فرمان امام خميني ره ، براي تشكيل نيروهاي سه گانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي :
در چنين روزي در سال 1364 ه ش حضرت امام خميني ره فرمانده كل قوا ، دستور تشكيل نيروهاي سه گانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را صادر كردند . حكم امام به سپاه مبني بر تشكيل سه نيروي هوايي، دريايي و زميني نشان مي داد كه امام خميني ره ، سپاه پاسداران را نيروي قوي و مقتدر و با تمام امكانات مي خواهد تا در برابر هر نوع تجاوزي توان مقابله داشته باشد وبتواند از كيان انقلاب و كشور در هر شرايطي دفاع كند . در حقيقت حضرت امام ره تلفيق ايمان و دانش روز را كامل كننده يكديگر براي صلابت هر چه بيشتر نيروي نظامي مي دانستند. پس از اين فرمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي براي حضور در جنگ هاي منظم آماد گي و توانايي بيشتري يافت .
عمليات حسين بن علي ع :
عمليات حسين بن علي ع در چنين روزي در سال 1361 ه ش در منطقه ارتفاعات ميمك آغاز شد . فرماندهي اين عمليات را سپاه پاسداران انقلااب اسلامي به عهده داشت .
فاجعه سپتامبر سياه :
سپتامبر سياه به سلسله حوادثي گفته مي شود كه به كشتار فلسطيني ها و اخراج آنها از اردن انجاميد .
پس از پيروزي فلسطيني ها در نبرد كرامه و از پاييز سال 1968 ، اردن به تدريج مركز فعاليت فلسطينيان شد . بطوريكه شش هزار چريك فلسطيني و بيش از پانزده هزار جوان عرب با سازمان الفتح در شهر عمان اردن جهت پيشبرد اهداف انتفاضه بايكديگر همكاري مي كردند . از سال 1969 بيشتر عمليات نظامي فلسطينيان عليه نظاميان رژيم صهيونيستي از داخل خاك اردن آغاز مي شد . شاه حسين پادشاه اردن در دهم آوريل 1969 ، طرح ده ماده اي خود را علاوه بر پذيرش قطعنامه 242 شوراي امنيت مبني بر برقراري صلح پايدار در منطقه كه در آن همه كشور ها داراي حق حيات باشند ، ارايه كرد و حتي آن را به طور مبسوطي گسترش داد . اين طرح كه در زمينه كشتيراني در خليج عقبه و كانال سوئز امتيازي بيشتر از قطعنامه يادشده به رژيم صهيونيستي مي داد با واكنش تند فلسطيني ها مواجه شد . پس از عدم پذيرش اين طرح از سوي فلسطيني ها ، ارتش اردن در چهارم سپتامبر سال 1970 مقر كميته مركزي سازمان آزادي بخش فلسطين را مورد حمله نظامي قرار داد . دليل اين حمله بروز سوء قصد در روز اول سپتامبر همان سال به شاه حسين بود . اما بعد از اين تاريخ ، وضعيت وخيم تري شكل گرفت و دولت اردن در روز 16 سپتامبر همان سال با تشكيل يك كابينه نظامي عملا به ساف اعلان جنگ كرد . در همين وضعيت سي تا چهل هزار چريك فلسطيني نيز تحت فرماندهي ياسر عرفات ، وضعيت و آرايش نظامي به خود گرفتند . سرانجام در چنين روزي در سال 1970 ارتش اردن با حمله همه جانبه به مراكز تجمع چريك هاي فلسطيني در اردن طي ده روز به كشتار فلسطينيان پرداخت . بعد از اين واقعه در تاريخ 26 سپتامبر همان سال دولت اردن كابينه نظامي را كنار گذاشت و يك كابينه غير نظامي به رهبري احمد طوقان تشكيل داد . در جنگ هاي خونيني كه در فاصله هفدهم سپتامبر تا ششم اكتبر همان سال اتفاق افتاد هزاران فلسطيني كشته و مجروح شدند .
قتل عام فلسطينينان در اردوگاههاي صبرا و شتيلا :
نيرو هاي رژيم صهيونيستي در پي توسعه طلبي هاي گسترده خود ، در روز هاي شانزدهم و هفدهم سپتامبر 1982 ميلادي به اردو گاههاي صبرا و شتيلا حمله بردند و در اقدامي وحشيانه ، بيش از سه هزار فلسطيني را به شهادت رساندند . نيرو هاي فالانژ پس از شكست طرح فاس و مخالفت جبهه خلق براي آزادي فلسطين و جبهه مبارزه خلق با آن و همچنين ناكام ماندن طرح برژنف ( هر دو طرح ضمن ارايه راهكاري براي سازش در منطقه خاورميانه به نوعي در جهت اهداف رژيم صهيونيستي بر نامه ريزي شده بودند) ، در اقدامي سبعانه در ورودي اردو گاه صبرا را بستند و با دور كردن مردم از اين ناحيه خواستند كه خبر نگاران و مردم لبنان از مساله بويي نبرند . آنگاه نظاميان رژيم صهيونيستي و نيرو هاي فالانژ با گرد آوري فلسطينيان در حومه بيروت آنان را قتل عام كردند .
در عين حال گسترده ترين كشتار مردم فلسطين در اردوگاه شتيلا رخ داد . فالانژها طي چند ساعت بيش از هزار و چهارصد نفر از فلسطيني ها ي ساكن اردو گاههاي برج البراجنه و شتيلا را در غرب بيروت به وحشيانه ترين وضع ممكن نابود كردند. پس از اين وحشيگري ، شوراي امنيت سازمان ملل متحد از رژيم صهيونيستي خواست كه نيروهاي خود را بلا شرط به مرز هاي شناخته شده لبنان عقب بكشد . اما اين رژيم همچنان به حركت خود در كشتار مردم بي دفاع فلسطين ادامه داد . شوراي امنيت سازمان ملل متحد در همان سال از اين كشتار ها به عنوان قتل عام جنايي فلسطينيان ياد وآن را به شدت محكوم كرد .
در گذشت آرداك مانوكيان :
آردا ك مانوكيان اسقف اعظم ارمنه ايران در چنين روزي در سال 1378 ه ش دار فاني را وداع گفت .
آغاز به كار شوراي فرهنگستان زبان و ادب فارسي :
در چنين روزي در سال 1369 ه ش نخستين نشست شوراي زبان و ادب فارسي با حضور استاد محمد محيط طباطبايي تشكيل شد .
تولد چارلز سوم :
چارلز سوم پادشاه فرانسه در چنين روزي در سال 879 ميلادي به دنيا آمد . وي در بين سالهاي 893 تا 923 ميلادي بر اين كشور حكومت كرد .
تولد ونسسلاس دوم:
ونسسلاس دوم پادشاه لهستان در چنين روزي در سال 1271 ميلادي به دنيا آمد . وي در ميان سالهاي 1278 تا 1305 ميلادي بر اين كشور حكومت كرد .
تولد ماركز دو كندرسه :
دو كندرسه فيلسوف بر جسته فرانسوي در چنين روزي در سال 1743 ميلادي به دنيا آمد .
تولد جوزف كاسپار مزوفانتي :
مزوفانتي زبانشناس بر جسته ايتاليايي در چنين روزي در سال 1774 ميلادي ديده به جهان گشود . وي بيش از هفتاد زبان را فراگرفته بود .
تولد آبيليو مانوئل گرا يونكيرو :
يونيكيرو ، شاعر بزرگ پرتغالي در چنين روزي در سال 1850 ميلادي ديده به جهان گشود . نخستين هاي ساده عنوان مهمترين اثر ادبي اوست .
تولد چارلز توملينسون گريفس :
گريفس آهنگساز بر جسته آمريكايي در چنين روزي در سال 1884 ميلادي متولد شد . طاووس سفيد عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد ويرجيليو باركو ورگاس :
ورگاس رييس جمهور كلمبيا در چنين روزي در سال 1921 ميلادي به دنيا آمد . او در بين سالهاي 1986 ميلادي تا 1990 بر اين كشور حكومت كرد .
در گذشت آناستازيو سومازا :
سومازا رييس جمهور پيشين نيكارگوئه در چنين روزي در سال 1980 ميلادي در پاراگوئه ترور شد .
نظر شما