت خود کوتاهی نکردند.
عرفانی اعلام کرد: در سال 89 در نواحی یک و دو سنندج در مقطع ابتدایی پوشش واقعی تحصیلی 98.5 درصد بود.
وی ادامه داد: در سال تحصیلی جاری با تلاش و همکاری کارگروه انسداد مبادی بیسوادی 94 نفر در ناحیه یک و59 دانش آموز در ناحیه دو شناسایی و تحت پوشش تحصیلی قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی در استان به 100 درصد رسیده است، عنوان کرد: درحال حاضر چالش و مشکل اصلی ما نگهداشتن و جلوگیری از ترک تحصیل دوباره این دانش آموزان است که در این زمینه نیاز به همکاری و همراهی دستگاه های مختلف دولتی و غیر دولتی داریم.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج بیان کرد: شهر سنندج مركز فرهنگ و علوم مختلف استان كردستان و يكي از قطبهاي علمي و فرهنگي كشور در طول تاريخ بوده و شايسته نيست بيش از 23هزار بيسواد در رده سي 6 تا 49 سال داشته باشد.
عرفاني اظهارداشت: براساس تحقیقات انجام شده با كاهش يك درصدي آمار بيسوادي از 100هزار فقره جرم و ناهنجاري در جامعه جلوگيري خواهد شد، لذا آموزش و پرورش و ستاد انسداد بيسوادي در اين شهرستان با تمام توان براي رفع اين معضل تلاش خواهد كرد.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش برای انسداد مبادی بیسوادی دو راهکار درون و برون سازمانی دارد، اظهارداشت: راهکار برون سازمانی نیازمند عزم ملی و همراهی و همکاری همه جانبه مسئولان و مردم دارد.
وی خواستار واگذاری تمامی فعالیتهای آموزشی و تربیتی کودکان و نوجوانان به آموزش و پرورش شد و عنوان کرد: تعدد فعالیتها و ظایف آموزشی و پرورشی کودکان و نوجوانان موجب ایجاد آسیب میشود لذا برای ممانمعت از این مسئله نیاز است که تمامی این فعالیتها به آموزش و پرورش واگذار شود.
نظر شما