۱۵ مهر ۱۳۸۴، ۱۴:۲۵

شوراي عالي انقلاب فرهنگي استراتژي سينماي ملي را تدوين كند

شوراي عالي انقلاب فرهنگي استراتژي سينماي ملي را تدوين كند

نبود استراتژي فرهنگي در سينماي ملي ايران، باعث رشد سينماي ضد ارزشي و مبتذل شد.

"حبيب الله بهمني"، نويسنده وكارگردان سينما، در گفت و گو با خبرنگار سينمايي "مهر"، با بيان مطلب فوق افزود: از حدود 8 سال پيش تا به حال، سينماي ايران به سمت سينماي ضد ارزشي حركت كرده و متاسفانه از سينماي فرهنگي فاصله گرفته است و فكر مي كنم اين سياستهاي پشت پرده سينماي ايران بوده است كه باعث شد اين حركت به اوج خود برسد. اين امر موجب تغيير ذائقه و سليقه مخاطب شد، به طوري كه مخاطب در اين سالها تماشاچي فيلمهاي مبتذل و سطحي نگر شد و اين اتفاق باعث نابودي پايه هاي سينماي ملي است.

وي در ادامه افزود: البته فعال كردن بخش خصوصي و سرمايه داري نيز يكي از دلايل حضور سينماي مبتذل در سالهاي اخير در سينماها شد. زيرا اين بخش تنها به فكر درآمدزايي و برگشت سرمايه است. در اين صورت به سمت فيلمهايي براي توليد مي رود كه بتواند فروش بيشتري داشته باشد. البته اين اتفاق در اوايل انقلاب هم شيوع پيدا كرده بود و ما با توليد انبوه فيلمفارسي مواجه بوديم، اما در مقطعي، با تغيير سياست هاي موجود، اين رشد متوقف شد. ولي هم اكنون باز اين حركت رشد خود را شروع كرده است.

كارگردان فيلم مهربانو در خصوص اين ادعا كه  سينماي فرهنگي مخاطب ندارد، بيان كرد: متاسفانه در سالهاي اخير ذائقه و سليقه مخاطب سينما تغيير پيدا كرده است و اما دست اندركاران سينمايي براي رشد سينماي فرهنگي بايد سليقه و ذائقه مخاطب سينما را تغيير و به سمت سينماي فرهنگي و ارزشي سوق دهند و اين كار البته با هماهنگي معاونت سينمايي، صدا و سيما و حتي مطبوعات ميسر مي شود.

بهمني درارتباط با مافياي اكران مي گويد: هم اكنون سينماي ما درغلبه بخش خصوصي است. بخشي كه به علت داشتن سرمايه ، ديد اقتصادي و امكانات بالا، اكران را در اختيار مي گيرد. اما هماهنگي مستقيم بخش دولتي و خصوصي مي تواند باعث اكران عادلانه شود. بخش دولتي با در اختيار گذاشتن بودجه ساليانه در اختيار فيلمسازان و تهيه كنندگاني كه فيلم هاي فرهنگي و هدفمند توليد مي كنند ، مي تواند روند فعلي سينما را تغيير دهد و البته تضمين مالي اين افراد مي تواند آينده روشني را براي سينماي اين كشور رقم بزند.

وي معتقد است: سياستي كه در 8 سال گذشته در اين كشور به كار گرفته شده است، توجه به رونق صنعتي بيشتر از رونق فرهنگي بوده است. در صورتي كه سازمانهاي فرهنگي زيادي دراين كشور وجود دارد كه مي تواند از سينماي فرهنگي اين كشور حمايت كند.

بهمني تاكيد كرد: به طور مثال شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي تواند با تدوين استراتژي فرهنگي از سينماي ارزشي حمايتهاي لازم را بكند. البته اين شورا با نداشتن اين استراتژي، ظلم بزرگي به سينماي اين كشور كرده است. در صورت تدوين استراتژي فرهنگي ديگر كسي نمي تواند با سليقه شخصي و بر اساس نگاه اقتصادي خود، توليد فيلم داشته باشد.

کد خبر 238514

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha