به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر فانی شامگاه شنبه در هفتمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان گلستان که در محل استانداری گلستان برگزار شد ، اظهار کرد: در حال حاضر در حدود دو سوم زمان پیک دانش آموزی دانش آموزان ما کاهش یافته اند و امکانات سخت افزاری ما یک و نیم برابر آن پیک آموزشی است، در واقع امکانات سخت افزاری ما افزایش یافته است ولی دانش آموزان ما کاهش داشته اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نقصان ما در آموزش و پرورش کیفیت است و ارتقاء کیفیت مد نظر ماست که محور اصلی کار ما به شمار می رود.
وی افزود: باید در آموزش و پرورش حداکثر استفاده از فرصت ها را داشته باشیم چرا که امروزه زمان فرصت و خطا در آموزش و پرورش نیست و فرصتی هم برای آزمون و خطا نداریم.
75 مساله در آموزش و پرورش احصاء شده است
فانی در ادامه با بیان این که مسائل آموزش و پرورش بسیار زیاد است گفت: در حال حاضر 75 مساله در آموزش و پرورش احصا شده است و آموزش و پرورش اقیانوسی پر از مساله است و عقل حکم می کند که در زمان کنونی به دنبال مسائل اصلی و مهم برویم.
وزیر آموزش در پرورش در ادامه با اشاره به این که در آموزش و پرورش 4 تا 5 سیاست اصلی اتخاذ کرده ایم گفت: مهم ترین مساله ما نیروی انسانی است چرا که ما در آموزش و پرورش 99 درصد بودجه را صرف حقوق و مزایا می کنیم .
فانی افزود: 11ونیم میلیون دانش آموز ما امروزه در مدارس دولتی تحصیل می کنند و یک میلیون معلم و کارمند هم در آموزش و پرورش فعالیت می کنند .
وی با بیان این که به ازای هر 11 ونیم دانش آموز یک نیروی انسانی در آموزش و پرورش وجود دارد گفت: این نسبت نسبت مناسبی نیست و و این نسبت در سال 80 به میزان 15 بوده است و این نشان می دهد در به کارگیری نیروی انسانی خوب عمل نکرده ایم .
ساماندهی نیروی انسانی از سیاست های مادر آموزش و پرورش است
فانی تصریج کرد: یکی از سیاست های ما در آموزش و پرورش ساماندهی نیروی انسانی است و مساله دیگر این است که بتوانیم از نیروی انسانی خود خوب استفاده کنیم .
وی افزود: باید در جذب نیرو در آموزش و پرورش دقت کنیم و حتی یک استخدام بدون مجوز هم در این سازمان نداشته باشیم .
وزیر آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به این که 18 هزار نیروی بازنشسته در آموزش و پرورش وجود دارد و آمار ثبت نام کنندگان نیز امسال 200 هزار افزایش یافته است گفت: ساماندهی نیروی انسانی امسال در حال انجام است و سال آینده نیز ادامه می یابد. ضمن این که بهسازی نیروی انسانی و به روز رسانی آنها، آشنایی با علم روز، توجه به منزلت و معیشت و بهسازی منابع انسانی امسال نیز انجام می شود.
رشد 26 درصدی بودجه آموزش و پرورش
وی با بیان این که بودجه آموزش و پرورش در سال جاری 21 هزار میلیارد تومان است گفت: این بودجه نسبت به مصوب 92 در حدود 26 درصد رشد داشته است و ودر دولت تدبیر و امید علیرغم مشکلات مالی در دولت این حوزه خوب درک شده است.
فانی در ادامه افزود: 99 درصد بودجه آموزش و پرورش پرداخت حقوق است و تنها یک درصد آن باید مدیریت شود ودر سال تحصیلی 93-94 نیز 122 هزار مدرسه در کل کشور داریم که 12 میلیون و 700 هزار دانش آموز در آن تحصیل می کنند.
تکیه صرف بر بودجه های دولتی مشکلی از آموزش و پرورش حل نمی کند
وی تصریح کرد: توسعه مشارکت باید در آموزش و پرورش وجود داشته باشد و تکیه صرف بربودجه های دولتی مشکلی از آموزش و پرورش حل نمی کند و ما باید زمینه مناسب را برای توسعه مشارکت در آموزش و پرورش فراهک کنیم.، حضور اولیای دانشاموزان و مشارکت همهجانبه مردم در اولویت است؛ باید هماهنگی لازم بین خانواده و آموزش و پرورش برای تربیت صحیح دانشآموزان انجام شود.
وی افزود: یک دانش آموز در بخش دولتی یک میلیون و 850 هزار تومان هزینه دارد و مدارس غیر دولتی ظرفیت زیادی دارند که باید از ظرفیت های آن استفاده کرد .
وزیر آموزش و پرورش ارتقاء مدیریت آموزشگاهی را از اولویت های آموزش و پرورش دانست و افزود: باید مدیران مدارس توانمندتر شوند که این طرح را به صوت جدی از امسال آغاز میکنیم؛ تربیت دانش آموزان در داخل مدارس انجام میشود، بنابراین امسال طرح تعالی را در 5 هزار و 700 مدرسه به صورت آزمایشی آغاز کردهایم.
وی عملیاتی کردن بودجه را سیاست بعدی وزارت آموزش و پرورش اعلام و اظهار کرد: امسال در 600 مدرسه کشور طرح بودجه ریزی عملیاتی را اجرا کردیم که نیمی از مدارس کشور را شامل می شود.
نظر شما