ایسنا: سرهنگ حمیدرضا خیلدار افزود: نمیتوان گفت خرید و فروش غیرمجاز حیوانات در برخی مناطق مانند مولوی به طور کلی متوقف شده چرا که این مورد نیز مانند موضوع توزیع مواد مخدر با وجود تمام مراقبتها اتفاق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: از آنجا که بسیاری از افرادی که اقدام به خرید حیوانات میکنند از غیرمجاز بودن کارشان مطلع نیستند، تصمیم داریم در تمام مراکز خرید و فروش حیوانات تابلوهایی نصب کنیم تا مردم از این موضوع با خبر شوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بسیاری از فروشندگان حیوانات موارد مجاز را در مقابل دید میگذارند و پنهانی فعالیتهای غیرمجاز دارند اما با نصب این تابلوها مردم دیگر به سراغ این گونه افراد نمیروند چرا که از عاقبت کار خود مطلع هستند.
خیلدار با بیان اینکه جریمه خرید و فروش حیوانات علاوه بر جریمه نقدی شامل حبس نیز میشود، افزود: از آنجا که جریمه خرید و فروش غیر مجاز حیوانات مطابق با نوع حیوان است، بسته به کمیاب بودن گونه، افزایش مییابد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال جریمه فروش یوزپلنگ 25 میلیون تومان پول نقد و حبس به مدت شش ماه تا دو سال است که سازمان حفاظت محیط زیست در پی افزایش آن است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به پیگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد شعب زیست محیطی اظهار کرد: در حال حاضر نیز قضات کشور در قضاوتهایشان نگاه زیستمحیطی داشته و با متخلفان برخورد میکنند اما با ایجاد این شعب ویژه و اشراف قضات بر موضوعات زیست محیطی انگیزه جرم در متخلفین بیش از گذشته کاهش مییابد.
خیلدار تاکید کرد: جرایم زیستمحیطی باید چندین برابر افزایش یابد تا از بازدارندگی لازم برخوردار باشند چرا که با قیمت بالای گوشت شکار، یک شکارچی در مقابل جریمههای محدود از کار خود دست نخواهد کشید.
نظر شما