*اساساً آنچه ما در گزارش تحقیق و تفحص تهیه کردیم، اتهام علیه کسی نیست. اقرارهایی است که به ما رسیده و ما مستند کردیم و این مستندات را به دادگاه دادیم. حالا دادگاه باید تصمیم بگیرد. بنابر این فرافکنیها و تکذیب کردنها معنایی ندارد. به هر حال ریشه این مسائل بیقانونی است و به نظر من هنوز باید به مبارزات علیه فساد ادامه دهیم. مطمئن باشید مجلس قدمی عقب نخواهد کشید. البته تا زمانی که دادگاه نظر ندهد ما پیشداوری هم نمیکنیم چون در مقام قضاوت نیستیم.
*من نمیدانم اسم آن را میتوان خودسری گذاشت یا چیز دیگر، اما فضایی ایجاد شده بود که در حاشیه برخی اطمینانها به وضعیتی رسیده بودند که نه تنها به مقررات بلکه به همان تشکیلات درونی موجود در خود سازمان هم توجه نمیکردند مثلاً در داستان بابک زنجانی ما نمیبینیم که به هیأت مدیره رجوع شود.
*میدانیم که آقای مرتضوی ابتدا در دستگاه قضایی مشغول به کار بوده است. در دستگاه قضایی، قاضی باید احساس مصونیت داشته باشد تا بتواند استقلال رأی داشته باشد. ولی این روحیه خارج از دستگاه قضایی مفید نیست. سعید مرتضوی به این موضوع توجه نداشته که این روحیه مختص دستگاه قضا است و در جاهای دیگر نتایج عکس دارد. کما اینکه در دوره مدیریت ایشان بر سازمان تأمین اجتماعی نه تنها مشکلات این سازمان رفع نشد بلکه حاشیهها و مسائل زیادی را ایجاد کرد.
*مرتضوی وقتی در تأمین اجتماعی مستقر شده، سعی کرده به کسانی مهربانی و توجه کند که بهطور خاص از او حمایت میکردند یا میتوانستند حامی او باشند. او در برابر فشارهای خارجی که عمدتاً از ناحیه مجلس وجود داشته در صدد جذب برخی نیروها برآمده تا شاید این فشارها را کاهش دهد.
*آقای مرتضوی باید خودش را با شرایط جدید وفق دهد و آماده دفاع در دادگاه باشد. من نمیگویم همه تخلفات را ایشان ایجاد کرده، به هر حال زمینهاش وجود داشته ولی او در دوره مدیریت خود این مشکلات را تسکین نداده یا حل نکرده و اجازه داده که بزرگتر شود. مشکلات را با پاداش و پول نمیشود حل کرد. مجلس اعتقاد دارد که در انتخاب آقای مرتضوی اشتباه شده است.
*همه باید قبول کنیم که قانونمداری «کلید» است. دولت جدید با «کلید قانون» آمده است. آقای روحانی سالها در مجلس بوده و از قدمای مجلس هستند. دیدید که وقتی مجلس دو وزیر ایشان را پشت سر هم رد کرد ایشان با کمال تواضع وزیر دیگری را بلافاصله معرفی کردند. این اتفاق اگر در مدیریت دولت گذشته رخ میداد، حتماً دچار کشاکش و حاشیه میشد. امیدواریم دولتمردان قانونمداری را روز به روز تقویت کنند و خودشان اجازه ندهند جایی از این اتفاقات یا شبیه این به وجود آید. توجه داشته باشیم اینکه نام خود را «نیروی انقلاب» بگذاریم کافی نیست. امام(ره) حتی کوچکترین مطالب را به قانون ارجاع میدادند. برای ممانعت از ایجاد فساد، باید قانون را سرلوحه قرار دهیم.
نظر شما