۲۲ مهر ۱۳۹۳، ۱۵:۰۹

کلانتری:

فعال سازی تعاونی ها راهکاری برای خروج از رکود تورمی است/ توجه ویژه به نقش بانوان

فعال سازی تعاونی ها راهکاری برای خروج از رکود تورمی است/ توجه ویژه به نقش بانوان

اردبیل – خبرگزاری مهر: معاون امور تعاون وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است فعال سازی تعاونی ها راهکاری برای خروج از رکود تورمی است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حمید کلانتری بعد از ظهر سه شنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه تصریح کرد: توسعه تعاونی ها از اهداف دولت است و تعاونی ها از بخش هایی است که احیا و فعال سازی آن در راستای خروج از اقتصاد گرفتار به رکود تورمی مورد توجه است.

وی با تاکید به نقش اتاق های تعاون اضافه کرد: تعاونی ها می توانند فرصت مطلوبی برای ایجاد اشتغال فراهم کنند.

به گفته کلانتری در حوزه فعال سازی تعاونی ها به تعاونی بانوان توجه ویژه شده است و تجربه نشان داده زنان در کنار ظرفیت تربیتی در خانواده ها ظرفیت حضور در عرصه های اقتصادی را نیز دارند.

معاون امور تعاون وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در جامعه امروز زنان مکمل اقتصادی خانواده ها محسوب می شوند و تعاونی زنان می توانند منابع خرد و کوچک خانواده ها را جمع آوری کنند.

وی تاکید دارد که تعاونی زنان به ویژه در حوزه زنان سرپرست خانوار باید فعال شود و استفاده بهینه از ظرفیت بانوان صورت گیرد.

کلانتری تعاونی زنان در عرصه های کشاورزی را شاخص خواند و گفت: زنان کشاور می توانند حضور برجسته در عرصه های تولیدی مختلف از جمله دامپروری، پرورش طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم داشته باشند.

وی در ادامه عضویت در تعاونی های اعتبار از محل درآمد شخصی را ظرفیت مناسبی برای فعال سازی بانوان خواند و بیان داشت: در عرصه آموزش نیز باید از ظرفیت فنی و حرفه ای، اتاق های تعاون و معاونت امور تعاون وزرات کار استفاده شود.

وی تعداد تعاونی حوزه زنان در سطح کشور را 15 هزار مورد عنوان کرد و افزود: تقریبا تمامی تعاونی حوزه زنان فعال هستند.

معاون امور تعاون وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه صحبت های خود با بیان اینکه در مجموع 103 هزار تعاونی در سطح کشور ساماندهی شده است، ادامه داد: برخی از این تعاونی ها فعالیت نداشته و راکدند.

به گفته کلانتری 40 درصد کل تعاونی ها به دلیل علافه مندن نبودن و یا عدم فعالیت متقاضی فعالیت ندارند.

وی تصریح کرد: تعدادی نیز به دلایلی که قابل بررسی کارشناسی و آسیب شناسی است فعالیت ندارند و انتظار می رود نمونه های غیر فعال،  فعال شوند.

وی با بیان اینکه از استان ها خواسته شده تعاونی های غیر فعال خود را شناسایی کرده و دلایل عدم فعالیت را آسیب شناسی کنند، ادامه داد: برخی از تعاونی ها با حمایت یا تزریق مالی می توانند مجددا فعال شوند و این موضوع باید مورد توجه استان ها باشد.

معاون امور تعاون وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به سوالی در خصوص چرایی عدم استفاده از نیروهای متخصص در تعاونی ها به ویژه تعاونی های مسکن اضافه کرد: وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی صرفا می تواند به تخلفات رسیدگی کند و انتخاب هیئت مدیره بر عهده اعضا است.

وی با اذعان به ضرورت آموزش و فرهنگ سازی به صورت کلی، بیان داشت: در این حوزه فعال سازی تعاونی های دانش بنیان مورد توجه است.

به گفته کلانتری 500 تعاونی دانش بنیان در سطح کشور فعال است که زمینه برای توسعه نیز در دستور کار است.

وی در عین حال به انتخابات پیش رو اتاق های تعاون اشاره کرد و افزود: انتظار می رود افرادی که توجه به منافع ملی و نه مالی و حقوقی دارند انتخاب شوند.

معاون امور تعاون وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهره گیری از افراد متعهد، علاقه مند، خوش فکر و دارای تجربه مدیریت را ضروری دانست و افزود: اتاق ها کانون های سازمان دهی تعاونی ها هستند.

وی با تاکید به اینکه بخشی از ماموریت ها در تعاونی ها و اتاق های تعاون اجرایی نمی شود، اضافه کرد: در تلاشیم با گفتگو و فرهنگ سازی زمینه رفع این خلا فراهم شود.

 

کد خبر 2388998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha