۱۹ مهر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۲

قادری:

رفع مشکل کمبود آب در کردستان نیاز به مدیریت پیشگیرانه دارد

رفع مشکل کمبود آب در کردستان نیاز به مدیریت پیشگیرانه دارد

سنندج-خبرگزاری مهر: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: رفع مشکل کمبود آب در استان به جای مدیریت بحران نیاز به مدیریت پیشگیرانه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیرقادری صبح امروز شنبه در جلسه هماهنگی مدیریت بحران آب استان که در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی درطول چند سال اخیر نیاز به ایجاد سازگاری با این شرایط در کشور و به تبع استان کردستان هستیم.

وی به عوامل تاثیرگذار در ایجاد مشکل کم آبی اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه شهر نشینی و رشد جمعیت  و هم چنین کشاورزی کم بازده از عوامل تاثیرگذار در بحران آب به شمار می رود.

وی عنوان کرد: تعدادی از عوامل ایجاد مشکل کم آبی باید در سطح کلان مورد بررسی قرار گیرد که خوشبختانه دولت یازدهم برنامه ریزی در این راستا را آغاز کرده و نسبت به این مسئله توجه اساسی دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه کشاورزی یکی از بخش های حساس کشور است، ادامه داد: در صورت انجام هر گونه اقدامی هم چون نصب کنتورهای هوشمند و یا افزایش قیمت حامل های انرژی در بخش کشاورزی بایستی مشوق هایی نیز برای جلوگیری از ناامیدو دلسردشدن بهره برداران اعمال شود.

قادری بیان کرد: برای به حداقل رساندن مسائل و مشکلات مربوط به کمبود آب نیاز به تشکیل کارگروه های تخصصی به منظور بررسی و ارزیابی مباحث موجود است که شرایطی فراهم شود تا سال آینده نگرانی از این بابت نداشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت بحران آب را باید به مدیریت پیشگیرانه تغییر دهیم ، اظهارداشت: این تغییر نیاز است چراکه نباید خود را همیشه در شرایط بحرانی و حساس قرار دهیم بلکه باید به دنبال تهیه و تدوین برنامه هایی برای پیشگیری از روی دادن مشکلات در آینده باشیم.

وی ادامه داد: برای تجهیز ایستگاه پمپاژ پل شیخ که تامین کننده آب سنندج خواهد بود جدود 4 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه خواستار عدم برخورد قهری با واحدهای دارای جواز تاسیس،به دلیل مشکل تامین آب در استان شد و گفت: مصرف آب در بخش صنعت ناچیز است و تاثیرزیادی هم در کم آبی نخواهد داشت.

محمد دره وزمی عنوان کرد: انتظار می رود در مطالعات دراز مدت و کوتاه مدت سهم صنعت استان در زمینه آب بسیار ناچیز و کم  در نظر گرفته نشود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان هم بیان کرد: تعدادی از واحدهای تولیدی در فاصله یک کیلومتری و حتی کمتر از روستاها احداث می شوند و انتظار دارند آب موردنیازشان از آب روستا تامین شود که تحقق این امر برای شرکت آب و فاضلاب روستایی ممکن نیست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان نیز اظهارداشت: در تمامی سدهایی که برای تامین آب شرب و کشاورزی احداث شده و می شوند همواره 10 درصد آن را برای تامین آب بخش صنعت در نظر می گیریم.

اقبال شاه نظری بیان کرد: می طلبد در شرایط فعلی قبل از تاییدیه وصدور موافقت نامه برای احداث واحدهای تولیدی با شرکت آب منطقه ای  هماهنگی های لازم صورت گیرد.

کد خبر 2387031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha