۱ آبان ۱۳۹۳، ۱۵:۵۶

حشمتی مهذب:

نقض قواعد و مقررات عمده مشکل کشور/ همکاری بدنه کارشناسی با صنایع ضروری است

نقض قواعد و مقررات عمده مشکل کشور/ همکاری بدنه کارشناسی با صنایع ضروری است

اراک - خبرگزاری مهر: معاون نظارت و بازرسی امور تولید و توسعه سازمان بازرسی کشور گفت: نقض قواعد و مقررات عمده مشکل کشور است که حدود 80 درصد از مشکلات کشور مربوط به این بخش می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد حشمتی مهذب در جلسه بررسی مشکلات حوزه تولید، صنعت و معدن، کشاورزی و محیط زیست استان مرکزی در استانداری مرکزی افزود: مدیران خلاق، ارزشی و لایق سرمایه های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند که توانستند برای کشور با خلاقیت و تلاش هایشان پیشرفت های بسیاری را رقم بزنند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دلیل پیشرفت های حاصله در بخش های مختلف همواره مورد هجمه دشمن قرار دارد ابراز کرد: حمایت از بخش صنعت و تولیدکنندگان می تواند راه برون رفت از تحریم های فعلی باشد؛ لذا باید با ایجاد همکاری های بیشتر بین بخشی به ویژه بین بانک ها و صاحبان صنایع این مهم را تحقق بخشیم.

معاون نظارت و بازرسی امور تولید و توسعه سازمان بازرسی کشور، استان مرکزی را یکی از قطب های خوب صنعتی کشور دانست و اضافه کرد: مرکزی از استان های تاثیرگذار در بخش های صنعتی، معدن و کشاورزی است که با نگاه جدی تر به رفع مشکلاتش می تواند بیش از گذشته در توسعه کشور تاثیرگذار باشد.

حشمتی مهذب در ادامه با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه صنایع استان مرکزی گفت: سوء استفاده و اعمال نفوذها، نقض قواعد و مقررات، همچنین استفاده نکردن بهینه از امکانات موجب ایجاد برخی از مشکلات بر سر راه صاحبان صنایع شده است.

وی با تاکید بر استفاده بهینه از کلیه امکانات به ویژه تسهیلات بانکی اظهار داشت: امکانات و تسهیلات بانکی موجود، سرمایه های ملی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که باید با استفاده درست از آنها این سرمایه ها را برای نسل های آینده نیز حفظ کنیم.

برآورد درست از آینده صنعت ضروری است

استاندار مرکزی هم در این جلسه با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه صنایع در استان مرکزی گفت: داشتن چشم اندازی درست از آینده ی صنعت ضرورتی برای رفع مشکلات فعلی صنایع در استان است.

مقیمی افزود: باید تمام کارها در کشور و به دنبال آن در استان مرکزی مطابق با قانون و به صورت کاملا سالم و درست اجرایی شود تا هیچگونه مشکلی در جامعه وجود نداشته باشد.

وی با تاکید بر همکاری بیشتر بانک ها با صاحبان صنایع در راستای اعطای تسهیلات به آنها ابراز کرد: باید بانک ها در راستای اعطای تسهیلات به صاحبان صنایع که می توانند با راه اندازی واحدهای صنعتیشان ایجاد اشتغال نمایند به رفع پاره ای از مشکلات از قبیل بیکاری و تعطیلی صنایع در استان کمک کنند.

استاندار مرکزی همچنین از مسئولین و روسای بانک ها خواست تا با متخلفینی که با سوء استفاده از تسهیلات بانکی سعی در انجام کارهای سردستی دارند  برخورد کنند.

ادامه حیات صنعت استان در گرو حمایت های بیشتر بانک ها

معاون برنامه ریزی و توسعه اشتغال استانداری مرکزی در ادامه جلسه مذکور گفت: استان مرکزی با دارا بودن حدود 2 هزار و 900 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ به عنوان پایتخت صنعتی کشور مطرح می باشد.

محمدرضا عاشوری افزود: در بخش صنعت در استان مرکزی حدود 175 هزار نفر شاغل هستند و حدود 700 هزار نفر از جمعیت استان یعنی برابر نیمی از این جمعیت از طریق صنعت امرار معاش می کنند.

معاون برنامه ریزی و توسعه اشتغال استانداری مرکزی با اشاره به توانمندی های شهرستان های استان در بخش تولید ابراز کرد: شهرستان محلات و نیم ور با تولید سالانه 240 میلیون شاخه گل و صادر آن به کشورهای حوزه ی خلیج فارس و کشورهای شرق تازه استقرار یافته دومین شهر تولید کننده گل و گیاه در کشور است.

وی با بیان اینکه استان مرکزی در زمینه ی تولیداتی همچون گوشت سفید و قرمز، لبنیات و برخی از صیفی جات و میوه ها به خودکفایی رسیده است، ادامه داد: شهرستان ساوه در این استان با تولید سالانه 240 تن پسته یکی از صادر کنندگان پسته در کشور بشمار می رود.

عاشوری حضور 150 هزار دانشجو در این استان را عاملی برای ارتقای سطح علمی استان دانست و بیان داشت: استان مرکزی یکی از استان های مرکز تربیت شخصیت های بزرگ در کشور است که در طول تاریخ توانسته اند خدمات بیشماری را به کشور ارائه دهند.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه در استان مرکزی از سال 48 تاکنون بالغ بر 35 میلیارد دلار برای بخش صنعت سرمایه گذاری شده است، اظهار داشت: در این استان از سال 87 تاکنون در بخش صنعت 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده که عمده این سرمایه گذاری ها در بخش نفت و گاز بوده است.

وی تحریم ها را عاملی برای به تعطیلی درآمدن برخی از صنایع این استان دانست و ابراز کرد: تحریم ها باعث شده اند تا صنعت استان با ظرفیتی کمتر از 40 درصد به فعالیت هایشان ادامه دهند در صورتی که اگر صنعت بتواند مشکلاتش را رفع نماید می تواند تعداد افراد بیکار استان را از حدود 50 هزار نفر به 25 هزار نفر کاهش دهد.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مرکزی یادآور شد: رفع مشکلات صنایع با تزریق سرمایه ای حدود هزار میلیارد تومان امکان پذیر خواهد بود.

نقش صنعت در اقتصاد و کاهش فساد در جامعه مهم است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در ادامه جلسه با تاکید بر ضرورت ایجاد بسترهای لازم برای بکارگیری نیروهای تحصیل کرده در استان مرکزی گفت: باید با ایجاد صنایع های تک بتوانیم نیروهای تحصیل کرده در استان را بکار گیریم و از توانمندی های آنها در راستای تقویت صنعت استان بهره مند شویم.

زاوشی افزود: در حال حاضر نیاز صنایع به  نقدینگی برای ادامه ی حیات بیش از سال های گذشته شده است؛ لذا باید با رفع مشکلات ارائه تسهیلات بانکی به صاحبان صنایع بتوانیم به ایجاد اشتغال در استان و رفع مشکلات صنعت کمک نماییم.

وی تنوع تولید در استان را خوب بیان کرد و گفت: ساختار تولید ریشه ای در استان مرکزی از جایگاه ویژه ای برخوردار است ؛ چرا که این استان در تولید و ساخت تجهیزات نفت و گاز، پتروشیمی، زنجیره ی صنایع کانی و شیشه و غیره از پتانسیل و سوابق خوبی بهره مند است.

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی وجود نیروهای انسانی متخصص در بخش صنعت و وجود فرهنگ صنعتی در این استان را از عوامل پیشرفت های صنعتی استان دانست و عنوان کرد: استان مرکزی به دلیل دارا بودن شاخصه هایی همچون داشتن زیرساخت های نفت و گاز، خطوط لوله و موقعیت جغرافیایی یکی از استان های موفق در بخش صنعت است.

زاوشی با اشاره به شرایط فعلی و توانمندی های صنایع استان گفت: با شرایط فعلی انتظارات بیشتری از صنعت استان می رود ؛ چرا که صنعت نقش ویژه های در ایجاد اشتغال ، کاهش فساد و رفع مشکلات اقتصادی جامعه دارد.

عمده مشکل حوزه  تولید نقدینگی است

رئیس خانه صنعت و معدن استان مرکزی هم در این جلسه گفت: مهمترین مشکل موجود در بخش تولید مشکل نقدینگی است.

توسطی افزود: در حال حاضر به دلیل ایجاد قوانین و مقررات سخت برای ارائه تسهیلات به صاحبان صنایع مشکلاتی برای این افراد ایجاد شده است.

وی ایجاد یک سیاست واحد و هماهنگ برای مقابله با بحران و رکود اقتصادی در بخش صنعت را ضروری دانست و اظهار داشت: باید با رفع مشکلات وثیقه های بانکی و ایجاد تغییر در قوانین بتوانیم به صاحبان صنایع برای کمک به برون رفت از شرایط رکود کمک نماییم.

توسطی تاکید کرد: دارا بودن یک استراتژی مشخص و معین برای توسعه ی صنعتی کشور ، همچنین رفع موانع موجود از سر راه صاحبان صنایع می تواند به توسعه و آبادانی کشور بیش از گذشته کمک نماید.

کد خبر 2394467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha