مدير گروه كودك و نوجوان صداي جمهوري اسلامي ايران درگفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : يكي از بهترين آثاري كه در حوزه كودك و نوجوان مي توانم از آن ياد كنم ، " خاطرات روزه داران كوچك " با گردآوري دكتر غلامعلي حداد عادل است . چرا كه بهترين راه نهادينه كردن ارزشهاي مذهبي در خصوص كودك و نوجوان راه هاي هنري و غير مستقيم است كه مسلما بسيار مي تواند اثر گذار باشد و اثرات خود را نيز تا به امروز گذاشته است.
كامران كاظم زاده خاطر نشان ساخت : هر وقت دولت به عرصه هاي فرهنگي وارد شده بر اساس تجربه ثابت شده كه كار به نحوي به صورت دستوري درآمده است كه اين كار در عرصه فرهنگ و هنر خيلي ارزش و جايگاهي ندارد، بنابراين بهتر است دولت در عرصه فرهنگ و هنر وارد نشود و يا در غير اينصورت با يك برنامه ريزي دقيق و منسجم باشد.
وي در ادامه اين مطلب اضافه كرد: متاسفانه ما در وادي هنر خيلي جاها ناشيانه وارد عمل مي شويم وهزينه آن را مي پردازيم و تا به حال نيز پرداخته ايم. مخاطب ما بايد بدون اينكه متوجه شود مطالب كتاب را درك كند اما اگر اين نمادها و ارزش ها مستقيم اشاره شود كه موثر نيست.
اين نويسنده تصريح كرد : ما در چاپ و انتشار آثار ديني و معرفتي با مشكل روبرو نيستيم اما در نقد و بررسي بسيار مشكل داريم و اين كار هنوز جدي نشده است و فكر مي كنم كه تا به حدي با هراس و تحريم با مسائل ديني و فكري نزديك مي شويم و يا نيازي به ورود نقد و بررسي در اين عرصه نمي بينم، به طور كلي اين عرصه از نظر كمي بسيار غني است و آثار بسيار زيادي منتشر مي شود كه تاثيرگذاري ناچيزي دارد.
كاظم زاده يادآور شد : اگر ما به لحاظ كمي آمارمان زياد باشد و دلخوش اين باشيم كه نشر حقايق ديني و معرفتي كرده ايم نادرست است، ما نبايد لايه رويي را ببينيم بلكه بايد اثر اين آثار را در مخاطب ببينيم و مخاطب امروز را بشناسيم.
وي در پايان گفت و گو با مهر گفت : وقتي در انتقال مفاهيم ديني از انتقال غير مستقيم صحبت مي كنيم به اين معنا نيست كه كاملا از موضوع فاصله بگيريم ، مقوله هاي ديني با فطرت انسانها پيوسته است و كودكان و نوجوانان ، فطرتشان سالم تر از بزرگترهاست و خيلي راحت تر مي توانند اين مفاهيم ديني را بپذيرند ، ولي در حيطه بزرگسال ايجاد تشنگي لازم است كه امروز به جاي تشنگي، سيري كاذب به دست آورده ايم به قول مولانا : آب كم جو ، تشنگي آور به دست / تا بجوشد آبت از بالا و پست ، يعني ما با اين تشنگي ، روح جستجو و كنجكاوي را در مخاطب ايجاد كنيم ، فرهنگ ما غني و سرشار از اين مسائل است فقط كسي بايد باشد تا اين مسائل را در اختيار مخاطبان قرار دهد و مخاطبان نيز رقبت و احساس تشنگي به اين مقوله را داشته باشند .
نظر شما