به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن موسوی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه سازمان های مردم نهاد در دفتر معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان اظهار داشت: نباید با مقوله اعتیاد به طور جزیره ای برخورد و آن را جدا کنیم.
وی با بیان اینکه اعتیاد بر سایر بخش ها تاثیر می گذارد و سایر بخش ها با اعتیاد ارتباط تنگاتنگ دارند، افزود: اعتیاد در حوزه های سیاسی و امنیتی و غیره تاثیر می گذارد و از آن تاثیر می پذیرد.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه بیان داشت: وضعیت اجتماعی در جامعه مطلوب نیست و شرایط اجتماعی نگران کننده است و روند خوبی ندارد.
موسوی به آمارگیری هایی که در سال 90 و 92 در مورد آسیب های اجتماعی انجام شده است، عنوان داشت: بر اساس اطلاعات آماری تعداد زنان سرپرست خانوار در حال افزایش است که نشانه خوبی نیست و مهمترین عامل آن طلاق است که بخش اعظم آن به اعتیاد بر می گردد.
وی با اشاره به اینکه تعداد زنان تک سرپرست در سال های اخیر دو برابر شده است، اظهار داشت: هیچ چیزی امروز در ایران بحرانی تر از وضعیت اجتماعی نیست.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه افزود: افزایش مصرف مشروبات الکلی و برخی آسیب های اجتماعی نشان از وخامت جنگ نرم دشمنان دارد.
موسوی در مورد آمار ورود زندانیان به زندان افزود: درصد بیشتر زندانیان حاضر در زندان در حوزه مواد مخدر هستند.
وی ابراز داشت: با توجه به ارزان بودن ترانزیت در ایران، بهترین محل ترانزیت مواد مخدر از افغانستان و پاکستان ایران است.
مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه 97 نوع مواد مخدر در دنیا تولید می شود، عنوان داشت: مافیای مواد مخدر همواره به سمت جذب مشتری برای خود هستند.
موسوی ادامه داد: در ایران به سمت تولید مواد مخدر صنعتی می رویم و این مواد مخدر وابستگی را نیز افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه مواد مخدر نقش مهمی در افزایش آسیب های اجتماعی دارد، عنوان داشت: در مورد بیماری ایدز نیز ابتلا به این بیماری رو به روابط جنسی کنترل نشده دارد و همچنان قربانی ایدز در حوزه روابط جنسی کنترل نشده هستیم.
مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت: با گسترش مواد مخدر صنعتی میل به برقراری ارتباط جنسی افزایش می یابد و شرکای جنسی خود را از گروه معتادان انتخاب می کنند.
موسوی به افزایش طلاق در جامعه اشاره کرد و ابراز داشت: در سال 92 نسبت طلاق به ازدواج 20 درصد است و ازدواج رشد منفی و طلاق رشد مثبت دارد.
وی در ادامه افزود: 11 میلیون جوان در سن ازدواج وجود دارد و با ازدواج سپید در جامعه روبرو هستیم. روند ازدواج در ایران روند خوبی نیست و جوانان برای فرار از مسئولیت به ازدواج سپید روی می آورند.
مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد کودکان مقیم در مراکز شبانه روزی گفت: بیش از 80درصد دارای والدین بد سرپرست هستند و اغلب تحت تاثیر اعتیاد است.
موسوی بیان داشت: 815 منطقه سکونت گاه های غیر رسمی داریم که بالای 10 میلیون نفر در مناطق نابسامان شهری زندگی می کنند.
مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه در فضای مجازی وضعیت مطلوبی نداریم، افزود: تکنولوژی آمده ولی از آن استفاده نکردیم.
موسوی با تاکید بر اینکه حوزه اجتماعی همیشه در حاشیه است، عنوان داشت: در برنامه پنجم توسعه حوزه اجتماعی دیده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت سرمایه اجتماعی خیلی خوب نیست، بیان داشت: مهمترین عامل پیشرفت جامعه پیشرفت سرمایه اجتماعی و انسانی است اما با پول و بخشنامه و قانون افزایش پیدا نمی کند.
مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر ابراز داشت: ایران در آمارهای اندازه گیری شده در حوزه غمگینی رتبه دوم را دارد و در حوزه نشاط در بین 157 کشور در رتبه 115 قرار دارد.
موسوی در ادامه سخنانش اظهار داشت: گسترش مواد مخدر، گسترش سن آسیب های ناشی از فضای مجازی، گسترش سن آسیب دیدگان اجتماعی و افزایش مصرف مشروبات الکلی و افزایش دورن خانوادگی شدن آسیب های اجتماعی از جمله آسیب های اجتماعی در جامعه است.
وی با تاکید بر اینکه برای کنترل این آسیب ها نیاز به مشارکت مردم است، عنوان داشت: برای کنترل آسیب ها نیاز است به سمت مشارکت های مردمی برویم و مشارکت هم تنها به سازمان های غیر دولتی نیست و از تمام ظرفیت ها باید استفاده کرد.
مدیر کل دفتر توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: برای اینکه مشارکت مردم را بگیریم باید با مردم صادق باشیم و برای مردم شفاف سازی شود و مردم حساس شوند تا پای کار بیایند.
موسوی اظهار داشت: حتی اگر همه منابع را به کار ببریم ولی مشارکت مردم نباشد موفق نمی شویم کما اینکه مطالبه گری اجتماعی در جامعه نداریم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز در این جلسه اظهار داشت: باید اقداماتی که برای مبارزه با مواد مخدر انجام می شود درجامعه بیان شود.
محمد ابراهیم الهی تبار ادامه داد: جنگ 124 هزار نیرو و انسان را از ما گرفت ولی حجم مواد مخدر و آسیب های اجتماعی که به دنبال دارد بسیار فراتر است و خانواده ها را متلاشی می کند و باید بتوان آن را شناسایی کرد.
وی با اشاره به اینکه وضعیت اجتماعی، خوب نیست، اظهار داشت: بهبود اوضاع اجتماعی نیاز به همت دو چندان دارد و راهبردها و سیاست های آن مبنای مطالعاتی داشته باشد.
نظر شما