دكتر حسن عشايري در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي " مهر " افزود : افزايش حضور زنان در دانشگاهها پديده مباركي است و نشان مي دهد زنان ضرورت حضور خود در جامعه را احساس كرده اند و براي رسيدن به جايگاه واقعي خود در جامعه و بروز توانايي ها و استعدادهاي خود وارد عرصه هاي اجتماع شده اند .
وي ادامه داد: افزايش حضور زنان در دانشگاهها نشان دهنده اين است كه خانواده ها رفته رفته نفكرات كهنه و تبعيض گرايانه گذشته خود را كنار مي گذارند به طوري كه در بسياري از خانواده ها حتي در اقشار كمتر تحصيلكرده، شاهد تشويق دختران به حضور در جامعه و ورود به دانشگاه هستيم .
وي افزود : دختران به طور كلي منظمتر و منسجمتر از مردان كار مي كنند و با توجه به اينكه در امور خانه داري بسيار با سليقه عمل مي كنند حضور آنان در عرصه هاي اجتماعي موجب بهبود وضع كار در فعاليتهاي اجتماعي مي شود .
وي گفت : مردان بر خلاف زنان بيشتري به اوقات فراغت خود توجه مي كنند و اين تقاوت يك مسئله بيولوژيك نيست بلكه يك عرف اجتماعي است كه متاسفانه در ميان مردان رواج يافته و حضور موفق زنان در عرصه هاي اجتماع لزوم تغيير در نحوه عملكرد مردان نشان مي دهد .
وي ادامه داد : اكنون ديگر خانواده ها دختران خود را به ازدواج زود هنگام تشويق نمي كنند بلكه دختران نيز مانند پسران با ورود به عرصه كار و فعاليت در اجتماع و به دست آوردن استقلال مالي مي توانند بر فرهنگ مردسالارانه به جا مانده از قديم تاثير مثبت بگذارند .
وي افزود : اين تفكر كه افرايش حضور زنان در دانشگاهها ممكن است بر تركيب شاغلان در جامعه اثر سوء گذاشته و آينده بازار كار را تهديد مي كند برگرفته از تفكر پوسيده و كهنه گذشته است كه بايد با فعاليت و كسب موفقيت زنان در عرصه هاي مختلف اجتماع تغيير كند .
وي ادامه داد : چطور است در حالي كه به علت نبود آينده نگري در مسائل كلان كشور شاهد از دست دادن فرصتهاي مختلف در جامعه هستيم اكنون كه نوبت به حضور زنان در عرصه هاي اجتماعي رسيده است و آنان با فعاليت بيشتر خود حضور خود را به جامعه تحميل مي كنند آينده نگر شده ايم .
وي گفت : زنان و مردان براي حضور در عرصه فعاليتهاي اجتماعي بايد فرصتها و شرايط برابرداشته باشند و دولت و مسئولان كشور نيز همان طور كه براي تيزهوشان و استعدادهاي درخشان امتيازهاي خاص قائل مي شوند بايد با قرار دادن امتيازهاي ويژه براي حضور زنان شرايطي را فراهم كنند تا آنان بتوانند عقب ماندگي هايي را كه بر اثرتفكر مرد سالارانه د ر جامعه حاكم شده ، جبران كنند .
وي افزود : در همه دنيا زنان به علت ويژگي هاي بيولوزيك، به طور طبيعي در برخي رشته ها مانند خلباني وكارهاي سخت صنعتي وارد نمي شوند بنابراين ما نيز بايد به سمت وضعي حركت كنيم كه زنان بتوانند با داشتن حق انتخاب برابر مشاغلي را انتخاب كنند كه به طور طبيعي امكان موفقيت آنان در آن رشته ها بيشتر است .
وي اضافه كرد : در گذشته مردان به علت در اختيار داشتن مديريت جامعه بسياري از موقعيتها را بدون داشتن صلاحيت تصاحب كرده اند كه خوشبختانه اكنون زمينه لازم براي تغيير اين نوع تفكر فراهم شده است كه زنان و دختران امروز بايد حداكثر استفاده را از اين موقعيت جديد بكنند .
وي گفت : زنان بايد زيستن بدون هدف و دنباله روي به چگونه زيستن و خود شكوفايي بينديشند و با فعاليت بيشتر خود بر فقر ، ترس و جهلي كه در طول تاريخ گريبان آنها را گرفته است غلبه كنند .
نظر شما